Wat is er te doen?

Fietsen en wandelen
De camping ligt in een prachtig gebied om te fietsen en te wandelen. Er zijn echt heel veel wandel en fiestroutes. Sommiges routes lopen langs de camping, of beginnen er zelfs. Qua fietsen is het ideaal dat we in een rivierdal zitten, want daardoor fiets je voornamelijk op vlakke speciaal aangelegde fietstpaden. Het is hier echt een van de nog best bewaarde geheimen van West Europa qua fietsen. Recht en links heb je mooi uitzicht op de heuvels en bergen, terwijl je zelf prettig op een vlak fietspad langs de rivier fietst. Wandelen kan zowel makkelijk als uitdagender door de bergen. Vanaf de camping loop je bijvoorbeeld zo naar het beginpunt van een indrukwekkende route van 5 uur langs onder ander een oude verlaten kersenboomgaard en de voormalige Oost West Duitse grens met de overblijfselen daarvan zoals tunnels en wachterhuisjes.

Kano:

De Werra is een kano rivier. We hebben een eigen steiger op de camping. In de buurt kan je natuurlijk kano's huren. Je kan dan bijvoorbeeld met de auto naar een opstapplaats stroomopwaarts rijden en daar in de kano stappen om vervolgens op de camping weer uit te stappen (zelfs als je niet pedelt, kom je door de stroming vanzelf weer op de camping uit!). Het fijne is dat je dan meteen 'thuis' bent. De kanoverhuur haalt je op en brengt je terug naar de auto.

 

Vakwerk dorpjes en steden:

Vanaf de camping is het 4 kilometer langs de rivier fietsen naar het authentieke vakwerk dorpje Wanfried. Op 13 kilometer ligt het grotere historische stadje Eschwege met een oud centrum waar je kan winkelen. Nog iets verder kom je in Bad Sooden Allendorf terecht met een oud Gradierwerk met daaraan gekoppeld een thermen complex. Vervolgens bereik je daarna Witzenhausen: de kersenhoofdstad van Duitland met een grote alternatieve ecologische gemeenschap vanwege de biologische landbouw universitiet die daar gevestigd is. Elke vrijdagavond in het hoogseizoen is er een biologisch marktje in het oude centrum. het toeristische stadje Hann. Munden is 45 minuten rijden. Je waant je daar echt even in andere tijden.

Als je vanaf de camping richting het Oosten gaat, kom je na circa 18 minuten fietsen door de landerijen in Thuringen terecht in het prachtige dorpje Treffurt met de Burcht boven op de berg. Ga je nog wat verder dan bereik je in twintig minuten met de auto de stad Eisenach met de UNESCO werelderfgoed beschermde burcht genaamd Wartburg.

De levendige oude Universiteitssteden Gottingen en Erfurt zijn ongeveer 1 uur rijden, maar absoluut de moeite waard om te bezoeken!

 

 Andere activiteiten:

ONDER CONSTRUCTIE

Zwemmeer Werratalsee op tien minuten rijden