Kleine Basje

"Mogen we aan u voorstellen deze knappe boomer puber Basje! 

Basje is komt uit een situatie die alles behalve goed was. Hij werd nl geboren binnen een intensieve fokkerij. Dat wil zeggen, weing daglicht, geen bewegingsvrijheid, totaal geen socialisatie, slecht eten, met teveel hondjes op 1 plek, geen medische zorg en nog wel het allerergste, geen liefde en positieve aandacht! Basje is samen met een aantal anderen weggehaald uit deze situatie. De wat oudere pups verkopen niet meer en Basje was al ongeveer een jaar oud toen hij in de opvang terecht kwam. Waarschijnlijk dus te oud voor de verkoop. Want kopers willen een kleine, schattig uitziende pup, en dat is Basje niet meer.

 

Basje kwam na een paar dagen in het gastgezin bij een roedel stabiele hondjes en voelde zich daar meteen goed bij. Hij leerde in de rap tempo hoe de huisregels zijn. Want je moet je voorstellen dat je eigenlijk een pup in huis hebt, Basje kende niets! Basje weet nu dat hij niet aan de meubels mag zitten, hiervoor heeft hij een groot assortiment botjes en kluifjes. Speeltjes zijn ook geweldig! Op tafel lopen was ook leuk, maar mag helaas niet. Plassen en poepen doet hij vanaf het begin al op de plasmatjes in de hal/keuken.  Staat de achterdeur open, dan loopt hij keurig naar buiten. We oefenen flink met wandelen aan de riem en nieuwe plekken/situaties bezoeken. Plassen en poepen aan de riem is nog tè eng, dit gaat nog even wat tijd kostten. De veilige haven voor behoeftes is vooralsnog in de tuin. 

 

Basje is tot op heden geen schoothondje. Als hij je kent en vertrouwd komt hij graag bij je voor een kriebel over zijn bol. Dit oefenen we veel. Voordat Basje mensen volledig zal vertrouwen zijn we maanden verder, en dat geeft niet! Hij heeft nu al zoveel te bieden en is een vrolijke puber!  Wij denken dat Basje het heel goed zal doen bij mensen die 1 of meerdere stabiele honden hebben. Groot/klein maakt niet uit. Een goed afgesloten tuin is een pré, Basje geniet enorm van rondjes rennen, liefst in de regen! Hahaha! (en soms kuilen graven) Kinderen vanaf 14-16 jaar, of ze moeten al heel veel ervaring hebben op bijv 12-jarige leeftijd, dat is bespreekbaar. Iemand die veel thuis zal zijn voor Basje, hem nog de fijne kneepjes van het leven in huis leert, en dan met name het zindelijk maken. Geduld is het sleutelwoord en never nooit straffen. Basje weet niet beter. Basje kent de bench, ligt hier ook vaak in met het deurtje open.

Basje is gecastreerd, gechipt, gevaccineerd, ontwormd en ontvlooid. 

Hij weegt ongeveer 11 kg en zijn vacht is ruwharig. Waarschijnlijk zal een trimbeurt nodig zijn 2-3 per jaar"

 

Bij serieuze interesse even bellen met Els 06 12483461 of stuur een mailtje waarin u uw woon- werk- en gezinssituatie vermeld naar elsadams@xs4all.nl

Uiteraard brengt die u bij een mogelijke match in contact met zijn pleeggezin.

 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

21.01 | 11:31

Ik zit naar dat plaatje over dieren proeverij te kijken naar de merken. Sommigen had ik ook. Ik ga dit delen. Mensen horen dit meer te weten.

...
18.01 | 07:12

Er is er één járig hoera hoera.... Jan, hartelijk gefeliciteerd en nog heel veel goede jaren gewenst.

...
15.01 | 21:21

Dat zal inderdaad niet makkelijk zijn. Je hebt samen zo veel mee gemaakt en een eenheid geworden. Heel mooi, maar het gemis zal intens pijnlijk zijn. Sterkte!

...
15.01 | 19:56

John, heel veel dank voor de mooie jaren die je Zorro nog gegeven hebt. Je bent er een uit duizenden! Heel veel sterkte met dit enorme verlies.

...
Je vindt deze pagina leuk