Welkom en geniet ervan

Bedenk zelf wie daar naast Bas Jonker staat ?
After The Wall
Wekelijks of vaker wordt een tekst toegevoegd.
After the fall
Persoonlijke gedachten, bespiegelingen en hersenspinsels.
U bent gewaarschuwd.
After all
Een hoofdprijs, ik ben er bijzonder trots op, maar het is betrekkelijk.

Laatste Nieuws

22. dec, 2012
De kerstpakketten rollen binnen. Nou ja, rollen… het is een samengesteld cadeau, in een doos, mand, tas of Tupperware-box. Oorspronkelijk bedacht door de boer, die de (land)arbeider met de Kerst eens iets extra’s wilde geven; voor zijn gezin. Op tweede kerstdag een vrije dag en dan iets anders eten en drinken dan normaal. Het kerstpakket anno nu is verworden tot een puzzeltocht met een Pluimcamouflage. Op internet naar goed bedoelde rotzooi zoeken. Vaak met een stekker eraan. We hebben alles al gestekkerd en ook gestickerd in dit leven. Stop (contact) daar nu eens mee. Het drama themapakket heeft hopelijk ook zijn langste tijd gehad. Alles groen, of Italiaans of Oosters of … bedenk het maar, het kan allemaal.
Ieder jaar wordt de office-manager of een andere werknemer op pad gestuurd met de opdracht: origineel kerstpakket met een budget van zoveel Euri. Zuchtend en steunend wordt de opdracht aanvaard door dames binnen het bedrijf. Die er wel een uitje van maken, dat dan weer wel. Maanden voor de Kerst is de keuze al bepaald, nu nog een tijdje geheim houden. Af en toe een tipje van het pakket vrijgeven, dat wel. Niet teveel, dat weer niet. Het moet immers een verrassing blijven. In de week voor Kerst wordt het verdeelmoment bekend. Vrijdag tussen 4 en 6. Zorg dat je er bent, want er zit iets bederfelijks in. Je moet er zijn. Ik vraag nog. “ ’s middags ?”; ja, dat dan weer wel. Maar wat het is ?, geen commentaar. Ik verzin: bloemen, oesters, sperma, Oost Indische bosbessen, linksdraaiende yoghurt in een mini cementmolentje op 2 knoopbatterijen. Een vers geslachte cavia of een pelsdiertje. Voor het bont. Vrijdags was ik te laat, mijn pakket is ingevroren en het schijnt dat ik in 2054 weer wordt ontdooid.
13. nov, 2012
Boer zoekt koe
Mijn vriend wilde graag ook eens op TV. Hij vroeg mij om advies. Ik zei , verdwijn, dan ik kan ik je aanmelden bij Opsporing Verzocht. Bezwaar: hij heeft geen vakantiedagen meer over. Daarmee valt ook het programma Vermist af. Wat te doen. Ik opper Boer Zoekt Vrouw. Bezwaar: hij gedraagt zich wel als een boer, maar is het niet. En heeft ook geen boerderij. Dat moeten we oplossen. ‘s Avonds ga ik naar zijn huis. Een mooie ruime woning. Geen tuin, wel een groot balkon op zes hoog. Daar moet de boerderij komen. Ik meet het betonnen terras op. Bijna 2 meter bij 6 meter. Lengte is prima, breedte kan een probleem worden. Een koe valt af, want die kan daar zijn kont niet keren. Hoewel, dat kan binnen wel. Nadeel: de koe kan de draai bij de terrasdeur niet maken. Ook een varken is lastig of we moeten ons beperken tot een speenvarkentje. Dat is een goed idee, want dan kunnen er nog een paar kippen bij. En een dwergkonijntje. Tegen de muur in een kooi. Twee lijkt ons geen goed idee, in verband met de expansie van die beesten. Verder een prima plan. Drie weken later is de boerderij compleet en vol in bedrijf. Na twee weken klagen de buren over stankoverlast. Vinden wij overdreven, want het varkentje krijst wel de hele dag, maar de varkenspoep ruimen we ieder weekend netjes op. De kippenmest is een leuk agrarisch tapijtje. Moet kunnen. We beloven de buren dat ze ook op TV komen, als ze niet te moeilijk doen. Moeten ze natuurlijk wel brieven schrijven naar de KRO. Na de aanmelding van mijn vriend kwam de maagd Jaspers kijken naar de boerderij. Ze vond het wel interessant en heel gezellig. Koffie in een boerenbontservies, duur spul trouwens en we zouden nog van haar horen. We zijn twee jaar verder. Ze moet nog bellen. De buren zijn boos, want die zijn ook niet op TV gekomen. Daar baal ik wel van. Een strobaal, dat wel.
