Welkom op onze Camping!

Kamperen zoals vroeger


* Kleine camping direct aan (kano)rivier 

* 4,5 uur rijden vanaf Utrecht 

* Super fiets- en wandelgebied 

* Kampvuur 

* Trampoline en  Speelbus vol met speelgoed 

* Camping = Autovrij!

* Voor echte kampeerders, dus niet voor luxepaarden :-)

* Honden zijn welkom.

* Wifi-vrije-zone (Oftewel: geen wifi, maar wel goed mobiel bereik)

 

We hebben alleen maar plekken voor echte kampeerders, dus bij ons vind je niet de beruchte Duitse 'Dauercampers', oftewel: geen vaste bewoners met kabouters in afgebakende tuintjes :-)

Camping Altenburschla is een kleine camping in het prachtige dal van de rivier de Werra. Doordat de camping in een dal ligt, kan je er echt geweldig fietsen over de vele vlakke fietspaden of juist de bergen beklimmen als je al genoeg vlak gefietst hebt in Nederland.

Er zijn kampeerplekken direct aan de rivier met grote bomen voor schaduw, maar er is ook genoeg ruimte om van de zon te genieten.

De nachten zijn hier nog echt donker zodat je naar de sterren kan staren. Overdag hoor en zie je heel veel verschillende vogels. Grote vogels zoals roofvogels en zwanen, maar ook het kleine blauwe ijsvogeltje. Tijdens schemering kan het gebeuren dat je aan de overkant van de rivier een hertje ziet die komt drinken of een wasbeer die in de boom klimt!


  

Kampvuur en hangmatten

Op de camping is een vuurplaats met een grote vuurkorf. Dus eerst het bos in om hout te sprokkelen (of je doet het wat minder actief en koopt Eco-gecertificeerde geperste houtblokken bij ons) en dan kan je vuurtje gaan stoken. Mocht je eten willen maken op het vuur dan hebben we rooster en tangen etc die je kan gebruiken. Of je gebruikt een stok en maakt echt 'stok-brood'. Als je toevallig goed gitaar kunnen spelen dan lenen wij je graag een gitaar!

Er zijn ook plekjes langs het water waar we tussen de bomen hangmatten hebben opgehangen. Hier kan je lekker liggen lezen of slapen.Kanoën en bekroond Vakwerk dorpje

De camping ligt aan de rivier de Werra en aan het einde van het dorpje Altenburschla. De rivier was vroeger de grens tussen Oost en West Duitsland.  Daardoor is de natuur ruim 30 jaar met rust gelaten. Het is nu beschermd natuurgebied: de Groene Band (Grunes Band).

De camping heeft een steiger. Je kan dus van of naar de camping toe kanoën. De Werra is echt een kanorivier. Er zijn zeer ervaren kanoërs die elk jaar terugkomen om hier te kanoën, maar er gaan ook veel mensen de rivier op, die daarvoor nog nooit in een kano hebben gezeten (zoals wij). Vooral het stuk naar de camping toe is mooi. Dan kom je langs stroomversnellingen, steile rotswanden en ga je onder een oude brug door: heel sereen. 


Altenburschla is een sprookjesachtig dorpje dat vrijwel geheel bestaat uit allemaal authentieke Duitse 'Fachwerk'- huizen. In de jaren '70 is Altenburrschla bekroond is tot het mooiste dorpje van Duitsland! 

Kinderen: speelbus, trampoline, sportveld

Voor kinderen hebben we een trampoline en een grote bus vol met spelletjes en speelgoed! We hebben ook fietsjes en steps. En is er de mini golf en pit-pat naast de camping. Als je 500 stappen vanaf de camping alleen maar rechtdoor loopt, kom je bij het sportveld van het dorpje met een groot voetbalveld, basketbalveld en een omheinde speeltuin met zandbak.

In de omgeving zijn er o.a. klimparken, buitenzwembaden (4 km) en de Werratalsee (10 km): een groot zwemmeer met rondvaartboot. Helaas is de Werra vanwege de stroming officieel....geen geschikte rivier om in te zwemmen.

Restaurants, minigolf en pit-pat

Echt meteen naast de camping is een midgetgolfbaan en  kan je er ook pit-pat spelen (google maar).  Op 200 meter lopen is een historisch pleintje met een restaurant. Dit is een zogenaamde 'slow-food' keuken. 

Verder is er in Wanfried een pizzeria. Je kan zelfs pizza laten bezorgen voor aan het kampvuur :-) Direct aan de rivier in de historische haven van Wanfried is ook nog een restaurant met een groot terras.   

Fietsen, wandelen, thermen, UNESCO erfgoed en meer

Er zijn hier ontzettend veel wandel- en fietspaden. Verder zijn er in de omgeving meerdere natuurparken, zwembaden/thermen, (oorlogs)musea, een Unesco beschermd oerbos met een boomkronenpad, middeleeuwse burchten (Unesco-erfgoed Wartburg), vakwerk stadjes waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan, maar ook levendige Universiteitssteden zoals Gottingen en Erfurt.