Startpagina

Biografie

Dominicus van Beeren

Geboren in de Amsterdamse Jordaan. lindestraat 110 vlak bij de Westertoren en de Noordemarkt. Op 10 februari 1952 in een tussen kamertje van 2x2 . Hij lag in een tobbe met lappen deken en sokken met een warme kruik er in.

Dominicus is op de leeftijd van 3 met broers en zusters verhuist naar de Cornelisoudshoornstraat 99 te Amsterdam West. Daar heeft hij met zijn 9 broers en zusters gewoond totdat hij op 19 jarige leeftijd getrouwd met Marja Witmond een woning in de binnenstad van Amsterdam kreeg vlak bij zijn Jordaan op Kattenburg.  

Uit dit huwelijk zijn twee kinderen geboren Barry en Marina.

Barry, getrouwd met Brenda Walther en heeft één zoon DJ.  Beide kinderen en kleinkind hebben de liefde voor muziek van hun vader en opa mee gekregen. Barry gaat meestal mee met optredens en zingt mee met zijn pa. Zijn zoon Dj heeft reeds in de studio van Rene Froger een opname met zijn vader mogen maken. (aan te vragen en te beluisteren bij www.silverradio.nl ) ook schrijft barry zijn eigen teksten ne als ik.  

Marina is single en woont uit thuis. Marina is meer van het Engelstalige lied en zit bij Uhmm the luze B.M.W van Frisse Henkie een studio in Amsterdam. Ook Marina heeft reeds enkele teksten geschreven.

Dominicus zit u al zo een 55 jaar in het vak. De eerste jaren met een drive inn Barima met zijn zwager Ton Witmond . Hier is hij begonnen met Engelstalige muziek te zingen zoals Green Green Grass of home, maar is hij al gauw overgestapt op het Nederlandstalige lied, mee gekregen van zijn vader en moeder die ook met de jordanese smartlappen zijn groot gebracht. Zijn grote voorbeelden zijn Willy en Willeke Alberty. Zijn liefde voor het Amsterdamse lied laat hij aan iedereen horen vanuit zijn eigen kleine studio waar hij regelmatig voor de facebook of facebook gasten een show weg geeft. Een van zijn hoogtepunten was is een compleet act van Andre Hazes gekleed en wel maar door het afvallen gaat deze niet meer op. Hij zingt nog wel zijn liedjes 

op Youtube kunt u twee van zijn videoclips bekijken gemaakt door AWPproduktie een in URK en een in Amsterdam. Wanneer jij en in mijn dromen.

Dominicus heeft reeds met meerdere artiesten op het podium gestaan zoals Willeke Alberty, Dries Roelvink, Nico Landers, Karin Wijnen, liesbeth Volenbrecht, Ronald, zanger geluidsman Dextro van www.fcmsound.nl , Richart Antoni,  Accordionist Peter Batenburg Accordionist Jaap Kap, zanger Petro uit Almelo , Debby Sprenkels en vele anderen. Hij is tevens een graag gezien gast bij Tony Alberty entertaiment waar hij regelmatig staat te zingen zoals bij  rondje Mokum http://www.alberti-entertainment.nl/actueel.asp Dit een middag geheel verzorgd door Alberty entertaiment met vele bekende en onbekende zangers en zangeressen en  met verschillende  zangers entertainerr met een geheel verzorgde middag met eten en drinken en vele artiesten.  

Dominicus heeft meerdere teksten zelf geschreven zoals, Ik zeg nooit meer vaarwel, de woorden uit mijn hart, tranen liegen niet, ik wil je zo graag vertellen, een woord geschreven voor Andre Hazes toen deze overleed en vele anderen. Zijn laatste liedje is geschreven door Http://www.AWPprodukties.nl uit Almelo. Hellaas is Annet door de vrezelijke zieke kanker overleden. 

Alle liedjes zijn opgenomen bij www.fcmsound.nl studio in Gouda. Dit is de voormalige geluidsman van Ben Kramer. Dominicus en zijn zoon barry stan nu ook in de stal van BartvdBent produkties te vinden op youtube en facbook. Daar in deze studio heeft hij zijn laatste cover opgenomen kinderen moeten spelen .  

Een keer per twee jaar staat hij in breda voor een verzorgings tehuis te zingen nu ook weer met zijn zoon met grote artiesten een geweldige dag daar.

Zijn liefde voor muziek kunt u horen door de knik in zijn stem. Met zijn zoon Barry heeft hij meerdere acts tijdens optredens zoals, de twee Beertjes voor carnaval, de twee Jordanese met smartlappen en als Andre Hazes waarbij zijn zoon Barry alleen het eerste liedje meezingt.  M op elk feest zult u genieten van deze Amsterdamse zanger.

 

 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Tineke meijer peperkamp | Antwoord 19.05.2017 09.02

Goede morgen dominicus jij bent een van mijn beste vrienden
Die goed kan zingen . En we zijn bijde veel afgevallen je bent een top gozer

Jan Verstraeten | Antwoord 25.06.2015 16.26

Op 10 Juni een optreden gezien samen met zijn zoon in de Westerwiek in Breda.
het was een geweldig optreden en de 250 personen die er waren praten er nog over

Martin | Antwoord 06.10.2014 20.42

Mooie biografie dominicus bij deze gelezen succes topper
Een muzikale groet uit Friesland
Ik zie je wel weer bij een optreden
Gr mp geluid

DJ jOOP van Radio-wageningen.nl | Antwoord 06.10.2014 20.06

JE BENT NET ZO OUD ALS IK MAAR JE HEBT AL VEEL MEER ERVAREN WEL EEN MOOIE BIOGRAFIE ZO DOMINICUS

anneadmiraal@live.nl | Antwoord 06.10.2014 14.59

zo wat een levens ervaring maar wens je veel succes nog met alles wat je nog gaat doen

jaap | Antwoord 06.10.2014 14.44

ga zo door maat .prachtig

jolanda gijzen | Antwoord 06.10.2014 12.17

ziet er super uit !

tineke peperkamp | Antwoord 06.10.2014 12.15

nou ik vind Dominicus een top gozer . ik praat regelmatig met hem
en zijn muziek is ook toppie

Puk en Muk | Antwoord 20.05.2014 01.29

ziet er goed uit de site kanjers xxx

greetje | Antwoord 19.10.2013 21.56

Ziet er super goed uit en een ding kan ik zeggen jij bent een zanger met een gouden hart

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

09.08 | 12:50

Goedemiddag Dominicus,ook langs deze weg wil ik jullie nog een keer bedanken voor het optreden van 4 aug ( bij RadioElly) was toppie.En mooie site.xx

...
05.05 | 21:20

Mooie website en leuke foto's op de voorpagina.
Het is bewonderingswaardig wat je allemaal doet.

...
13.01 | 09:31

Dag Dominicus een schitterende website wat ook niet anders kan met zon mooi duo. Dus niet de optredens zijn 100 % af ook deze site.
We zien jullie graag weer.

...
19.05 | 09:02

Goede morgen dominicus jij bent een van mijn beste vrienden
Die goed kan zingen . En we zijn bijde veel afgevallen je bent een top gozer

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE