Tygo

Tygo verblijft nu op ons verzoek in tijdelijke huiselijke opvang!

Tygo nieuws

Op 20 december kochten wij een tijdelijk opvangplaatsje voor Tygo binnen een asiel omdat niemand hem op wilde nemen zonder dat er voor hem werd betaald. Wij voelen ons dan ook direct verbonden en verantwoordelijk voor het dier in kwestie en zoals zovele van zijn soort, tierde hij absoluut niet binnen de voor hem stressvolle asielomstandigheden.

 

Op maandag 7 januari veranderde het leven van Tygo nogal ingrijpend. Hij kwam op ons verzoek in huiselijke opvang bij Davy. Daar ontpopte Tygo zich tot de ideale huis- en wandelgenoot. Op dinsdag 15 januari wordt/werd Tygo op onze kosten gecastreerd en nadat die ingreep achter de rug is, de eventuele hechtingen zijn verwijderd, vragen we Davy en Nathaly om een zo uitgebreid mogelijke karakteranalyse zodat we bij deze wereldhond een even wereldse baas kunnen vinden...

Tygo tijdens zijn verblijf in het asiel.

Tygo

Tygo is een verhaal apart! Hij werd weggegeven door een man die behept was met een bepaald probleem aan iemand binnen datzelfde circuit, die hem dus ook niet langer wilde verzorgen. Hij wist niet beter dan de hond aan een hek te binden. De dierenambulance pikte hem op, vond in samenwerking met de wijkagent de 'oude' eigenaar die hem ook niet meer terug wilde hebben. Van het asiel kregen deze lieden te horen dat er een eigenaar bekend was en dat er afstandsgeld moest worden voldaan. Dat was niet beschikbaar en toen werden wij gebeld. Wij kochten een plaatsje voor Tygo en omdat we van mening zijn dat we daardoor ook een stukje verantwoording op ons namen, betalen we ook voor zijn castratie die op 4 januari 2019 ten uitvoer wordt/werd gebracht. Tygo is nog geen twee jaar oud. Reageert tot nu toe overal positief op, ook op andere honden. Binnen de opvang waar hij verblijft lijkt hij minder dol op mannen maar met de mannen die hem samen met onze vrijwilligster Nathaly bezoekt heeft hij totaal geen problemen. Er zijn hele leuke filmpjes van Tygo beschikbaar maar helaas lukt het mij niet om die hier te plaatsen. Indien u info wenst over Tygo kunt u even contact met ons opnemen en bij serieuze interesse verwijzen wij u door naar onze vrijwilligster die het meeste over Tygo te weten is gekomen. Zij wandelt samen met haar eigen Bully met hem en zij neemt ook regelmatig andere bezoekers voor hem mee.

 

Bel even naar Dier en Project 0165 366630

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

21.03 | 23:10

Judith, heel veel sterkte met dit verlies, koester de mooie herinneringen.

...
21.03 | 21:52

Veel kracht en liefde voor Judith en toch ook een beetje voor Els. Het was tenslotte jullie stoere 'Jelle'.

...
21.03 | 18:13

Judith, je hebt Jelle liefdevol en goed opgevangen. Sterkte toegewenst met het verwerken van dit verlies.

...
21.03 | 17:21

Groot gemis, slaap zacht Stoere Jelle.

...
Je vindt deze pagina leuk