Salto mortale

De cavia. Te klein om te serveren in een drie sterren restaurant. Te groot om in een keer door het toilet te spoelen. Dus je blijft ermee zitten. Gemiddelde leeftijd:  4-6 jaar. Of 8-9 jaar. Maar dan is de cavia nooit op de tocht gezet. Heb ik iets tegen cavia’s.  Nee, dus “ the pro’s and cons of cavia”, vraag mij er niet naar.  Thuis waren de kinderen dol op de cavia’s. Effen wit of bruin, gevlekt of gepokt en gemazeld. Alle cavia’s waren lief. De verzorging was voor mijn vrouw. Gelukkig ook een cavialiefhebster anders stinken die beesten ook nog. . We hadden er steeds één. Terwijl het sociale dieren zijn, die liever samen de kooi hadden gedeeld. (Mannetjes bij de mannetjes en de vrouwtjes ook.) Onze oudste zoon haalde de cavia vaak uit de kooi. Gezellig op schoot, aaien en hoewel staartloos, zag je de cavia kwispelen.  Zeiken op het kinderbroekje was het einde van de pret. De cavia werd ruw verwijderd en huilend  de verschoning  getolereerd. De laatste cavia was een acrobaat. Lenig wegspringen voor graaiende kinderhandjes en zo. Mijn zoon wiegde het beestje aan zijn voorpoten. Schouder uit de caviakom?, geen idee. Luid piepend werd de foltering ondergaan. De cavia ontwikkelde zich en kon al snel swingen als een volleerde rapper. Na een nieuw aangeleerd kunstje bleef de cavia rustig liggen. Moest even bijkomen van een nieuwe act. Mijn zoon zei dat de cavia moest slapen en legde de cavia stilletjes in zijn kooi. De volgende dag lag de cavia dood in zijn kooi. Salto mortale.     

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

14.12 | 18:02

Dank je wel voor de link, ik ga jou ook zeker volgen, groet Bas

...
14.12 | 17:30

Hallo Bas,
Ik heb erg genoten van je schrijfsels en ben van plan je blog regelmatig te bezoeken. Ik plaats een link op mijn website Babbeliertje!
Lia

...
06.12 | 21:25

Hallo.
Leuke site . Ik wens je heel veel succes .
www.sleutelinformatie.nl

...
27.08 | 22:25

Ik zal van beide modellen één op je af sturen, kun je het zelf uit proberen. Niet tegelijk laten draaien, want dan draait het in de soep.

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE