Weetjes

Allerlei Weetjes

 
Nederland
 

Nederland is een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden op het vasteland van West Europa. Het wordt in het westen en noorden begrensd door de Noordzee langs de oostgrens door Duitsland en in het zuiden door België. De hoofdstad van het land is Amsterdam, de regeringszetel is Den Haag.

Nederland heeft een inwonertal van 16.515.057 (2009) en met een oppervlakte van 41.526 km² een hogebevolkingsdichtheid van 397,7/km² (2009). Ruim 18% van het oppervlak bestaat uit water en een groot deel van het land en de bevolking bevindt zich onder zeeniveau. Het land wordt beschermd tegen het water door middel van een systeem van dijken en waterwerken. Door landwinning zijn polders gecreëerd. Bestuurlijk is het land verdeeld in twaalf provincies.

In 1568 brak de Opstand uit van de gezamenlijke Noordelijke en Zuidelijke Nederlanden tegen het Spaanse bewind. De politieke entiteit van de Noordelijke Nederlanden ontstond in 1579 met de vorming van de Unie van Utrecht. Met de Acte van Verlatinghe van 1581 werd door de gewesten van die Unie de onafhankelijkheid van Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden uitgeroepen, die rond 1609, bij het begin van het Twaalfjarig Bestand veel internationale erkenning kreeg en na afloop van de Tachtigjarige Oorlog in 1648 ook van Spanje bij de Vrede van Münster. Vanaf de Franse tijd (1795-1813) ontwikkelde Nederland zich tot een natiestaat, aanvankelijk als Verenigd Koninkrijk der Nederlanden in 1815, dat door de Belgische Revolutie in 1830 echter uiteenviel. Thans is Nederland één van de meest ontwikkelde landen en de zestiende economie ter wereld.

Nederland is sinds 1848 een parlementaire democratie onder een constitutionele monarchie, een staatsvorm waarbij de macht gedeeld wordt door de koning(in), de ministers en het parlement. Nederland was medeoprichter van onder meer de EU, de NAVO en de Wereldhandelsorganisatie. Met België en Luxemburg vormt het de Benelux. Den Haag speelt een internationale rol op juridisch gebied, als locatie voor vier internationale tribunalen.

Bron Wikipedia.______________________________________________________Wist je,dat er een site bestaat,waar je boeken kunt bestellen uit je jeugd...maar waar jij ook je oude boeken kunt verkopen.

De site heet :
 

http://www.boekwinkeltjes.nl/ < ---Klik

                    


___________________________________________
Mooie boeken :

   
 
                                 

Drie mooie boeken van Jan Siebelink.
Knielen op een bed violen  en Overkant van de rivier heb ik allebei.
En ook het boek  Het lichaam van Clara.
Zijn heldere manier van schrijven zorgt ervoor,dat je helemaal wordt meegenomen in het verhaal.

Ook een goed boek  van hem is : Oskar .


http://www.jansiebelink.nl/ <---Klik.


Knielen op een bed violen is verfilmd.

Trailer :

https://www.youtube.com/watch?v=XlnJuESHI24  <---KLIK


___________________________


         Spannend boek van Esther Verhoef :

                     

Als de 27-jarige Eva Lambregts haar baan als journaliste bij de krant kwijtraakt, besluit ze om uit te huilen bij haar beste vriendin. Dianne heeft een halfjaar eerder alle schepen achter zich verbrand en zich teruggetrokken in een afgelegen gehucht in Frankrijk. Bij aankomst treft Eva echter een verlaten huis aan.
Ze vertrouwt erop dat haar grillige vriendin snel van zich zal laten horen en neemt haar intrek in het huis. Maar Dianne geeft taal noch teken... .
           Ook een prachtig  boek van haar :


                     

Meeslepende roman,over de verstrekkende gevolgen van een
ontregelde jeugd.Esther Verhoef is een schrijfster van o.a. psychologische thrillers.
En nu dus ook een roman.
Op een direkte manier weet ze je mee te voeren in ieder verhaal
.


http://www.estherverhoef.nl/  <---KLIK


Van Rendez - Vous is een speelfilm gemaakt.


Voor haar nieuwste boeken kun je kijken op haar site. ___________________________Wist je dat...als je een goudvis in een donkere kamer opsluit,hij wit wordt ?

En wist je dat...de kolibrie achteruit kan vliegen ?

En wist je dat...als je je rechteroog sluit , je nooit over je rechterschouder kunt kijken ?

En wist je dat...heet water sneller bevriest dan koud water ?


Dan weet je het nu.

_________________________________________________
Geldrop

Mijn woonplaats
 

Geldrop  is een plaats in de gemeente Geldrop-Mierlo (provincie Noord Brabant), gelegen aan het Eindhovens Kanaal en de spoorlijn Eindhoven - Weert en wordt doorsneden door de Kleine Dommel. De plaats telt 28.664 inwoners (2015). Geldrop ligt in het zuidoosten van Nederland, ongeveer zes kilometer ten zuidoosten van Eindhoven. Historisch gezien is Geldrop ontstaan uit 3 kernen: Het eigenlijke Geldrop, Braakhuizen, dat ten oosten van de Kleine Dommel ligt en Hoog Geldrop ten westen van de spoorlijn, de belangrijkste nederzetting van de vroegere gemeente Zesgehuchten.

De gemeente Geldrop verenigde zich in 1921 met Zesgehuchten, waarvan het echter in 1972 weer dat deel verloor aan de gemeente Eindhoven, met daarop de wijk Tivoli en de gehuchten Riel en Gijzenrooi. Op 1 januari 2004 fuseerde ze met Mierlo tot Geldrop-Mierlo.

Coeveringse Heide

De Coeveringse Heide is een natuurgebied ten oosten van Geldrop. Het gebied bevindt zich tussen de Molenheide en de bebouwde kom van Geldrop, en wel ter hoogte van de wijk Coevering. In het zuiden wordt het gebied begrensd door de Rijksweg 67, ten zuiden waarvan zich de Braakhuizense Heide bevindt. Het gebied is eigendom van de gemeente Geldrop-Mierlo.

De Coeveringse Heide bestaat voornamelijk uit naaldbos. Daarnaast zijn er ook heiderestanten en ligt er een ven. In 2007 is er een begrazingsgebied ingesteld.

Het gebied is vrij toegankelijk. Er zijn wandelingen uitgezet en er loopt een terreinfietsroute door het gebied.
Ook zijn er rolstoelpaden aangelegd.


Bron Wikipedia.
Ans...ik dus op de Coeveringse Heide aug.2010.

_____________________________________________________________________
Een schitterend boek van Tatiana de Rosnay.

Haar naam was Sarah


Haar naam was Sarah is een ontroerende roman die geen lezer onberoerd zal laten.

De tienjarige Sarah wordt in de nacht van 16 juli 1942 samen met haar ouders opgepakt en naar de Velodrome d'Hiver in Parijs gebracht, waar duizenden joden worden verzameld voor deportatie. Niemand heeft echter gezien dat Sarah haar kleine broertje Michel in een kast opsloot, net voordat de politie het appartement binnendrong.

Zestig jaar later krijgt Julia Jarmond, een Amerikaanse journaliste in Parijs, de opdracht een artikel te schrijven over deze razzia, een inktzwarte bladzijde in de Franse geschiedenis. Ze gaat op zoek in archieven, en via het dossier van Sarah ontdekt ze een goed verborgen geheim van haar eigen schoonfamilie. Haar echtgenoot probeert haar ervan te weerhouden zich met deze geschiedenis te bemoeien, maar Julia besluit desondanks het spoor van Sarah te volgen.

Een ontroerend verhaal over een van de zwartste bladzijden
van de Franse moderne geschiedenis,de razzia in 1942,uitgevoerd door de Fransen.
In dit verhaal komt dit gebeuren erg dichtbij,omdat je er door middel van de persoon Sarah,bij betrokken raakt.
Er is ook een film gemaakt,naar aanleiding van dit boek.


Ook is er de film :La Rafle
.
Dat eveneens vertelt over deze wandaad van de Fransen,
in het jaar 1942.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Ook een prachtig boek van haar :

Het huis waar jij van hield.

Beschrijving

Parijs, tweede helft 19de eeuw. Door de ambitieuze stadsvernieuwingswerken van baron Haussmann verdwijnen er complete wijken van de kaart. De huizen van duizenden Parijzenaars worden onteigend. Ondertussen kabbelt het leven van Rose Bazelet rustig voort, ze leest Le Petit Journal en maakt wandelingen in de tuinen rond het Palais du Luxembourg. Tot de dag waarop de noodlottige brief komt: haar huis ligt op het trace van de boulevard Saint-Germain en moet worden afgebroken. Haar wereld dreigt in te storten, maar Rose bindt de strijd aan met de prefect en met de keizer, om het familiebezit te redden, het huis dat een angstvallig bewaard geheim herbergt... ._________________________________________________________

Cornelis Lemaire

Cornelis (Cees) le Mair (Eindhoven, 3 juli 1944) is een Nederlandse kunstschilder. Als kind is Le Mair al een natuurtalent in tekenen.Op de kleuterschool, amper vijf jaar oud, moet hij in alle klassen zijn tekeningen laten zien. Na het doorlopen van de middelbare school gaat hij studeren aan de kunstacademie in 's-Hertogenbosch waarbij hij hoopt zijn schilders- technieken te verbeteren.

Helaas voor hem wordt daar vrijwel uitsluitend de ‘vrije expressie’ gedoceerd, waarbij een tekentalent wordt beschouwd als een hindernis op weg naar de ‘ware kunst’. Op advies van een goedbedoelende onderwijzer stapt hij in 1965 over naar de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen, waar het oude schilder-ambacht nog zou worden geleerd. Maar ook daar blijkt het modernisme te hebben toegeslagen, maar er is nog een leraar die onderricht geeft in de ambachtelijke technieken van de oude meesters: professor Victor Dolphijn.

In 1968 studeert Le Mair cum laude af in de richting portret-, stilleven en figuurschilderen. In 1973 vestigt Le Mair zich als zelfstandig kunstschilder in een oude boerderij in de nabijheid van zijn geboortestad Eindhoven. De stijl waarin hij werkt noemt hij zelf traditioneel-ambachtelijk.  Bij het grote publiek is hij zeer succesvol en krijgt veel opdrachten voor portretten. Ook heeft hij geregeld tentoonstellingen in galeries en musea die veel bezoekers trekken.

Naast zijn beroep, het schilderen van portretten, figuren, stillevens en een enkel landschap, houdt hij zich bij periodes intensief bezig met de architectuur, het maken van beelden, het bouwen van muziekinstrumenten en het vervaardigen van meubels. Ook heeft hij verschillende publicaties over de schilderkunst op zijn naam.

Bron Wikipedia

Zijn schilderwerken zijn schitterend,levensecht en gedetailleerd.
Ik heb grote bewondering voor wat hij maakt... .


Er is nu ook een boek van hem uit.Zijn site :


http://www.cornelislemair.com/ <---Klik

 _____________________________
Twee mooie boeken van Harry Mulisch

 


                

Van allebei de boeken zijn indrukwekkende films gemaakt.
Hij heeft prachtige werken nagelaten... .


