Welkom op onze Camping!

Midden in de natuur

* Kleine camping direct aan de rivier.

* 4,5 uur rijden vanaf Utrecht.

* Super fiets - en wandelgebied!

* Honden zijn welkom.

 

Camping Altenburschla is een kleine camping in het prachtige dal van de rivier de Werra (doordat de camping in een dal ligt, kan je er echt super goed fietsen over vlakke fietspaden! ). Er zijn kampeerplekken direct aan de rivier met grote bomen voor schaduw, maar er is ook genoeg ruimte om van de zon te genieten.

De nachten zijn hier nog echt donker zodat je naar de sterren kan staren. Overdag hoor en zie je heel veel verschillende vogels. We hebben alleen maar plekken voor echte kampeerders, dus bij ons vindt u niet de beruchte Duitse 'Dauercampers', oftewel: geen vaste bewoners met kabouters in afgebakende tuintjes :-)


Kampvuur

Op de camping is een vuurplaats met een grote vuurkorf en er zijn plekjes langs het water ingericht waar je in de hangmat kunt liggen, of op een bankje je koffie kunt drinken. Er is ook een steiger.

Restaurants

Meteen naast de camping is een midgetgolfbaan en een restaurant/café met een mooi groot terras. Op 200 meter lopen bevindt zich een historisch pleintje met een tweede restaurant.

Vakwerk dorpje

De camping ligt aan de rivier de Werra en aan het einde van het dorpje Altenburschla. De rivier was vroeger de grens tussen Oost en West Duitsland. Altenburschla is een klein sprookjesachtig dorp dat vrijwel geheel bestaat uit allemaal authentieke Duitse 'Fachwerk'- huizen en in de jaren '70 bekroond is tot het mooiste dorpje van Duitsland! 

Fietsen, wandelen en meer

Er zijn hier ontzettend veel wandel- en fietspaden en je kan naar en vanaf de camping kanoën. Verder zijn er in de omgeving meerdere natuurparken, thermen, (oorlogs)musea, een Unesco beschermd oerbos met een boomkronenpad, middeleeuwse burchten (Unesco-erfgoed Wartburg), vakwerk stadjes waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan, maar ook levendige Universiteitssteden zoals Gottingen en Erfurt.

Kinderen

Voor kinderen hebben we een trampoline en een grote bus vol met spelletjes en speelgoed! We hebben ook fietsjes, steps en een skelter te leen. En natuurlijk is er de mini golf naast de camping. Als je 5 0 0 stappen vanaf de camping alleen maar rechtdoor loopt, kom je bij het sportveld van het dorpje met een groot voetbalveld, basketbalveld en een omheinde speeltuin met zandbak.

In de omgeving zijn er o.a. klimparken, buitenzwembaden (4 km) en de Werratalsee (10 km): een groot zwemmeer met rondvaartboot. Helaas is de Werra vanwege de stroming geen geschikte rivier om in te zwemmen.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Fam Bronsveld | Antwoord 20.08.2018 14.33

De camping wordt steeds leuker ! Complimenten voor David en Suzanne voor alle creativiteit waarmee ze het terrein zo leuk ingericht hebben ! Ga zo door !

Hugo | Antwoord 10.11.2014 12.56

Hoiii met hugo ik vind het kei leuk bij jou doe de groeten aan nero

De Jansens | Antwoord 21.05.2013 14.51

Hè uncle Fritske, bedankt voor de twee hele fijne dagen, we hebben enorm genoten van de prachtige omgeving!! Hopelijk tot snel. Groetjes Jos, Else en Hugo

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

20.08 | 14:33

De camping wordt steeds leuker ! Complimenten voor David en Suzanne voor alle creativiteit waarmee ze het terrein zo leuk ingericht hebben ! Ga zo door !

...
29.07 | 20:44

Gefeliciteerd Dave en Zusanne.
Het ziet er fantastisch uit. Ga zo door met de rest van de camping.

John en Sandra

...
20.07 | 19:09

Prima camping wanneer u rust zoekt.De nieuwe eigenaren Dave en Susane zijn het compleet aan het renoveren en hebben leuke ideeen.
We waren er 4 weken.Bedankt.

...
16.07 | 16:06

Ein wunderbarer Ort mit wunderbaren Menschen .😘

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE