Hartelijk welkom op onze Camping!

Camping Altenburschla: kamperen in de natuur - tussen de bergen en direct aan de rivier - op maar 5 uur rijden vanaf Amsterdam!

Vanaf 1 april zijn wij weer geopend. We hebben nu zelf vakantie :-) 


Camping Altenburschla is een kleine camping en ligt direct aan de kano rivier de Werra in het prachtige berggebied van het Werratal.
Er zijn grote bomen voor schaduw, maar ook genoeg ruimte om van de zon te genieten. De nachten zijn hier nog echt donker zodat je naar de sterren kan staren. Overdag hoor en zie je heel veel verschillende vogels. We hebben alleen maar plekken voor echte kampeerders, dus bij ons vindt u niet de beruchte Duitse 'Dauercampers', oftwel: geen vaste bewoners met kabouters in afgebakende tuintjes :-)

Op de camping is een vuurplaats met een grote vuurkorf en er zijn plekjes langs het water ingericht waar je in de hangmat kunt liggen, of op een bankje je koffie kunt drinken. Er is ook een steiger. 

Direct naast de camping is een een midgetgolfbaan en een restaurant/café met een prachtig groot terras. Op 200 meter lopen bevindt zich een historisch pleintje met een tweede restaurant.


De camping ligt aan de Werra en aan het einde van het dorpje Altenburschla. De rivier was vroeger de grens tussen Oost en West Duitsland. Altenburschla is een klein sprookjesachtig dorp dat vrijwel geheel bestaat uit allemaal authentieke Duitse 'Fachwerk'- huizen en in de jaren '70 bekroond is tot het mooiste dorpje van Duitsland! 

Er zijn hier ontzettend veel wandel- en fietspaden en je kan naar en vanaf de camping kanoën. Verder zijn er in de omgeving meerdere natuurparken, thermen, (oorlogs)musea, een Unesco beschermd oerbos, middeleeuwse burchten (Unesco-erfgoed Wartburg), vakwerk stadjes waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan, maar ook levendige Universiteitssteden zoals Gottingen en Erfurt. Voor kinderen zijn er o.a. klimparken, buitenzwembaden (4 km) en de Werratalsee (10 km): een groot zwemmeer met rondvaartboot. Helaas is de Werra geen geschikte rivier om in te zwemmen. 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Fam Bronsveld | Antwoord 20.08.2018 14.33

De camping wordt steeds leuker ! Complimenten voor David en Suzanne voor alle creativiteit waarmee ze het terrein zo leuk ingericht hebben ! Ga zo door !

Hugo | Antwoord 10.11.2014 12.56

Hoiii met hugo ik vind het kei leuk bij jou doe de groeten aan nero

De Jansens | Antwoord 21.05.2013 14.51

Hè uncle Fritske, bedankt voor de twee hele fijne dagen, we hebben enorm genoten van de prachtige omgeving!! Hopelijk tot snel. Groetjes Jos, Else en Hugo

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

20.08 | 14:33

De camping wordt steeds leuker ! Complimenten voor David en Suzanne voor alle creativiteit waarmee ze het terrein zo leuk ingericht hebben ! Ga zo door !

...
29.07 | 20:44

Gefeliciteerd Dave en Zusanne.
Het ziet er fantastisch uit. Ga zo door met de rest van de camping.

John en Sandra

...
20.07 | 19:09

Prima camping wanneer u rust zoekt.De nieuwe eigenaren Dave en Susane zijn het compleet aan het renoveren en hebben leuke ideeen.
We waren er 4 weken.Bedankt.

...
16.07 | 16:06

Ein wunderbarer Ort mit wunderbaren Menschen .😘

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE