Lessen:

Honden Vrienden Club "Vooruit" (HVC "Vooruit") bestaat al meer dan 15 jaar. Vroeger werd de hond getraind, nu leren we de baas hoe hij het beste uit zijn hond kan halen. Het is voor de hond belangrijk dat er duidelijkheid is in wat hij wel en wat niet mag (consequent zijn).
Wij trainen hier door geduld en goed gedrag te belonen met een speeltje of beter, met een brokje.

Onze instructeurs worden opgeleid door een 1 jarige cursus van onszelf en daarna nog door O&O, een landelijke school in hondenopvoeding en opleidingen.
Onze club wordt geheel draaiende gehouden door vrijwilligers die in weer en wind op het veld te vinden zijn. Sinds een aantal jaren hebben we uitbreiding van het clubhuis en ook uitbreiding van het trainingveld gekregen. Hierdoor is er meer ruimte gekomen om theorielessen te geven, vergaderingen te houden etc.


Ook het tweede veld brengt veel voordelen met zich mee, waardoor er meer ruimte wordt gecreerd voor het les geven. Voor de puppy’s is er nog een omheind veld en aangezien er steeds meer puppies komen hebben we 4 omheinde velden.


Ons cursusaanbod is zeer uitgebreid.
De volgende cursussen worden aangeboden:


· Een cursus puppy tot ongeveer 5 maanden.
· Een cursus basis vanaf ongeveer 5 maanden.
· Een cursus elementaire gehoorzaamheid (EG).
· Een cursus voortgezette elementaire gehoorzaamheid (VEG).
· Een cursus gedrag en gehoorzaamheid voor beginners (GGB).
· Een cursus behendigheid.

Al onze cursussen kosten 60,- Euro per 12 lessen inclusief een examen

 


Wat kunt u in de groep verwachten?
Voordat men aan de cursus begint moet u het volgende weten:
Alle trainings cursussen duren 12 weken, waarvan de 12e week het examen is. Van deze cursussen mag u er maximaal 3 missen. Worden er meer dan 3 gemist kan er geen examen worden gedaan en zal men zich opnieuw voor de cursus moeten inschrijven.


Puppy:
Deze cursus is voor pups in de leeftijd van 8 weken tot 26 weken oud
In de babypups zal er veel aandacht uitgaan naar de baas-hond relatie en wordt er op verschillende huiselijke dingen ingegaan, vooraf de praktijkles zal theorie gegeven worden waarna de pups het veld op gaan om oefeningen te leren. In de puppygroep proberen we de pups zelfvertrouwen te geven om opstakels te overwinnen die in een hondenleven voorkomen, en een begin te maken van de gehoorzaamheid. Na het met goed gevolg de puppycursus te hebben afgerond krijgt men een certificaat van deelname.

 

Basisgroep:
Deze groep is voor honden vanaf ongeveer 4 maanden en men wordt voorbereid op de cursus EG. Het geleerde in de puppygroep wordt uitgebreid met commando's gekoppelt aan de oefeningen, zit, af, meelopen aan de lijn, tandjes kijken, aandachtsoefeningen. Aan deze cursus zit nog geen verplichte examen.


Elementaire Gehoorzaamheid (EG):
Met deze training willen wij bereiken, dat uw hond de elementaire oefeningen leert beheersen, zodat hij/zij zich gedraagt als een prettige, sociale hond. Hierin leert u dat wat bij de basis-cursus geleerd heeft netter uit te voeren dus de puntjes op de i. De baas leert ook om consequent te zijn, zodat de oefeningen ook correct worden uitgevoerd.
Aangeleerd worden o.a.: volgen aan de lijn, blijven liggen aan de lijn 1 minuut, hier komen op 10 meter, figuur 8 lopen. Na 11 lessen word er een examen afgenomen en kan men doorstromen naar het VEG.

 

Voortgezette Elementaire Gehoorzaamheid (VEG):
Tijdens het volgen van de vorige training heeft u ongetwijfeld ervaren hoe leuk het is om samen met uw hond bezig te zijn, het opgebouwde vertrouwen en contact wordt nu verder versterkt en uitgebreid.
Wat nieuw in deze groep is het dubbel figuur 8, het terug sturen plaats, de oefeningen die in de EG zijn geleerd worden in deze cursus nog beter uitgevoerd.


Gedrag en Gehoorzaamheid B (GGB):
Aan de hand van de vastliggende eisen wordt een trainingsschema opgesteld om de cursist en hond gereed te krijgen voor het examen. In deze cursus leert men het geleerde van de VEG verder uit te werken. Nieuw zijn de onderdelen: apport, los volgen, liggen op afstand van geleider.

Behendigheid:
Ontdekt in Engeland en al snel naar het vaste land gehaald.
Dus ook bij HVC "Vooruit" te trainen. Een sportvorm waarbij het plezier en contact tussen baas en hond centraal staat. De mate van gehoorzaamheid en de onderlinge verstandhouding tussen baas en hond zijn ook hier weer van groot belang. Dit om de diverse oefeningen aan te leren en uit te voeren. Deze oefeningen zijn o.a. het "hoog" over gesloten of open hindernissen, het "over" bij b.v. de wip en zo zijn er nog tal van andere oefeningen uit te voeren.
Behendigheid is een zeer uitgebreide en zeker ook gewaardeerde tak van hondensport geworden.

HVC "Vooruit" geeft de behendigheid op recreatief niveau.
De hond moet minimaal 1 jaar zijn en in een goede gezondheid zijn.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Wilma Beijer | Antwoord 05.09.2019 14.47

Hoi Sylvia. Hebben jullie de behendigheid groep voor beginners nog?

Fam. S | Antwoord 25.02.2019 19.35

Hallo, we hebben een puppy van 5 maanden. Mogen we even langs komen kijken?

Sylvia 27.02.2019 14.06

Hallo kom gerust langs op 3maart 10.00
Beginnen de puppy.s.
Carnavalsweekend geen lessen.

sylvia | Antwoord 26.01.2019 14.31

Puppy,s /Basis/Behendigheid aanvang 10.00
EG/VEG/GGB beginners aanvang 11.00

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

05.09 | 14:47

Hoi Sylvia. Hebben jullie de behendigheid groep voor beginners nog?

...
25.06 | 11:02

zondag 30juni spelletjesdag van 10.00 tot 12.00
zie jullie zondag.......

...
16.04 | 16:29

Met Pasen zijn er GEEN lessen!!!!!!!

...
09.03 | 12:18

Morgen weer trainen met de dogs en hun baasjes
Kom gerust kijken.

...
Je vindt deze pagina leuk