Nora

Bij aankomst in de opvang was Nora erg bang!

Bruine labradordame Nora

Toen Nora bij ons binnenkwam dachten we in eerste instantie dat ze nog maar een puber was. Ze bleek op dat moment 3,5 jaar jong te zijn. Ze was bang, volkomen wereldvreemd maar ontzettend lief! Gelukkig was vrijwilligster Corina (en man Wim) bereid om opvang te bieden aan deze volledig onwetende hond. Met enorm veel liefde, geduld en inlevingsvermogen heeft zij Nora kennis laten maken met het leven buiten de broodfok.

 

We zijn inmiddels een aantal maanden verder en Godzijdank heeft Nora zich weten te ontwikkelen tot huishond, tot een dier wat in staat is om niet alleen liefde te geven maar ook te ontvangen. Ze weet eindelijk wat ze aan moet met liefdesbetuigingen en goedbedoelende mensen. 'Thuis' is ze zindelijk maar daar zal na verhuizing weer wel even aandacht aan moeten worden besteed. Ze kan wel eventjes alleen zijn, ze is geen overbodige blaffer, kan met andere honden overweg en samenleven met katten vindt ze de normaalste zaak van de wereld.

 

Nora is een schat van een hond! En ze behoeft een ware schat van een mens(en). Haar voormalige angsten steken zo nu en dan de kop op en in tegenstelling tot wat sommige zogenaamde 'deskundige' beweren moet ze dan echt even steun en aanmoedigingen mogen vinden bij haar mensen! Ze is zeker niet geschikt voor een kinderrijk en druk gezin. Het zou voor haar teveel van het 'goede' zijn. Rust, regelmaat, enorm veel liefde en geduld is wat zij nodig heeft! En daar krijg je dan zoveel voor terug!

 

Toen Nora bij ons kwam had zij nog melkstuwing en op zo'n moment is sterilisatie voor ons geen optie vanwege de verhoogde kans op nabloedingen vanwege de stuwing. Omdat ze erg bang was, haar pleeg absoluut de tijd voor haar wilde nemen hebben we de loopsheid afgewacht en wordt ze 3 maanden na de loopsheid gesteriliseerd. Dat is bijna zover! Natuurlijk mag ze die operatie en het herstel daarvan nog doormaken in de haar zo vertrouwde omgeving bij haar pleegadres. Omdat Nora zo'n fijngevoelig hondje is, ik zou bijna durven beweren dat ze ook iets spiritueels in zich heeft, zijn een aantal ontmoetingen voorafgaand aan de adoptie, met haar aspirant adoptanten gewenst.

 

Voor meer inlichtingen over Nora kunt u even contact opnemen met Els. Stuur een email met daarin uw woon- werk- en gezinssituatie naar elsadams@xs4all.nl of bel 06 12483461. Bij een eventuele match brengen wij u dan in contact met haar plegers!

 

 

Inmiddels heeft ze op liefdevolle wijze kennisgemaakt met het echte goede hondenleven!

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Cindy baijens | Antwoord 01.03.2020 15.16

Hoi els , ik zou Nora heel graag adopteren en een warm veilig thuis willen geven.
Ik heb zelf een klein hondje van 3 jaar en 2 poesjes van een half jaar.

Els Adams 02.03.2020 11.42

Hoi Cindy, stuur even een mail met daarin ook jouw telefoonnummer naar elsadams@xs4all.nl Dan nemen we even contact met je op.

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

08.04 | 17:46

Toch nog een beetje 'Vrolijk" Pasen hè?

...
05.04 | 17:06

Wat een lekker hoopje hond. Maar weer hopen dat alles goed komt met hem.

...
05.04 | 09:44

mensDOM, die dat beestje uit zijn leefomgeving heeft gerukt.

...
02.04 | 11:15

Je gaat me toch niet vertellen dat je computer ook al 'besmet' is hè??

...
Je vindt deze pagina leuk