Welkom op onze Camping!

Midden in de natuur


* Kleine camping direct aan de rivier.

* 4,5 uur rijden vanaf Utrecht.

* Super fiets - en wandelgebied!

* Honden zijn welkom.

 

Camping Altenburschla is een kleine camping in het prachtige dal van de rivier de Werra (doordat de camping in een dal ligt, kan je er echt super goed fietsen over vlakke fietspaden! ). Er zijn kampeerplekken direct aan de rivier met grote bomen voor schaduw, maar er is ook genoeg ruimte om van de zon te genieten.

De nachten zijn hier nog echt donker zodat je naar de sterren kan staren. Overdag hoor en zie je heel veel verschillende vogels. We hebben alleen maar plekken voor echte kampeerders, dus bij ons vindt u niet de beruchte Duitse 'Dauercampers', oftewel: geen vaste bewoners met kabouters in afgebakende tuintjes :-)


Kampvuur

Op de camping is een vuurplaats met een grote vuurkorf en er zijn plekjes langs het water ingericht waar je in de hangmat kunt liggen, of op een bankje je koffie kunt drinken. Er is ook een steiger.

Restaurants

Meteen naast de camping is een midgetgolfbaan en een restaurant/café met een mooi groot terras. Op 200 meter lopen bevindt zich een historisch pleintje met een tweede restaurant.

Vakwerk dorpje

De camping ligt aan de rivier de Werra en aan het einde van het dorpje Altenburschla. De rivier was vroeger de grens tussen Oost en West Duitsland. Altenburschla is een klein sprookjesachtig dorp dat vrijwel geheel bestaat uit allemaal authentieke Duitse 'Fachwerk'- huizen en in de jaren '70 bekroond is tot het mooiste dorpje van Duitsland! 

Fietsen, wandelen en meer

Er zijn hier ontzettend veel wandel- en fietspaden en je kan naar en vanaf de camping kanoën. Verder zijn er in de omgeving meerdere natuurparken, thermen, (oorlogs)musea, een Unesco beschermd oerbos met een boomkronenpad, middeleeuwse burchten (Unesco-erfgoed Wartburg), vakwerk stadjes waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan, maar ook levendige Universiteitssteden zoals Gottingen en Erfurt.

Kinderen

Voor kinderen hebben we een trampoline en een grote bus vol met spelletjes en speelgoed! We hebben ook fietsjes, steps en een skelter te leen. En natuurlijk is er de mini golf naast de camping. Als je 5 0 0 stappen vanaf de camping alleen maar rechtdoor loopt, kom je bij het sportveld van het dorpje met een groot voetbalveld, basketbalveld en een omheinde speeltuin met zandbak.

In de omgeving zijn er o.a. klimparken, buitenzwembaden (4 km) en de Werratalsee (10 km): een groot zwemmeer met rondvaartboot. Helaas is de Werra vanwege de stroming geen geschikte rivier om in te zwemmen.