berlijnboudewijn

Alle foto's en fimpjes op de site zijn van Boudewijn Visser, tenzij anders is vermeld.

Maart 2019 in Berlijn

Boudewijn Visser in Berlijn  

Teksten,beeld en geluid over Boudewijns activiteiten in Berlijn.  


Maart: de winter wijkt, maar het kan nog nat en koud zijn. Met de U-Bahn, S-Bahn, bus en tram heb je minder last van het weer. En kun je de warmte opzoeken van shopping malls, musea, kroegen, bioscopen of een markthal. En vanaf nu kun je ze weer horen: de straatmuzikanten. 
Tijd om plannen te maken om weer eens naar Berlijn te gaan?? 

berlijnboudewijn: mijn website

Mijn naam is Boudewijn Visser. Na een succesvolle studie Duits aan het Goethe Instituut in Amsterdam kwam ik in de zomer van 2010 voor een intensieve cursus naar het Goethe Institut in Berlijn. Daarna wist ik: Duits is mijn ding en in Berlijn wil ik zijn.

Soms als toerist, die de bekende plekken opzoekt, maar liever als een soort local tussen de Berlijners. Tijdens een korte sabbatical in 2012 werd ik geheel en al ondergedompeld in het Berlijnse en Duits achtervolgde mij zelfs in mijn dromen.

Sindsdien houd ik deze website bij: over Berlijn, het maatschappelijke, culturele, politieke leven. Met vele lagen geschiedenis, want daar struikel je hierover. Maar ook met een overvloed aan moderniteit, die over je heen valt: telkens verrassen mij bouwprojecten, nieuwe initiatieven, enormiteiten (nee, de luchthaven BER is nog niet klaar) en demonstraties (die meestal ordelijk verlopen).
De stad is een broedplaats voor start-ups, hipsters, jongeren uit alle delen van de wereld. Maar ook een stevige basis van Ossies en Wessies die in beide delen van de stad hard gewerkt en geknokt hebben om zich te handhaven. En een stad die sinds september 2015 schijnbaar moeiteloos 80.000 vluchtelingen heeft geabsorbeerd. Een stad die nog niet bezwijkt onder Airbnb, maar graag toeristen ontvangt.

Duits lezen, horen, spreken, schrijven gaat dan als vanzelf. En er over schrijven ook: al mijn verhalen, gehoord van anderen, feit en fictie kan ik er in kwijt.  Bijna elk jaar ben ik wel korte of langere tijd in Berlijn. Vrijwel dagelijks beluister ik Duitse zenders of ga eens goed zitten voor een talkshow op TV. En internet is natuurlijk een onuitputtelijke bron van informatie over deze bruisende stad.

Ik gebruik als bronnen  de serieuze uit het publieke domein: Deutschlandfunk, Rundfunk Berlin Brandenburg (RBB heeft 4 themazenders), WDR, NDR, MDR, Deutschlandradio Kultur, die Welt, die Zeit, taz (tageszeitung) Berliner Zeitung, Tagesspiegel, Junge Welt, Neues Deutschland, FAZ en hun websites. Ik houd mij verre van Facebook en commerciële media, wel wetend dat ik dan een stuk informatie mis, maar dat is mijn keuze.

Mijn website heeft geen reclame, geen banners, geen popups, geen cookies omdat ik dat niet wil.  Elke week zoeken zo'n 300 mensen van alles op mijn site, geen idee wie het zijn, maar ze blijven komen, de laatste maanden steeds meer.
Reageren mag, graag  zelfs, want ik heb tegenwoordig meer tijd om te antwoorden.
Er kan rechtstreeks gereageerd worden bij de betreffende artikelen, maar persoonlijk mailen kan ook:

boudewijn-visser@live.nl

Ik ben ook te vinden op           www.linkedin.com/in/boudewijnvisser55 


Ik werkte lang fulltime in het basisonderwijs, doe als vrijwilliger al heel lang rondleidingen in Nationaal Museum Paleis Het Loo in Apeldoorn(Nederlands en Duits). EN IK SCHRIJF!


Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Jan en Greet | Antwoord 17.04.2012 07.57

Hoi Boudewijn,
Wat leuk om je vanuit de USA te kunnen volgen via je website.
Wij sturen nog "ouderwetse" e-mails over onze ervaringen.
Fijne tijd gewenst!

Boudewijn Visser 18.04.2012 15.13

De website is bedoeld om heel veel mensen te informeren:familie,vrienden,school Loo. En privé zaken gaan natuurlijk via de mail. Veel plezier nog met rondreizen

Boudewijn | Antwoord 12.04.2012 13.59

De kamer is 6lx5bx4hoog,met hoge ramen,groot. Met de zon erop is het snel aangenaam. Heb 's avonds al 2x de tegelkachel gestookt en ja,de grote trui helpt ook!

Olga Cordemyer | Antwoord 02.04.2012 17.52

Hallo Boudewijn , ik wens een geweldige tijd. Geniet ervan. Ik verheug me nu al op al je verhalen, groetjes Olga

Boudewijn 04.04.2012 01.51

Dag Olga! Een groot oud huis met hier en daar een krakende plank in de vloer en een interieur van kunst en boeken, die ik mag lenen en lezen. Dat is het begin!

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

05.09 | 22:35

Hallo Betsy, het belangrijkste is dat je minimaal een half uur van te voren binnen bent. Geen reservering, geen kaartje nodig. Geniet ervan! groet van Boudewijn

...
05.09 | 15:17

Moet je hiervoor kaartjes reserveren en zo ja waar doe ik dat dan?

...
13.05 | 21:41

Dank voor je reactie! Het wrange is dat de eerste eigenaar, familie Alexander niet geloofde in God: het waren seculiere joden. Een deel ontsnapte aan de nazi's.

...
12.05 | 10:31

Boeiende geschiedenis. God is getrouw.

...
Je vindt deze pagina leuk