Romans en korte verhalen: ik schrijf graag.

De geschiedenis van Berlijn is onlosmakelijk verbonden met de Muur, die alweer 30 jaar geleden is gevallen na een vreedzame omwenteling in de DDR. Toen het Gordijn in al zijn grimmigheid nog van IJzer was en de DDR nog onfeilbaar bestond, was ik daar in 1975. Als student in mijn eentje om een schrijfvriend, Halle en Dresden te bezoeken en met een opdracht van onze werkgroep Amnesty International. 
Daarover gaat het autobiografische verhaal: "DDR1975 Wat ik de zoeken had achter de Muur". Sinds 9 november 2019 te lezen op deze site.

Van maart tot en met december 2018 was ik vele zaterdagen te vinden in die andere stad, die mij trekt: Amsterdam. De Schrijversvakschool aan de Herengracht was een inspirerende plek met prima cursussen en enthousiaste deelnemers. Onze gemeenschappelijke passie, schrijven, werd gevoed door schrijvers-docenten, we groeiden door wederzijdse feed back en we bloeiden omdat we elkaars werk konden delen.
DE VLUCHTELING (kv) heb ik onlangs geschreven, een kort verhaal dat je op deze site kunt lezen.

Een paar jaar geleden heb ik een roman geschreven. Een boek dat kant en klaar op de plank ligt, maar nog niet is uitgegeven. Een hoofdstuk dat in 🤩 Berlijn 🤔speelde is nog steeds te lezen op de site. Honderden hebben hoofdstukken aangeklikt uit het boek. Om het als een boek uit te geven is in deze tijd niet zo simpel. Voor wie het wil, stuur mij een mailtje boudewijn-visser@live.nl en ik stuur de tekst van het hele boek 'Hermans Dochter' 🙂. 

HERMANS DOCHTER (HD)

 

Het verhaal.

Herman, gezinsvader van een jaar of vijftig, wordt overvallen door de mededeling dat hij nóg een dochter heeft. Ontstaan uit een korte, felle liefde in Jeruzalem. Hij stapt uit zijn tevreden leven en wil haar absoluut vinden. Zijn zoektocht brengt hem naar Berlijn, Karlovy Vary en Bratislava, waar Ilana woont en werkt. Daar ergens moet hun dochter Nathalie te vinden zijn. Telkens weer blijken aardige mensen hem te willen helpen, maar één persoon lijkt hem flink tegen te werken. Telkens zijn er situaties die bij hem herinneringen oproepen aan Israël, de kibboets, de jongeren uit alle delen van de wereld en het meisje, toen jonger dan de terug te vinden dochter.

 

De belangrijkste personen.

Herman, de hoofdpersoon, voelt zich vanwege zijn werk thuis in Nederland en Duitsland, maar komt pas echt los als hij een lange zomer in Berlijn verblijft.

Ilana was in Israël korte tijd zijn geliefde en komt regelmatig terug in zijn gedachten. Door haar op te sporen hoopt hij hun dochter Nathalie terug te vinden.

Margit , een zakenvrouw, wil misschien wel meer van Herman, dan hem alleen maar helpen. Haar netwerk binnen de uitzendbranche in Berlijn blijkt onmisbaar en brengt hem in contact met Axel , die ooit met Ilana werkte en Nathalie goed kende.
Juriu, die poorten weet te openen naar de Europese Unie en partner is van Ilana, begeleidt Herman op zijn eigen wijze.... 

De familie Aydemir bij wie hij op zolder mag wonen zorgt voor onmisbare momenten.

De hoofdstukken 1 t/m 5 spelen zich nog  af in Nederland.  Na Berlijn gaat Herman  verder zoeken in Tsjechië en Slowakije. Selma en Derek, twee van de Nederlandse vrijwilligers , die actief waren in de kibboets Reshafim in Israël, zetten Herman op een spoor. Op het eind.... ja, daar is al aardig wat commentaar op gekomen!

Ik ben inmiddels bezig met een tweede roman.
Het is een ontwikkelingsroman: 'Nathalies moeder' (NM).Daarin is Ilana te volgen vanaf haar puberteit in het roerige Parijs van mei '68, de moeite die ze heeft met haar ouders, met school, met haar eerste liefde. Haar reis over de Balkan, door Turkije, Syrië en Libanon. Haar tijd in Israël (waar ze Herman uitkiest), haar verblijf in de grensstreek van Italië en Frankrijk (foto)  en hoe ze na de geboorte van Nathalie haar leven inricht en o.a. in Berlijn terechtkomt.

Een fragment van 30 pagina's is op deze site te lezen; check daarvoor 'Parijs revolte 1968'.


november 2019 bewerking

Niet ver van Ventimiglia, op de grens van Frankrijk en Italië vervult Ilana een bijna onmogelijke missie.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

05.09 | 22:35

Hallo Betsy, het belangrijkste is dat je minimaal een half uur van te voren binnen bent. Geen reservering, geen kaartje nodig. Geniet ervan! groet van Boudewijn

...
05.09 | 15:17

Moet je hiervoor kaartjes reserveren en zo ja waar doe ik dat dan?

...
13.05 | 21:41

Dank voor je reactie! Het wrange is dat de eerste eigenaar, familie Alexander niet geloofde in God: het waren seculiere joden. Een deel ontsnapte aan de nazi's.

...
12.05 | 10:31

Boeiende geschiedenis. God is getrouw.

...
Je vindt deze pagina leuk