12. okt, 2012
Straatnaam
De gemeente wil advies. Van mij. Dat is bijzonder. Ik ben gevraagd voor een commissie. Niet om voor te verschijnen, nee om aan deel te nemen. Een heuse commissie, die straatnamen mag bedenken. Van een hele nieuwe wijk. Ik grap nog: de steenwijk ?, maar het gaat om de dierenwijk. Ik begin al rap met Hazenpad. Vind de commissie ook leuk. Voor een donker steegje bijvoorbeeld. Die heeft de gemeente niet meer, want de afdeling Veiligheid vraagt om verlichting en krijgt die ook. De Kattenstaart, eh, sorry de Kattenstraat wordt ook goedgekeurd. Het Tijgerplein bekt lekker net als de Leeuwenlaan. Het Poedelplein wordt met algemene stemmen verworpen. De Antilopeweg is akkoord, maar liever niet te dicht bij de roofdieren. Neushoornhofje krijgt weinig steun. Er zijn echter maar 4 adressen op het hofje en dan mag het toch. Ook de Steenboksteeg haalt het met de hakken over de sloot. Ik breng het Zebrapad in. Zullen we het doen ? Er wordt gegniffeld aan tafel. wel leuk toch. Maar als de dienstdoende agent daar een procesverbaal opmaakt, liggen de misverstanden op de loer. "Edelachtbare, wij troffen het slachtoffer hevig bloedend aan op het zebrapad". De advocaat van het slachtoffer reageert onmiddellijk. "Er is daar helemaal geen zebrapad". Dat gaat de commissie ook te ver. We zoeken naar een compromis. Dat komt er tenslotte. Een doodlopend steegje, meer een brandpad, waar niemand woont. Dat mag het Zebraapad heten. Maar wel met dubbel a. En ja, daar zal wel op gezegd worden dat de gemeente niet kan spellen. Als dat het ergste is,....
7. aug, 2012
Stokjes
Iedereen komt ze wel eens tegen. Middelbare uitgelubberde echtparen. Op precies dezelfde fietsen met dito verchroomde kaarthouder die aan het stuur geklemd is. Vaak in uitbundige witte broeken gehuld. Met een vrouw, die haar permanent ook in de vakantie in toom wil houden. De man met een overjarige zonnebril ( oh, wat staat die hip op mijn kale kromgetrokken schedelpan) en rugzak.
Stap samen met hen bij de paddenstoel af en vraag naar de weg. Binnen 2 minuten hebben ze hun punt gemaakt. Poenerige, opschepperige verhalen. Vaak gebaseerd op de loopbaan van hun kinderen. Heel snel staat het braken over hun schoenen mij nader dan het lachen. Maar ergeren is niet de manier waarop je met dit soort overjarige proleten moet omgaan. Gewoon terugkaatsen, dat is de beste manier. Dus als de zoon van de tegenligger piloot is, dan is de mijne neurochirurg. En geen gewone. Nee, een gerenommeerde, internationaal gevierde professional. En als het echtpaar daar niet van terug heeft, vertel ik over de wetenschappelijke publicaties in Amerika. En dan daarover heen het verhaal dat hij als enige specialist hersenen kan opereren in Japan. Ja, inderdaad met stokjes. Wedden dat zij dan de weg kwijt zijn…
3. aug, 2012
De slimste mens
Wie oh wie is de slimste mens ter wereld ? Vanaf maandag 23 juli start de kennisquiz De slimste mens, een dagelijkse tv-quiz met een knipoog. Iedere werkdag ...
