Rusty

Rusty raakt al op leeftijd en is hier erg eenzaam...

Rusty

Rusty zou gedood worden binnen een Nederlands asiel vanwege onherplaatsbaarheid. Bij aankomst in het asiel kon Rusty redelijk goed met soortgenoten overweg, na een aantal vechtincidenten door (inschattings)fouten waarbij Rusty zelf ook gewond raakte behoorde het gedogen van soortgenoten tot het verleden. Een aantal van zijn 'wandelaars' ondernamen actie toen ze vernamen dat hij gedood zou worden en na een ronduit nare 'onderhandelingsperiode' met het asiel kwam Rusty naar hier. Niet in de laatste plaats omdat één van zijn voormalige wandelaars de bereidheid had, en het ideale Rusty leven leefde, om hem over te nemen. Toen de storm was gaan liggen moesten we de wandelaar nog wel even aan zijn belofte herinneren maar uiteindelijk vertrok Rusty naar zijn beloofde leventje.

 

Er volgde filmpjes waarin Rusty ons gedag zwaaide en vele positieve mailtjes die Rusty betroffen. Kat in het bakkie, of liever gezegd: stafford op zijn plekkie. Op een zwarte dag volgde er echter een mailtje met de mededeling dat Rusty het nog altijd goed deed maar dat de voormalige wandelaar, huidige verzorger, vertrok naar Roemenië. Met achterlating van Rusty wel te verstaan. We hebben nog even hoop gevestigd op een logeeradres maar ook dat mocht niet zo zijn. Later kwam er nog een bekende van Rusty om een paar keer met hem te wandelen om te kijken of de klik er was. Na een lange periode bleek hij niet alleen Rusty aan het lijntje te hebben gehouden, maar tevens ons. Hoe dikwijls kun je als hond in de steek gelaten worden?

 

Na een veel te lange periode verblijft Rusty dus nu nog steeds bij ons in de opvang. Is het een gemakkelijke gast in de herberg? Nee, maar wij hebben geen goede faciliteiten voor stafford-opvang en Rusty verdient beter, veel beter. Voor de echte staffordkenner is Rusty een eitje want het is een absoluut typische stafford. Hij dwingt hier ook aandacht af om de doodsimpele reden dat hij dat tekort komt. Natuurlijk wordt er gewandeld. Natuurlijk krijgt hij de voor hem vereiste medische zorg... En natuurlijk wordt er hier niet gedreigd met een onnatuurlijke dood. Voor zover dat betreft is hij hier veilig.

 

Hier kijkt Rusty niet op of om naar de katten. Tijdens wandelingen buiten de poort heeft hij een muilkorf om en dat is uitsluitend om confrontaties met soortgenoten te voorkomen. We willen niet van Rusty 'af' want we blijven levenslang aan hem verbonden. De kosten voor zijn onderhoud en benodigde medische behandelingen/medicatie blijven voor onze rekening. Rusty kan heel goed alleen zijn en is uitermate geschikt voor een werkende baas.

 

Mocht u ook maar overwegen om Rusty dat te kunnen bieden waar hij recht op heeft, neem dan even contact met ons op middels de mail van elsadams@xs4all.nl waarin u uw woon- werk- en gezinssituatie aan ons laat weten. Of bel met 0165 366630 of mobiel van Jan 06 53293500.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

18.10 | 12:20

woorden schieten hier tekort, wat een vreselijk gemis, maar jullie hebben er alles aan gedaan! Liefs en sterkte vanuit Suid-Afrika

...
17.10 | 11:14

Ik kan alleen maar met jullie mee huilen, want wat kan je nog zeggen?

...
16.10 | 23:37

Heel veel sterkte toegewenst.

...
16.10 | 22:01

Heel veel sterkte met dit grote verlies..

...
Je vindt deze pagina leuk