__________________
Waterconcepts van Hanneke Geurts van Kessel.
Product en concept ontwerper
 

Memory WaterMemory Water


WaterevaporationTablefountain

Dit alles laat zien,dat water leeft.
Op haar site legt ze het heel mooi uit.
Want achter ieder ontwerp zit een bijzonder verhaal.
Het is heel subtiel en daardoor
heel erg mooi,wat ze maakt.
Fotografie Ans
27-10-2010.Dankjewel,Hanneke.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nieuwe ontwerpen :

  
Waterfest

Water drinken kan ook een leuke activiteit zijn om samen te delen.

Deze serie glaasjes hebben allemaal een eigen edelsteen in het glas.
 Verbonden door versmelting.
 Het nodigt uit om te  beleven hoe water in smaak en hardheid kan verschillen.

Hanneke Geurts van Kessel

Studi’eau

Waterpearls

Water en Hout zijn het nieuwe goud van de toekomst!

Verschillende houten ringen waaronder essen,eiken en olijfhout gecombineerd met handgeblazen glas.

Het water is Aydo bronwater.

Hanneke Geurts van Kessel

Studi’eau

Maternal Bond

Een ketting met een organische structuur en vormentaal.

Nodigt uit om aan te raken en om in beweging te brengen.

Hanneke Geurts van Kessel

Studi’eauBullets from my bellybutton.’

Je navel is pure ik-kracht!  Woorden die je eruit schiet kunnen net kogels zijn.

Verkrijgbaar in koper en rvs.

Hanneke Geurts van Kessel

Studi’eau

Door Hanneke.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


De volgende foto's zijn van de Dutch Design Week Eindhoven ~ 2011.
Etalage van de Hema,door Hanneke gemaakt.
Thema : Water.


Fotografie : Maurice.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

En deze foto's zijn van de Dutch Design week 2012.
Eindhoven.
Etalage van Café Restaurant Usine.
Door Hanneke
Thema : Water.


Fotografie : Ans

Site :
http://www.studieau.nl/studieau/Studieau/Studieau.html KLIK


Hanneke is ook in China geweest, waar ze 5 maanden verbleef, als docent Grafisch Vormgeving aan de Miada university for Art en Design in Chongqing .

_________________________________

                   Boeken van Saskia Noort

 


                         

Saskia Noort is schrijfster van literaire thrillers en ze is columniste.
In 2003 debuteerde ze als auteur met de thriller TERUG NAAR DE KUST.
In 2004 kwam haar volgende boek uit DE EETCLUB.
Gevolgd  door NIEUWE BUREN in 2006 en DE VERBOUWING in 2009.Van NIEUWE BUREN is een succesvolle TV - serie gemaakt.TERUG NAAR DE KUST is ook verfilmd en nu ook DE EETCLUB en DE VERBOUWING.

Ook goed boek :

KOORTS

   Ook een goed boek :  Huidpijn.   


SITE
http://www.saskianoort.nl/#/. <---Klik

Voor haar nieuwste boeken kun je op haar site kijken.

Haar schrijfstijl is krachtig en direkt.
______________________________________________________

         Heuvel-Galerie - lichtontwerper Peter Kozma.

     Glow 2010 Eindhoven


  
     
     Luminarie De Cagna op De Demer

    
     Luminarie de Cagna op De Demer

    
     Catharina-kerk
     Lichtontwerpen door Michel Suk.

    
     Het Philharmonisch Koor tijdens het concert
                           bij Glow.


    
     Voorkant buiten van de Catharina-kerk lichtontwerp
                                 Teresa Mar.
   
    T.I.L.T. uit Frankrijk,opgericht door Francois Fouilhé en
    Jean-Baptiste Laude,tovert het 18 Septemberplein om in
                             een bloementuin.

       Glow - Ieder jaar een schitterend schouwspel van kunst en licht.


        Foto's zijn door mij gemaakt op 6 november 2010.

    

          
    
___________________________________________
          


Wist je dat... een kat in ieder oor meer dan 32 spieren heeft ?

Wist je dat... de strepen van een zebra voor verkoeling zorgen ?

Wist je dat... de totale lengte van je bloedvaten wel zo'n 100.000 km is ?

