Asiel in Gent

Dierenasiel Gent.

Asiel in Gent

Begin januari 2016 plaatsten wij de bovenstaande video op het dagboek met de tekst erbij dat we ons niet voor konden stellen dat de beelden op waarheid berusten maar dat we hulp wilde bieden aan de dieren. Het asiel liet weten dat de beelden gemanipuleerd waren en het personeel liet weten trots te zijn voor het asiel te werken én goed te zijn voor de dieren.

 

Uit eigen ervaring weten we dat het een sjofel asiel is wat over weinig faciliteiten beschikt. Er verblijven zelfs in de winter honden buiten het asiel met een golfplatenafdakje als enige bescherming tegen de winterse weersinvloeden. Fladder verbleef er ooit als oud zwervertje, ze werd niet geënt, noch gechipt omdat ze toch zou sterven. Maar wellicht moest het (goed betaalde) personeel wel roeien met de riemen die ze hebben en beschikken ze inderdaad over een dierenhart van goud. De gaskamer is er nog in werking en ondanks dat dit bij de wet nog niet verboden is lijken ons meer 'diervriendelijke' dodingsmethode meer voor de hand liggend, zeker daar de beheerder tevens dierenarts blijkt te zijn. Vergassen is echter goedkoper dan doding per injectie.

 

Nog niet zolang geleden werd er geld ingezameld voor een nieuw asiel, ze wilden zo graag beginnen met de bouw maar het ontbrak hen aan de benodigde financiële middelen. Nu verschijnt er een krantenartikel, niet alleen van de hand van een zeer gerenommeerde journalist maar waarin ook nog eens de bevestiging van de beheerder is opgenomen, waarin hun riante financiële positie aan het licht komt.

 

Asielen, stichtingen, allerhande welzijnsorganisaties behoren nalatenschappen, giften, donaties en legaten te besteden aan het doel waartoe deze werden verkregen! Namelijk de dieren! Tegenwoordig lijkt het wel alsof men overal financiële experts aan het hoofd heeft staan die als geen ander fondsen weten te werven en beheren maar gewoonweg verdomme om het geld uit te geven aan degene waarvoor het is bestemd. Kom op mensen, men mag dieren als dierwelzijnsorganisatie niet laten lijden terwijl er fondsen aanwezig zijn om de omstandigheden voor de dieren draaglijk/leefbaar te maken!

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Judith | Antwoord 04.02.2016 18.26

Splits de naam Patrick Derycke even op en je hebt misschien je antwoord.
Patrick de Ryke is liever ryk dan dat hij goede zorgen verleend aan dieren in nood.

toos | Antwoord 04.02.2016 12.54

De liefde voor geld is duidelijk beduidend groter dan de liefde voor dieren. GROTE SCHANDE!

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

Vandaag | 10:26

Is het niet een optie om een grote houten bak of panelen neer te zetten zodat ze de afscheiding niet associeert met tralies?
Het is toch wel heel diep triest.

...
Vandaag | 01:59

Ik. die mezelf toch als redelijk nuchter inschat, krijg een brok in mijn keel bij het lezen van de traan uit het honden oog..... Els ik leef met jou en Diva mee

...
Gisteren | 22:20

Ooooh wat ontzettend aangrijpend, de reactie van Diva

...
11.12 | 22:43

Ooooh wat een schattig snoetje!!! En die oogjes.. smelt

...
Je vindt deze pagina leuk