Standaard pagina

En dan nu het slechte nieuws!

En daar gaan we niet al té dramatisch over doen want we zijn dankbaar voor die vele jaren waarin we zo ontzettend veel voor de dieren konden betekenen! De jaren waarin we zoveel levens op het nippertje konden redden. De aanvraag tot opvang betreft hier veelal dieren die vanwege de hoge bijbehorende kosten nergens anders welkom zijn. Onze Casper is daar een perfect voorbeeld van. Hij werd in eerste instantie afgestaan aan een asiel, behoefde een dure operatie en het asiel weigerde er kosten aan te maken. Daarom kwam Casper bij ons, onze donateurs doneerde gul, de operatie werd uitgevoerd maar had niet het gewenste effect en toch vond onze Casper een geweldig voor altijd thuis-huis.

 

De dieren zijn hier welkom, we hebben de kennis, het geduld en de faciliteiten. En omdat hier iedere euro in zijn geheel en rechtstreeks naar de dieren gaat lukte dat wonderwel met een in verhouding zeer gering aantal donateurs. Evenals de dieren, zijn we dankbaar voor die steun en voor ieder leven wat we ermee mochten redden! Maar nu laten onze donateurs ons echter massaal in de steek. Navraag heeft ons geleerd dat ze vaak overstappen naar aanleiding van de grote en dure reclamecampagnes van de overkoepelende organisaties. Maar daar hebben deze dieren geen baat bij. Zelf beschikken we domweg niet over de goede fondsenwervingcapaciteiten en we hebben niet de financiële middelen om die in te kopen, noch voor radio of televisiereclames. Als we wel over dat soort bedragen konden beschikken zouden we er overigens dieren mee redden omdat wij ervan overtuigd zijn dat donateurs voor de dieren doneren.

 

De eerste financiële tegenslagen werden nog opgevangen door Els maar haar financiële omstandigheden zijn veranderd door het wegvallen van een grote opdrachtgever betreffende haar buitenshuiswerkzaamheden. Om de toekomst voor de hier (ook permanent) in de opvang aanwezige dieren te garanderen zijn we verplicht om een opnamestop te hanteren. Want vergis u niet, iedere nieuwkomer kan ons zomaar 500 euro kosten voordat het dier weer fysiek en mentaal op poten staat. En dan heb ik het nog niet over de duizenden euro's kostende operatieve ingrepen die sommige dieren moeten ondergaan. Bovendien wacht ons in de nabije toekomst een aantal noodzakelijke kostbare klussen ten behoeve van onze opvangfaciliteiten waaronder het afvoeren, vervangen van asfalt bevattende daken.

 

De beslissing tot een voorlopige opnamestop valt ons loeizwaar, juist omdat we weten dat we voor die dieren in kwestie de aller- allerlaatste kans zijn op het eerste geboorterecht van ieder levend wezen. Namelijk: het leven zelf! Daarom troost ik me maar met de gedachten dat we bij het aantal van 50 nieuwe donateurs onze opnamestop kunnen herzien. Ook eventuele eenmalige giften zullen dat doel dienende worden aangewend. We hopen, bidden en duimen dat niet al teveel dieren de dupe worden van deze noodgedwongen beslissing!

 

Maar u mag niet vergeten, we zijn ontzettend dankbaar voor de in het verleden ontvangen steun en voor de vele, vele dierenlevensreddende werkzaamheden die we hiermee mochten verrichten. Niets is echter kostbaarder dan de wijze waarop wij werken. De ook fysiek zwaar aangedane zieltjes oplappen, neutraliseren, ze van alles voorzien, nooit overhaast herplaatsen en ze letterlijk en figuurlijk een warme opvangtijd bieden. Ik geloof dat er niet heel veel mensen stilstaan bij onze gas- water- en lichtkosten. Zodra de dieren op orde zijn gaan we op zoek naar een goed opgevoede adoptant. Daar komt dan weer een nieuw zieltje voor in de plaats en dan beginnen de kosten weer opnieuw! We houden teveel van dieren om ze tot handelswaar te degraderen en we hanteren dan ook geen adoptietarieven. We vragen beleefd of de adoptanten wellicht een donatie willen doen om daarmee nieuwe kansen te creëeren voor een volgend zieltje. Maar helaas laat die welwillendheid/bereidheid vaak te wensen over, niet zelden wordt die vraag ook volkomen genegeerd. En dat is ons, of beter gezegd de dieren, nu na vele jaren wel heel erg duur komen te staan...

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

Gisteren | 07:58

Sofie is toch een wereldwondertje. Rust is voor jullie alle 3 nu wel even het beste hè?

...
04.06 | 21:55

Mariëlle is in hele goede handen; ik wil Sofie wel een keer ontmoeten op een evenement oid; zal ik een lekker broodje voor jaar bakken!

...
03.06 | 22:48

ik heb vorige week via contact een bericht gestuurd en dat dit de door mijn gezochte hond zou kunnen zijn

...
03.06 | 15:33

Hoi El wat een hoopje ellende die zou ik graag op me nemen ik heb zelf pas mijn Friesestabij Labrador moeten laten inslapen met 14 en een half jaar

...
Je vindt deze pagina leuk