Wist je dat...de zon vlammen uitstoot van zo'n 20 tot 50 miljoen graden ?


Dan weet je het nu.
  


________________________________________________
Verzameling van Maurice                     
   Barbie Théresa,door Maurice     
    van nieuw haar voorzien en het
     gezichtje  opnieuw beschilderd.

             

Mijn zoon Maurice verzamelt niet alleen Barbie's,maar hij
knapt ze ook compleet op,zoals nieuw haar en als het nodig
is nieuwe gezichtjes.
En soms maakt hij variatie's,maar meestal brengt hij ze weer
in orginele staat,zodat zo'n pop er weer als nieuw uitziet.

Hier een link,van het interview van Maurice in 2009,bij
Omroep Brabant,toen Barbie vijftig jaar werd.


http://www.omroepbrabant.nl/?news/1147891373/Jarige+Barbie+bejubeld+door+Brabander.aspx < ---Klik

             
Maurice en Eefke op de Barbiebeurs sept.2010

________________________________
Glow 2011


Mijn foto's :
Koepel bij het station Eindhoven van
Luminarie De Cagna.
_______________________________


Boek van Willem Nijholt

   

Hella S. Haasse (1918) en Willem Nijholt (1934) hebben met elkaar gemeen dat ze geboren werden op Java en hun jeugd doorbrachten in Nederlands-Indie. Hella vertrok in 1938 naar Nederland om te studeren, Willem maakte in Indie de oorlog mee. Hij belandde in een Japans interneringskamp en kwam pas in december 1945 vrij. Hun leven lang delen ze hun liefde voor hun geboorteland. Enkele jaren geleden is Willem Nijholt begonnen zijn herinneringen op te schrijven in brieven aan Hella S. Haasse. Hij schrijft niet alleen over het paradijselijke Indie en zijn aangrijpende kampervaringen, maar ook over zijn bewogen toneelleven en zijn liefdes. In de talloze verhalen die Willem Nijholt haar vertelt, bewondert hij en maakt hij zich boos " met bonzend hart ".

Een boek,over een veelbewogen leven.


Op de omslag : Willem met zijn vader.__________________________________


         GLOW 2012 ~ Eindhoven

                                    Fotografie Ans
    
        TILT ~ Bouquets d'abat jours ( boeketten van
        lampenkappen ) op het Wilhelminaplein.
 
        

           
             Michel Suk ~ Faces of motion,met
             beeld en geluid op De Markt.


          
                   
             
                  Jan Ising ~ Faces of the Netherlands,
                  Lichttoren Emmasingel,met beeld
                  en geluid. 


                                   GLOW ~ Eindhoven.
              Vele lichtkunstenaars lieten weer heel wat moois zien.   


                       


______________________________________________
                    

Indrukwekkende roman geschreven door Jenna Blum.

Inhoud :

Is alles geoorloofd in oorlogstijd ? Vijftig jaar lang heeft Anna Schlemmer geweigerd te praten over haar leven in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Anna's dochter Trudy herinnert zich niet veel: zij was nog maar vier toen zij en haar moeder door een Amerikaanse soldaat werden bevrijd en met hem meegingen naar Minnesota. Maar ze bezit één bewijsstuk uit het verleden: een familieportret waarop zijzelf staat, samen met haar moeder en een nazi-officier. Gedreven door schuldgevoel over wie haar voorouders zouden kunnen zijn, gaat Trudy op onderzoek uit. Ze slaagt erin om eindelijk de dramatische, hartverscheurende waarheid over haar moeders verleden boven tafel te krijgen. Het familieportret is een gepassioneerd maar gedoemd liefdesverhaal en een indringend portret van een moederdochterrelatie, dat de lezer nog lang zal bijblijven._____________________________________________________


Schitterend boek
Geschreven door Herbjørg Wassmo

De twaalfjarige Tora woont met haar moeder in een Noors vissersdorpje.
De oorlog is allang voorbij,maar voor de kleine gemeenschap blijft het meisje
een " moffenkind " .
Thuis wordt zij,als haar moeder nachtdienst heeft,door haar stiefvader
seksueel misbruikt.Tora,beladen met schuldgevoelens,zwijgt en verliest alle
contact met haar omgeving.
Tot de resolute tante Rakel openlijk partij kiest voor het meisje en haar moeder.


