Siska

Siska

Siska is op dit moment gereserveerd!

Siska is tot nu toe een pechvogeltje. Allemaal samen moeten we het ontij voor haar toch voor eens en voor altijd kunnen keren.

Siska verblijft in Dierentehuis Arnhem e.o.

Siska is helaas een oude bekende van ons. Vele malen eerder vroegen wij u om haar onder de aandacht te brengen en even leek dat succesvol. Helaas, helaas, helaas kwam ze met gezwinde spoed retour. Siska is zo'n asielhond met een rugzakje dat langzaam aan van haar afgenomen moet worden en dat kost tijd. In een dieronvriendelijk verleden is ze diep geraakt in haar trouwe Mechelse herderinnen zieltje. Gelukkig heeft ze met haar 2 jaar nog een heel leven voor de boeg, dus laten we met zijn allen nogmaals op zoek gaan naar het voor haar gedroomde hondenleven bij adoptanten met inlevingsvermogen, begrip en geduld! 

 

Siska is een lieve en bescheiden hond en bezit een flinke dosis nieuwsgierigheid. Speuren is dan ook haar grootste hobby. Ook heeft ze een goed ontwikkeld jachtinstinct. Haar nieuwe eigenaar moet haar kunnen uitdagen met speuren of jagen.
Siska is in het verleden gegrepen door een andere hond en is daarom erg onzeker rondom andere honden. Wij zijn met haar bezig gegaan en ze maakt grote sprongen vooruit op dit gebied. Ze kan nu aan een lange lijn kennismaken met andere honden. De focus van ons “werk” met haar ligt met name op stressverlichting en socialisatie en minder op training. In druk verkeer en een omgeving waarin veel om haar heen gebeurt is zij echter nog onzeker. Wij denken dan ook dat zij het beste zal gedijen buiten de drukke stad. Ze is vriendelijk naar iedereen maar heeft vanwege haar bescheiden karakter even de tijd nodig om zich volledig open te stellen. Mocht je het geduld hebben om haar volledige vertrouwen te winnen dan durft ze de wereld met je aan. Vanwege haar jachtinstinct plaatsen wij haar niet bij kinderen en of andere huisdieren. Ook heeft Siska na een zeer korte plaatsing laten blijken niet positief te reageren op kleine kinderen. Dit kan te maken met haar jachtinstinct of blijk zijn van een gebrek aan vertrouwen in haar nieuwe omgeving. Voorzichtigheid is dus geboden. Siska kan wat sterk zijn aan de lijn maar aan een lange longeer lijn, waardoor zij wat ruimte krijgt om her en der te snuffelen, valt dit “probleem” al snel weg. Omdat Siska nog onzeker is in het verkeer, haar resocialisatie met andere honden nog pril is en haar gebleken ongemak met kleine kinderen verwachten we van een nieuwe baas dat zij aangelijnd blijft.

 

 

Siska verblijft (al veel te lang) in Dierentehuis Arnhem en omstreken:

Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 13.00 tot 16.30 uur.
Op nationale feestdagen is het dierentehuis gesloten.

Bezoekadres: Larensteinselaan 32, 6882 CZ Velp
Telefoon: 026-36 19 861 (tijdens openingstijden)
Email: info@dierentehuisarnhem.nl

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

18.01 | 08:05

Jan, een heel fijne dag wensen is nu met de ellende van Buffy niet direct aan de orde vrees ik, maar toch hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag.

...
16.01 | 17:50

Een hoge rekening is heel akelig maar als je dier dan maar beter wordt.
Nu weet je eigenlijk nog niks. Het beste er maar van hopen.

...
16.01 | 07:56

Ik zou haar ook zeker niet in een kliniek achter laten. Maar ik zal wel de mooiste kaars aansteken die ik heb.

...
15.01 | 12:48

Een kilootje meer of minder …. is heel veel dierenwelzijn waard!

...
Je vindt deze pagina leuk