Dat is de aankondiging waar we het mee moeten doen. Na een aarzelend begin schijnt het een zomerhit te worden. Begrijpen doe ik dat niet. In de eerste week toonde Maarten Spanjer zich een tenen krommende, zeer zwakke kandidaat. Geflankeerd door een Marokkaanse cabaretiƫre die de vooroordelen over haar afkomst moeiteloos in kopte. Pijnlijk, maar dat komt ook vooral door de opzet van de quiz. Brede algemene ontwikkeling is vereist, historisch perspectief, logisch nadenken en een goed geheugen. dat is voor de meeste kandidaten een te zware opgave. De betuttelende presentatie van Philip Freriks maakte het er niet beter op. Die man moet zich helemaal niet lenen voor zo'n flut programma. Die kan veel beter. En de manier waarop Maarten van Rossum zich laat exploiteren is niet veel soeps. Maar ach het is maar een TV programma in komkommertijd. Over komkommers is trouwens nog geen enkele vraag gesteld. Gelukkig maar.
4. aug, 2012
Snelwandelen, niet om aan te zien
Snelwandelen is een olympische sport en onderdeel van de atletiek. De afstanden die olympisch worden gewandeld zijn de 20 km voor zowel de mannen als de vrouwen, en de 50 km voor de mannen. De 20 km voor vrouwen is olympisch sinds de Spelen van 1992. Mooi nieuws en we worden inderdaad al 20 jaar geteisterd door deze malle sport. Misschien niet mal om te doen, hoewel ga rennen of wandelen. Maar om naar te kijken. Vreselijk. Ranke mannen en vrouwen werken zich met behulp van schommelende heupen en kronkelende enkels naar de finish. Niet om aan te zien. Van sprinten kun je zeggen dat het een functie heeft. Immers zo snel mogelijk van A naar B. Wandelen doe je recreatief. Onderweg een praatje maken, een sigaret roken, mag nog steeds van de regering en de tijd nemen om de omgeving in je op te nemen. Maar snelwandelen, de logica ontgaat mij. Gelukkig doet er geen Nederlander aan mee. Commercieel kennelijk niet belangrijk. Zou jij met droge ogen durven te vertellen in de jaarlijkse verjaardagskring dat je snel wandelt ? Nee natuurlijk niet. En als je het wel noemt en de meute dondert over je heen, kun je de klemtoon altijd nog snel verleggen. Want tegen snel wandelen heeft niemand bezwaar. Dat is lekker doorlopen en niet treuzelen. Dat vinden we allemaal weer stoer.Wil je op safe spelen, dan zou ik zeggen dat je aan parachute springen doet. Is ook zeldzaam en zeker stoer.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Lia | Antwoord 14.12.2012 17:30

Hallo Bas,
Ik heb erg genoten van je schrijfsels en ben van plan je blog regelmatig te bezoeken. Ik plaats een link op mijn website Babbeliertje!
Lia

Bas Jonker 14.12.2012 18:02

Dank je wel voor de link, ik ga jou ook zeker volgen, groet Bas

Margarita | Antwoord 06.12.2012 21:25

Hallo.
Leuke site . Ik wens je heel veel succes .
www.sleutelinformatie.nl

Marja | Antwoord 10.08.2012 13:04

Wat een leuke blog is dit! Ik zou alleen graag het muziekje uit willen zetten.

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

14.12 | 18:02

Dank je wel voor de link, ik ga jou ook zeker volgen, groet Bas

...
14.12 | 17:30

Hallo Bas,
Ik heb erg genoten van je schrijfsels en ben van plan je blog regelmatig te bezoeken. Ik plaats een link op mijn website Babbeliertje!
Lia

...
06.12 | 21:25

Hallo.
Leuke site . Ik wens je heel veel succes .
www.sleutelinformatie.nl

...
27.08 | 22:25

Ik zal van beide modellen één op je af sturen, kun je het zelf uit proberen. Niet tegelijk laten draaien, want dan draait het in de soep.

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE