Uitje

Op een kookworkshop, wat een stom woord, heb ik deze week geleerd hoe je een uitje moet snijden. Niet meer? Ja wel, maar de rest ben ik vergeten of heb het verdrongen. Het resultaat is trouwens hetzelfde. Eerst het velletje eraf pellen. Dan de ui doormidden snijden. Met de platte kant op het werkblad leggen. Met een mes twee doorsneden (horizontaal) overdwars maken. En dan smalle reepjes snijden. Het resultaat is verbluffend. Prachtige vierkante snippers ui op het werkblad. De duim wel buiten het snijvlak zetten, want anders wordt een witte ui alsnog een rode. Tranende ogen mag, maar spreken niet. Tenminste niet over de ui.  Onze poedel Pier kan daar niet tegen. De ui-klank emotioneert hem. Het triggert Pier ontzettend. Hij denkt dat hij uitgelaten wordt. Hij kwispelt, jankt en springt tegen de buitendeur. Ik ben mij er erg bewust van en heb mijn woordkeuze aangepast. De opmerking " Een fluitje van een cent" werd dus " Een deuntje van een Euro". en "broodje haring met uitjes is omgevormd naar "broodje haring met witte smurrie". En als ik uit eten ga, spreek ik over "hapje in den vreemde".  De buitenboordmotor is al vervangen door een motor die het niet waard is om aan de binnenkant te mogen hangen. Ik heb nu zoveel aanpassingen gedaan, ook in huis, oh nee, mijn onderkomen, dat er geen hond meer met mij wil praten. Behalve Pier dan. Ik doe hem weg. Hij gaat eruit, eh, nee gewoon weg. 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

14.12 | 18:02

Dank je wel voor de link, ik ga jou ook zeker volgen, groet Bas

...
14.12 | 17:30

Hallo Bas,
Ik heb erg genoten van je schrijfsels en ben van plan je blog regelmatig te bezoeken. Ik plaats een link op mijn website Babbeliertje!
Lia

...
06.12 | 21:25

Hallo.
Leuke site . Ik wens je heel veel succes .
www.sleutelinformatie.nl

...
27.08 | 22:25

Ik zal van beide modellen één op je af sturen, kun je het zelf uit proberen. Niet tegelijk laten draaien, want dan draait het in de soep.

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE