William

William

Deze dwergpincher kwam in februari 2019 bij ons in de opvang terecht. Een onverkocht hondje uit de broodfokschuren. Bang wezentje met diepe bijwonden in het aangezicht. De huid van zijn oortjes is aangetast vanwege het gebrek aan vitamine in zijn prille jeugd en dat zal altijd zichtbaar/voelbaar blijven. William is geboren in juni 2018 en het voordeel van de jeugd is dat de nieuwsgierigheid nog vele angsten overwint. William mocht bij ons in de eerste plaats binnen de roedel het 'hond zijn' afkijken van zijn soortgenoten. Maar de uitdrukking bange poeperd was in al zijn facetten op hem van toepassing. In het begin liet hij zijn ontlasting de vrije loop indien je hem ook nog maar oppakte. Die tijd ligt gelukkig ver achter hem. Na een aantal maanden 'niets moet en bijna alles mag' was het tijd voor een wat bredere socialisatie en William verhuisde naar vrijwilligster Nathaly.

 

Ook daar is hij stevig bevriend met soortgenoten, zoekt hij zijn vertrouwde mensen steeds vaker op voor een aaitje en een knuffeltje maar is nog steeds enigzins gereserveerd tegenover vreemde handen. Zijn gedroomde familie bestaat uit rustige, begripvolle en zeer geduldige dierenvrienden die reeds een stabiele hond binnen hun gelederen hebben. Inlevingsvermogen is een must want een gestolen jeugd laat zijn sporen na!

 

Inmiddels is William uiteraard gecastreerd, in orde met entingen, geregistreerde chip en voorzien van een paspoort. Kleine kinderen zijn hem te druk en zullen zijn vluchtinstinct aanwakkeren. Soortgenoten graag! William kan samen met soortgenoten prima een paar uurtjes alleen zijn, wandelt prima aan een tuigje en geniet ondanks zijn gereserveerdheid van alle liefde en aandacht nog het meest in de vorm van 'gewoon' uw aanwezigheid.

 

Bij serieuze interesse in William neemt u even contact op met stichting Dier en Project via de mail van elsadams@xs4all.nl waarin u uw woon- werk- en gezinssituatie vermeld. Ook graag uw telefoonnummer want bij geschiktheid laten wij zijn 'pleeg' Nathaly even telefonisch contact met u opnemen. U kunt ons ook telefonisch proberen te bereiken op 0165 366630 maar dan vragen wij wel begrip voor onze beperkte bereikbaarheid.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

20.10 | 12:10

Waar verblijft dit schatje?

...
19.10 | 08:13

Hij is zo mooi dat je eigenlijk een vitrinekast speciaal voor hem op maat moet laten maken!

...
18.10 | 08:00

Heb het programma niet gezien maar het zal wel weer aan alle kanten rammelen Ben benieuwd wat mevrouw Lust met deze overduidelijke brief doet. Vermoedelijk niks

...
17.10 | 00:18

Ik ben zeer benieuwd naar het antwoord op deze meer dan duidelijke brief, mochten ze daar vanuit die redactie toe in staat zijn en de moed op kunnen brengen....

...
Je vindt deze pagina leuk