Hoe kom je er?

Route tip

Vanuit Nederland  is het het kortst om vanaf Kassel via de nieuwe weg (de 44 of 7) naar ons te rijden. Dit rijdt makkelijker dan de route die de meeste oudere autonavigatie aangeven. De navigatie zal hoogstwaarschijnlijk kiezen voor de route over de bergen met veel scherpe bochten. De nieuwe weg gaat daarentegen grotendeels letterlijk door de bergen heen: er zijn veel tunnels. 

Hoe je precies moet rijden kan je het beste zelf bekijken via een online routeplanner zoals die van de ANWB, Google Maps, of op een zeer recente wegenkaart. De nieuwe weg heeft als wegnummer 44 of 7 en gaat vanaf Kassel via de volgende plaatsen: Kaufungen, Hessische Lichtenau en Waldkappel. Je gaat hier ook wel een beetje door dorpjes, maar het is een prima route om te rijden. 

De meeste navigatiesystemen zullen dus, tenzij ze nieuw zijn, kiezen voor de bochtige weg door de bergen. Een smartphone met bijvoorbeeld Google Maps neemt wel de route met de nieuwe weg. 

Een andere optie is om bij vertrek de autonavigatie op Witzenhausen te zetten en een paar kilometer voor aankomst in Witzenhausen de navigatie op het adres van de camping te zetten. Dat is circa 15 minuten langer, maar dan kan je wel via de autonavigatie rijden. En als je ronde lunchtijd in Witzenhausen bent, kan je daar lekker lunchen bij Bio Café Ringelnatz.

En natuurlijk kan je ook gewoon de route over de bergen nemen. Dat is immers de mooiste route! Onderweg kom je het ‘Barfuß  Pad’ (blote voeten pad) tegen. Dit is voor kinderen, maar ook voor volwassen, verrassend leuk om te doen :-)

Adres

Camping Altenburschla

Am Rasen 3

37281 Wanfried/Altenburschla

Duitsland

Tel.: +31626584822
E-mail: moc.liamg@btlagnipmac

Openingstijden

10 april gaan we open en we sluiten 29 september. Aankomst in principe vanaf 13 uur tot 23:00 uur. Er is geen slagboom of receptie, maar wel zelfbediening :-