De boeken van deze schrijfster zijn wereldwijd vertaald en zijn tot ver buiten
Scandinavië bestsellers.
Ze verstaat de kunst om compleet in de huid van haar personages te kruipen.
Zo ook met deze trilogie.____________________________________

Ook al zo'n juweeltjeDoor A.F.TH.van  der Heijden


DE HELLEVEEG vertelt over tante Tiny, die de vaste Van der Heijdenlezer zich zal herinneren uit DE GEVARENDRIEHOEK. Haar schoonmaakwoede leverde haar de bijnaam ‘Tientje Poets’ op. Maar behalve met smetvrees is ze ook behept met een dwangmatig scherpe tong.
Met zijn majestueuze beheersing van de stof voert Van der Heijden ons zijn even vertrouwde als tintelfrisse universum binnen. De helleveeg is een ongelofelijk levendige en humoristische roman.

Het verhaal speelt zich vooral in Eindhoven af,jaren vijftig/zestig.Met humor en ook vlijmscherp, schetst van der Heijden het verhaal over deze tante Tiny,die wat er ooit vroeger met haar gebeurd is,haar gemaakt heeft wie ze was.

Het boek is het vijfde deel uit de cyclus DE TANDELOZE TIJD maar kan ook heel goed los gelezen worden.

Er is ook een schitterende film van dit boek gemaakt,met verschillende opnames in de buurt waar ik grotendeels ben opgegroeid.

Hanna Hoekstra die de rol van tante Tiny speelt,heeft de Gouden Kalf ( 2016 ) zeer verdiend gewonnen voor de rol in deze film.

Trailer :

https://www.youtube.com/watch?v=7FysEWgkl2A <---KLIK

Muziek door Kovacs in deze film :

https://www.youtube.com/watch?v=3M2UB1aWwns <---KLIK________________________________________________


Voor haar heb ik haar kinderboek " Rara dat ben ik " geïllustreerd.


Mooi boek van Marja VisscherDe literair - historische roman  Tussen rang en stand  van Marja Visscher is gebaseerd op het leven van Sara Louisa du Faget van Assendelft. Zij verlaat het Lange Voorhout in 's-Gravenhage om naar de Hoeksche Waard te gaan, waar haar familie een buitenverblijf heeft. Onder haar leiding wordt het verwaarloosde Hof van Assendelft gerestaureerd. Sara voelt zich er thuis, weg van de decadentie. Als ze de getrouwde tuinman Dirk van der Pligt ontmoet, is het liefde op het eerste gezicht. Een liefde die niet kan bestaan maar ondanks alles toch bestaat.
Het statige Hof van Assendelft is tegenwoordig als Museum Hoeksche Waard toegankelijk voor bezoekers. De voelbare historie van die plek inspireerde Marja Visscher om in het levensverhaal van Sara Louisa du Faget van Assendelft (1717-1807) te duiken.

Paperback - 239 pagina's.


Nog een boek van Marja


Verloren tijd


De artistieke Driek droomt ervan om schilder te worden. Hij is de jongste van drie broers die geen van allen de boerderij van hun vader zullen voortzetten. Als hij een ongeval krijgt en door een kunstenaar wordt opgenomen in zijn gezin om daar te herstellen, valt Drieks oog op hun dochter, de leuke, vrolijke Elsje. De twee trekken veel met elkaar op en Elsje beschouwt hem als de broer die ze nooit heeft gehad. Het is maar goed ook dat ze niet méér in hem ziet, want Driek heeft een ontluikende relatie met dorpsgenoot Janna. Die vertrouwt de omgang tussen Driek en Elsje echter voor geen cent.


Verloren tijd van Marja Visscher is een historische streekroman en het eerste deel van een trilogie: Tussen stad en streekHardcover -  215 pagina's.


Boek van Marja VisscherTot de maan en weer terug


Het tweede deel van de trilogie.

Tot de maan en weer terug is het tweede deel in een historische streekromantrilogie van Marja Visscher. Terwijl Driek druk bezig is om zijn eigen bedrijf op te bouwen, verlangen hij en zijn vrouw Janna naar een kindje. Janna wordt zwanger en bijna tot het eind verloopt de zwangerschap voorspoedig. Maar dan voelt ze ineens geen leven meer. Ze wordt overmand door angst en verdriet, dat ze met Driek niet kan delen. Hij zwijgt en zwelgt in zijn verdriet, terwijl hij wél zijn hart uitstort bij zijn goede vriendin Elsje. Marja Visscher schreef met Tot de maan en weer terug een aangrijpend en bijzonder menselijk verhaal.

Hardcover 224 pagina'sBoek van  Marja VisscherElke dag is anders

Het derde deel van de trilogie

Driek en Janna zijn in ‘Elke dag is anders’ van Marja Visscher trots dat hun zoons goed zijn terechtgekomen. Pieter is eigenaar van een boerderij en Anton heeft een vioolbouwatelier. Als Geertje, een van de leden van Antons strijkkwartet, hoort dat zijn tweelingbroer een boerderij heeft, zoekt ze hem op. Ze vertelt hem dat ze op zijn bedrijf wil werken. Al snel vormen ze een team in het bestieren van de boerderij. Maar daar gebeuren rare dingen. ‘Elke dag is anders’ is het afsluitende deel in een trilogie van Marja Visscher, na ‘Verloren tijd’ en ‘Tot de maan en weer terug’.

Hardcover 216 pagina'sMooi boek van Marja VisscherMaannachten


'Maannachten' van Marja Visscher neemt je vanuit het perspectief van Joséphine Fesser mee in het leven van de schilder Johan Barthold Jongkind (1819-1891), voor wie zij al bij hun eerste ontmoeting een grote bewondering opvat. Jongkind was aan lagerwal geraakt en verbleef daarom tijdelijk in Nederland, maar zijn kunstenaarsvrienden hebben hem teruggehaald naar Parijs. Joséphine koopt een schilderij van hem en nodigt hem uit om bij haar te komen eten. Vanaf dat moment wijkt hij nauwelijks nog van haar zijde. 'Maannachten' is een intrigerend verhaal over leven voor de kunst en leven van de liefde.


Paperback 240 pagina's.

Mooi boek van Marja Visscher


De Wolkenkijker'De wolkenkijker' van Marja Visscher gaat over Sara Hoevenaar, de echtgenote van Frans Naerebout. Naerebout (1748-1818) is bepaald geen onbekende in Zeeland. Het is tweehonderd jaar geleden dat hij overleed en nog altijd is bij koninklijk besluit bepaald dat minstens één vaartuig van het Nederlandse loodswezen de naam Frans Naerebout zal dragen. Verder is er een standbeeld voor hem geplaatst op de boulevard van Vlissingen, ligt hij begraven in de grote kerk van Goes en komt zijn naam voor in het Zeeuwse volkslied. Maar hoe zag zijn leven eruit? Marja Visscher belicht dat aan de hand van zijn echtgenote Sara Hoevenaar. Deze historische roman neemt je mee naar het Vlissingen van de achttiende eeuw.

De moeder van Marja was de laatste Naerebout.


Paperback  256 pagina's


Voor al haar  nieuwe boeken kun je voortaan even kijken op haar Blog.


https://marjavisscherauteur.blogspot.com/ <---KLIK_______________________________________________