Dierenpaleis voor een prikkie

Dierenpaleis voor een prikkie!

We zijn fan van het televisieprogramma 'Paleis voor een prikkie' waarin Frank en Rogier zich als stylisten inzetten om het huis van de wat minder bedeelde mensen te restylen. Thuiskomen, zich warm, welkom en veilig voelen is voor dieren net zo belangrijk als voor mensen, dat is ook de reden dat wij immer kiezen voor opvang in huiselijke setting voor al onze opvangdieren. Maar dat is niet de gemakkelijkste manier. Het vraagt veel onderhoud, vervanging vanwege vermalende hondentandjes en krabbende kattennageltjes, om nog maar te zwijgen over de sanitaire ongelukjes. En op dit moment zijn heel veel van onze dierenkamertjes, huisjes aan een metamorfose toe. Een aantal vrijwilligers onder leiding van Nathaly Thijbos beschikken over de inzet en de benodigde kwaliteiten maar opleuken kost geld! Geen kapitalen want we recyclen graag en een aantal teamleden zijn enorm creatief. Maar zoals u weet rijzen de kosten van bijvoorbeeld de verf alleen al behoorlijk de pan uit.

 

Met in totaal 22 units is het een behoorlijk opgave, ook financieel. De kosten worden geschat op pakweg 250 euro per dierenunit. Het is de bedoeling dat het thema-units worden. Eén van onze kattenkamers werd al omgetoverd tot Jungle-room. Mooi, dus nu nog 21 units te gaan.

 

De mogelijkheid bestaat tot het vernoemen van de unit naar de donateur van één van de units of het kan bijvoorbeeld de naam krijgen van een bepaald dier. Onze stylisten gaan graag zorgvuldig te werk en houden zich bij voorkeur aan een van tevoren vastgesteld thema. En ongeacht hoe lief men het ook zal bedoelen, we zijn niet op zoek naar spulletjes omdat we nu eenmaal op elkaar afgestemde materialen willen scoren. Door de enorme hoeveelheid opvangdieren hebben we momenteel ook geen mogelijkheid tot opslag, we schaffen dus echt de direct bruikbare (gebruikte) materialen aan. We hopen toch zo dat u net zo enthousiast bent als wij over dit idee. En dat u begrip heeft, invoelend vermogen, voor het simpele feit dat we onze dieren willen huisvesten in een liefdevolle en warme huiselijke sfeer. Het komt hun rehabilitatie zeker ten goede!

 

Al onze stylisten, vormgevers en uitvoerders zijn vrijwilligers en we proberen alle materiaalkosten zo laag mogelijk te houden. Gunt u de dieren niet alleen een dak boven het hoofd, maar een thuis-gevoel, draag dan uw steentje bij en stort een gift op:

 

NL91 INGB0009677527 ten name van stichting Dier en Project, onder vermelding van Dierenunits. Indien u speciale wensen heeft maak die dan even kenbaar middels de mail: elsadams@xs4all.nl

 

 

Jungle-kamer

Werd gerealiseerd door onze vrijwilligers en op kosten van onze vrijwilligers. Een verrijking voor onze opvang, voor onze dieren! We hebben al wat thema's op het verlanglijstje staan maar suggesties zijn ook welkom.

Hondenunit met als thema: Café de Bulldog

Als tweede thema 'Café de Bulldog' werd een hondenunit opgeleukt. Eduard, de buitenshuisbaas van Els doneerde 250 euro voor deze creatieve uitspatting. Bruine Labrador Niek is op dit moment de trotse bewoner. De diavoorstelling hieronder geeft een impressie van de unit weer...

En soms ziet het er opeens zo uit...

Met begrip voor hun trauma's en frustraties knappen en lappen wij dan de boel weer op...

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Eduard buitenshuisbaas | Antwoord 07.04.2019 23.06

Ik vind dit zo hilarisch, ik doe mee en steun een unit! Ik hoop dat je die 2 hysterische mannen erbij op bezoek krijgt. Mooi artikeltje van te maken.

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

25.04 | 08:01

Wat geweldig voor Buffy!!

...
24.04 | 09:35

Lieve Els, heel veel respect! Meer woorden komen niet op na je verhaal.

...
24.04 | 07:55

Wat ontzettend mooi. Kan ik het ook van je huren?

...
21.04 | 18:58

Gezellig, saampjes op pad!

...
Je vindt deze pagina leuk