Gringo

Gringo verblijft in Dierentehuis Arnhem e.o.

Gringo is niet zomaar een hond, Gringo is een Boerboel. Een 'boel' hond met specifieke wensen, behoeften en karaktereigenschappen. Boerboels die impulsief worden aangeschaft door mensen die zich niet hebben verdiept in het ras komen vaak verkeerd terecht. Waardoor herplaatsing (of erger) een noodzaak wordt en dat terwijl het zeer tegen de natuur van de Boerboel indruist om van omgeving en erger nog, van mens te moeten wisselen. Ondanks zijn grote mate van onafhankelijkheid is de Boerboel erg gesteld op zijn/haar vertrouwenspersoon die op een positieve manier leiding geeft aan zijn/haar bestaan.

 

En juist dat laatste maakt dat Gringo het momenteel heel erg moeilijk heeft binnen de asielmuren. Hij lijdt daadwerkelijk aan het gebrek aan één op één contact met zijn eigen mens en het waken over uw en zijn eigendommen. Gringo is nog geen 4 jaar oud en ondanks zijn Boerboel-genen is hij goed te handelen voor zijn vertrouwenspersoon. Hij accepteert en respecteert een positieve leidinggevende. Sterker nog: hij wil eigenlijk niets liever dan voldoen aan de verwachtingen van 'zijn' mens. Zoals we al schreven, de Boerboel is een boel hond. Sterk als een beer en hij kan soms hard aan de lijn trekken. Om te voorkomen dat u als een soort van vlaggenstokje achter Gringo wordt voortgesleept is het noodzakelijk dat u letterlijk en figuurlijk, sterk in de schoenen staat. Maar met wat training en geduld kan hij ook nu al netjes naast lopen en het wandelinitiatief aan zijn begeleider over laten.

 

Gringo wenst niet samen te wonen met katten, en katten wensen al zeker niet met hem samen te wonen. Binnenshuis is hij onbekend met andere honden. Hij kan na een gewenningsperiode goed alleen zijn mits dat qua tijd uiteraard binnen de perken blijft. Gringo is erg bang voor vuurwerk en vertoont dan vluchtgedrag. Gringo is waaks zoals het een Boerboel betaamt maar in het asiel ervaren ze hem als sociaal en hunkerend naar aandacht. Gringo heeft het erg moeilijk binnen het asiel!

 

Dierentehuis Arnhem e.o.

Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 13.00 tot 16.30 uur.
Op nationale feestdagen is het dierentehuis gesloten.

Bezoekadres: Larensteinselaan 32, 6882 CZ Velp
Telefoon: 026-36 19 861 (tijdens openingstijden)
Email: info@dierentehuisarnhem.nl

 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

18.01 | 08:05

Jan, een heel fijne dag wensen is nu met de ellende van Buffy niet direct aan de orde vrees ik, maar toch hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag.

...
16.01 | 17:50

Een hoge rekening is heel akelig maar als je dier dan maar beter wordt.
Nu weet je eigenlijk nog niks. Het beste er maar van hopen.

...
16.01 | 07:56

Ik zou haar ook zeker niet in een kliniek achter laten. Maar ik zal wel de mooiste kaars aansteken die ik heb.

...
15.01 | 12:48

Een kilootje meer of minder …. is heel veel dierenwelzijn waard!

...
Je vindt deze pagina leuk