Grote Bas

Ridgeback Bas

Ridgeback Bas

Bas was gedurende zijn jeugd erf- en huishond van een dame die buitenaf woonde. Waarschijnlijk ging het hem goed en was hij geliefd. Na haar dood verdween Bas in de broodfok als dekreu. Het zonder toezicht samenvoegen met andere honden op een hele kleine ruimte heeft Bas met ernstige verwondingen moeten bekopen. Hij werd er ook niet vrolijker door en dat is zijn redding geweest. De fokker nam op advies van de inspectie (meer honden dan was toegestaan en Bas voldeed niet aan de verwachtingen) afscheid. Wij mochten hem ophalen. Uiteindelijk kregen we Bas mee als 'bonus' want we kwamen voor andere honden. We waren dus niet echt voorbereid op zijn komst maar weg is weg en dan verbouwen wij de wereld. Bas verbleef op onze kosten in een pension. Werd vrienden met een aantal van onze vrijwilligers, werd gecastreerd en er werd een stukje van zijn gehavende staart geamputeerd. Bas werd geadopteerd maar door pijn en ellende die hij moest doorstaan was dit geen succes. Bas kwam terug, zijn hele staart bleek te zijn aangetast, die werd volledig geamputeerd en met name Nathaly verleende veel gespecialiseerde nazorg. Bas knapte op, werd weer zijn echte Ridgeback zelve.

 

Toch is het leven na het overlijden van zijn geliefde bazinnetje Bas niet in de koude kleren gaan zitten. Hij werd een wat onzekere hondenman en met enorme verlatingsangst. Gelukkig werd juist in die periode Tygo geplaatst en wel na langer dan een jaar in opvang bij Davy te hebben verbleven. Davy stond open voor huiselijke opvang mits zijn vriend Tygo het goed zou doen bij David, zijn nieuwe mensenvriend.

 

Dus sindsdien verblijft Bas bij Davy in de opvang. Hij is des duivels tegen passerende soortgenoten en op zo'n moment is het echt alle zeilen bijzetten. Gelukkig heeft Davy de bereidheid, de mogelijkheden, de kunde en het geduld om op gepaste wijze te gaan bereiken wat we met Bas willen bereiken. Bas is momenteel nog niet echt ter adoptie maar denkt u na het lezen van zijn (halve) verhaal dat u nu of in de toekomst Bas kan bieden wat hij nodig heeft dan mag u altijd contact opnemen. Wij brengen u dan graag in contact met zijn pleeg Davy. Mail naar elsadams@xs4all.nl of bel 06 12483461

Amputatie staart Bas.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

23.09 | 12:58

Ik heb de kaars al aangestoken hoor. Heel veel beterschap voor de kleine hummel.

...
21.09 | 22:39

Heerlijk haar zo te zien!

...
20.09 | 16:31

Veel liefde licht en kracht voor jullie! En Aapje: wees vrij in het licht. 💕💓

...
20.09 | 09:52

Wat een verdriet. Lieve Aapje rust zacht.

...
Je vindt deze pagina leuk