De kiosk, onmisbaar voor de reis van en naar het werk: een broodje, iets lekkers, een koffie, een treinkaartje, de krant, een aai voor de hond, und, und, und... Maar vandaag even niet.

S-Bahnhof Wilhelmshagen: op werkdagen kan het hier heel druk zijn, velen gebruiken de verbinding naar de rest van Berlijn

Neuvenedig: tussen slootjes en een vaart liggen (schier)eilanden, waar Berlijners permanent of een deel van het jaar wonen.

Neuvenedig: soms staan de huisjes er nog net zo bij als 30 jaar geleden, eindeloos opgelapt en verbeterd. Soms gaat alles plat om nieuw te bouwen. Voor de boten geldt het zelfde

Berlin Brandenburg International /BBI/ Willy Brandt Airport gaat maart 2013 open en daar gaan ze hier veel last van krijgen. Vliegtuiglawaai, dag en nacht. Oproep voor de Montagsdemo, elke maandag protesteren en hopen dat het helpt.

Kerk van Rahnsdorf. In het voorportaal een goed verzorgde hoek, waar iedereen aan mag zitten. Niets verdwijnt, alles wordt netjes teruggezet. Er gaat één keienweg naar Rahnsdorf, omringd door water en moeras.

Strandbad Müggelsee; prachtig en treurig tegelijk.

Treurig en bijzonder tegelijk: okee het is koud, maar zullen we toch naar het Strandbad gaan? Nemen we de tram, eten wat in Hagen en ach dat uitzicht meneer. Op de Müggelsee! Wunderbar!

Normaal gesproken spelen hier de kinderen in een soort enorme zandbak. Nu is het een goede plek voor het Paasvuur. Er is bier, broodjes met worst, hete thee, koffie, pannenkoekjes en Bionade voor de kinderen.

Met de fiets op de S-Bahn en daarna fietsen en rondkijken in: Wilhelmshagen - Neuvenedig - Rahnsdorf - Strandbad Müggelsee - Friedrichshagen  Welkom in het verre oosten!

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

05.09 | 22:35

Hallo Betsy, het belangrijkste is dat je minimaal een half uur van te voren binnen bent. Geen reservering, geen kaartje nodig. Geniet ervan! groet van Boudewijn

...
05.09 | 15:17

Moet je hiervoor kaartjes reserveren en zo ja waar doe ik dat dan?

...
13.05 | 21:41

Dank voor je reactie! Het wrange is dat de eerste eigenaar, familie Alexander niet geloofde in God: het waren seculiere joden. Een deel ontsnapte aan de nazi's.

...
12.05 | 10:31

Boeiende geschiedenis. God is getrouw.

...
Je vindt deze pagina leuk