Jeugdherinnering

Haren kammen, niet in de gang, doe dat boven voor de spiegel. Mijn vader moppert achter mij langs en ontfermt zich over mijn zusje van 5. Haar zondagse jurkje is net uit de was. Gekreukeld en al weer vies. Dat mag kennelijk wel. Jassen aan en naar de tram. Lijn 1 op de hoek van de Koninginneweg. Ik woon vlak bij remise Havenstraat en heb al heel veel trams gezien. Misschien wel alle motorwagens van het GVB. Maar in de tram, nog nooit. Gelede tram (enkel geleed) nummer 557 glijdt naar de halte. Achter instappen en langs de conducteur naar een vrij bankje. Aan het raam. Mijn vader corrigeert, de oudste zoon moet plaatsmaken voor het kleine broertje. Zwaar teleurgesteld laat ik hem voor mij langs naar het raampje kruipen. Ik voel mij de tramexpert, weet er, denk ik, ook veel van. Ken alle wagennummers van lijn 1 en lijn 16 uit mijn hoofd. (Komt door de remise-ritten) Ken de dienstregeling van bus G ook al. Met de eindhalte pal voor ons huis. Komt uit Sloten, daar ben ik nog nooit geweest. Klinkt ver weg, maar zal wel meevallen, want de bus is binnen een uur weer terug. Gelukkig kan ik wel over hem heen kijken en geniet toch van de rit. In de Leidsestraat zit ik op het puntje van de bank om niets te missen van het passeren van de trams op de bruggen. De tegemoetkomende trams van lijn 1 en 2.

Op de halte Oudezijdsvoorburgwal uitstappen, want vlak bij C&A en HEMA. Het kleding kopen interesseert mij niets, maar de kroket die in één van de steegjes op mij wacht, des te meer. Hoogtepunt van het jaarlijkse uitje. Of twee keer per jaar,dat kan ik mij niet meer herinneren. Maakt niet uit, de tram rijdt mij gelukkig ook weer terug. Enkel geleed, nummer 559. En alsnog aan het raam.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

14.12 | 18:02

Dank je wel voor de link, ik ga jou ook zeker volgen, groet Bas

...
14.12 | 17:30

Hallo Bas,
Ik heb erg genoten van je schrijfsels en ben van plan je blog regelmatig te bezoeken. Ik plaats een link op mijn website Babbeliertje!
Lia

...
06.12 | 21:25

Hallo.
Leuke site . Ik wens je heel veel succes .
www.sleutelinformatie.nl

...
27.08 | 22:25

Ik zal van beide modellen één op je af sturen, kun je het zelf uit proberen. Niet tegelijk laten draaien, want dan draait het in de soep.

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE