Informatie omtrent reserveren

Voor reserveringen kan je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Het liefste per e-mail (campingaltb@gmail.com) of door gewoon lekker makkelijk onderstaand contactformulier in te vullen. De telefoon kunnen we vaak niet beantwoorden omdat we buiten aan het werk zijn. Reserveringen kunnen we sowieso alleen per e-mail bevestigen. 

Reserveringsaanvraag
Om snel antwoord te kunnen geven op een reserveringsaanvraag is het handig om bij je aanvraag de volgende punten te vermelden:

- de gewenste aankomst- en vertrekdag (let op: minimum = 2 nachten) 
- het kampeermiddel en de grootte hiervan
- het aantal volwassen en kinderen
- of je stroom nodig hebt

 

'Bonnefooi-plekken' en Reserverings-plekken 

We vinden eigenlijk dat kamperen om vrijheid draait en een reserveringsbeleid met allerlei regels hoort daar in theorie natuurlijk niet bij. Maar in de praktijk ontkomen we er niet aan. We hebben wel echt geprobeerd een beleid te maken dat:

- enerzijds aansluit bij de behoefte van de kampeerder die lekker zeker wil zijn van een goede plek op de camping, 

- en anderzijds de kampeerder die geen plannen maakt, maar gewoon op de bonnefooi (op goed geluk) vertrekt en wel ziet waar die terugkomt en hoe lang die wilt blijven. 


We hebben de camping daarom onderverdeeld in:

- Reserverings-plekken: op deze plekken nemen we reservering aan;


- en 'Bonnefooi-plekken': dit zijn plekken die we altijd vrij houden voor kampeerders die zonder reservering, dus spontaan langskomen.


De rest van ons reserveringsbeleid kan je hieronder lezen. 


Reserveringsminimum = 2 Nachten 

Vanaf dit seizoen nemen we alleen reserveringen aan vanaf 2 nachten. 


We zijn maar een kleine camping en in het hoogseizoen moeten we dan ook vaak 'nee' verkopen op de vele reserveringsaanvragen die binnen komen. Het is elk jaar een enorm gepuzzel en geschuif met de reserveringen om alles in te plannen. Des te meer omdat we natuurlijk de wensen van onze gasten zo veel mogelijk willen inwilligen (aan de rivier, aan de rand,  naast elkaar,  in de schaduw of juist in de zon, langer willen blijven, etc.). We denken dat we met het reserveringsminimum van 2 nachten uiteindelijk meer blije kampeerders zullen hebben.


En om heel eerlijk te zijn kost het ons ook simpelweg te veel tijd om alle mails en telefoontje te beantwoorden voor maar 1 nachtje. We zijn liever buiten de camping aan het verbeteren dan dat we binnen achter een scherm zitten. 🙂  


Spontaan langskomen en/of voor 1 nacht 

In de maanden april, mei en september (m.u.v. de feestweekenden) is er tot nu toe altijd genoeg plaats vrij en kan je gewoon spontaan langskomen. Een reservering maken is dan vaak helemaal niet nodig. Tenzij je  bijvoorbeeld een week of langer wilt komen kamperen en verzekerd wilt zijn van een plekje direct aan de rivier. 


Ook in de drukke maanden juli en augustus is het bijna altijd mogelijk om voor 1 nachtje ergens te staan. We hebben immers onze 'bonnefooi-plekken' waar we geen reserveringen op aannemen. Ook langer blijven zonder reservering is vaak mogelijk. Zeker als je zo flexibel bent om tussendoor van plek te verhuizen. 


Plaatsen aan de rivier  
Je kan een plaats direct aan de rivier reserveren. Tijdens de feestweekenden (Hemelvaart, Pinksteren en Fronleichnam) en in de maanden juni, juli en augustus is het alleen mogelijk om een plek aan het water te reserveren bij een minimumverblijf van 7 nachten. 

Blijf je minder dan 7 nachten, maar wil je toch graag aan de rivier staan, dan kunnen we je op onze zogenaamde ‘water-wachtlijst’ :-) plaatsen. Als er dan een plaats aan de rivier vrij is in jouw reisperiode dan is de plaats uiteraard voor jou.

Voorkeursplaatsen
Helaas kunnen wij geen exacte plaatsnummer beloven. Wel kan je aangeven op welke plaats, of plaatsen, je het liefst zou willen staan. We noteren dit bij je reservering en zullen uiteraard onze best doen voor je. Zo is de kans groot dat je alsnog op je gewenste plek komt te staan, maar we kunnen het dus niet garanderen.      


Schaduw en  zon

Wat betreft een zonnige/schaduwrijke plek: de camping is meestal wel gezellig druk in het hoogseizoen en de afgelopen jaren hebben we geleerd dat wat voor de ene kampeerder een lekkere zonnige plek is door de andere kampeerder als een schaduwplek wordt ervaren : -) 


Daar komt nog bij dat de zon/schaduw verhouding door de veranderde stand van de zon ongeveer elke 2 weken anders is, dus je zal begrijpen dat het voor ons niet te doen 6 maanden lang bij te houden hoe het per plek gesteld is met zon/schaduw. Uiteraard kunnen we wel bij je reservering zetten of je graag schaduw of juist zon wilt en we zullen daar dan zo veel mogelijk rekening mee houden tijdens het inplannen van de plekken. 

      

 

Hemelvaart, Pinksteren en 'Fronleichnam' Arrangement = Minimum 3 Nachten  

Tijdens deze populaire feestweekenden is de camping altijd helemaal vol. Daarom hebben we besloten dat met  Hemelvaart (26 -30 mei), Pinksteren (3 - 7 juni) en de Duitse feestdag 'Fronleichnam' (16 - 20 juni) het reserveringsminimum 3 nachten is. Natuurlijk kan je ook maar 2 nachtjes komen, maar dan berekenen we er toch 3  🙂  


ANNULERINGSVOORWAARDEN :

Wij berekenen geen reserveringskosten of aanbetaling. We hebben de afgelopen 3 jaar ook nooit annuleringskosten berekend. We vertrouwden er gewoon op dat de kampeerders ook daadwerkelijk zouden komen of anders tijdig zouden annuleren. Kamperen betekent voor ons immers vrijheid. Helaas moeten we nu toch concluderen dat deze manier niet werkbaar is. Het gebeurde te vaak dat gasten toch niet op kwamen dagen. Wij hadden dan natuurlijk wel een plek vrijgehouden en andere kampeerders afgezegd en teleurgesteld. Daarom hanteren vanaf dit seizoen de volgende annuleringsvoorwaarden:

- Annuleren is alleen mogelijk per E-mail.

- Gratis annuleren kan tot 7 dagen voor de dag van aankomst. Bijvoorbeeld: als de aankomstdag 10 augustus is dan kan je tot 2 augustus 24 uur in de nacht gratis annuleren. 3 augustus om 00.00 uur is het dus niet meer gratis. De 7 dagen wordt dus niet berekend vanaf het tijdstip waarop je aan zou komen op de geboekte aankomstdag.
- Annuleer je later dan 7 dagen dan worden de volledige kosten van de gereserveerde verblijfsduur in rekening gebracht. 
- Kom je wel naar de camping, maar later dan je gereserveerde datum en je hebt dit niet 7 dagen voor de oorspronkelijke dag van aankomst gemeld, dan worden helaas ook de volledige kosten van de gereserveerde verblijfsduur ik rekening gebracht. 
- Kom je wel op je gereserveerde datum, maar besluit je eerder weg te gaan, dan worden ook de volledige kosten van de gereserveerde verblijfsduur ik rekening gebracht. 
- Door middel van jouw reserveringsbevestiging je akkoord met onze annuleringsvoorwaarden. 

Natuurlijk kan het zijn dat je door overmacht de reservering moet annuleren, maar gelukkig kan je daarvoor een annuleringsverzekering afsluiten die de kosten dekt :-)

 


 


Let op: zorg dat je bij het invullen van het contactformulier je eigen e-mail adres goed schrijft. Als daar namelijk een spelfout in zit, kunnen we je niet antwoorden. Voor de zekerheid kan je natuurlijk ook altijd je mobiele telefoonnummer en/of je e-mail nog in het bericht zelf zetten. 

NB: het contactformulier doet het helaas niet altijd. Dus je kan het beste direct een mail sturen naar campingaltb@gmail.com 

Schrijf hier uw bericht. Vul het formulier in: