Hollandse herder

Update Zoë

Update van 21 november 2020. Inmiddels verblijft Zoë alweer enkele weken in huiselijke opvang bij één van onze vrijwilligers! Een specialist in de wat meer 'gecompliceerde' honden die wij onder onze hoede hebben en hij heeft aangegeven dat hij dol is op Zoë maar gevoelsmatig haar tijd wel een beetje zit te verdoen. Ze gedraagt zich namelijk als een 100% Hollandse herder en eentje waar eigenlijk helemaal niets mis mee is! Vandaar dat de zoektocht naar de ultieme Zoë-mens(en) nu serieus van start kan gaan! Natuurlijk, een Hollandse herder is nu eenmaal goed Poedeltje en enige kennis van de Hollandse herder, begrip voor haar verleden en een brokje energie zijn benodigdheden die onontbeerlijk zijn voor een geslaagde match.

 

Wie weloverwogen voor deze hondstrouwe herdervriendin durft te kiezen kan even bellen met stichting Dier en Project 06 12483461. Bij een mogelijke match brengen wij u in contact met haar begeleider voor eventuele eerste kennismaking.

Zoë

Het leven van Hollandse herderin Zoë is een opeenstapeling van pech. In haar jeugd was ze een gezinshond maar haar herder capaciteiten en energielevel maakte dat ze via een verkoopsite te koop aan werd geboden. Op die manier kwam ze in de fokkerij terecht. Buiten de pupjes die ze kreeg werd haar leven wat saai en eenzaam. Toen op 8 jarige leeftijd de vruchtbaarheid te wensen overliet mocht ze die fokkerij verlaten. Ze kwam bij Dier en Project in de opvang terecht. Vanwege plaatsgebrek verbleef ze op ons verzoek in een pension. We dachten al (te) snel haar gedroomde adoptanten gevonden te hebben. Na een goed gesprek, een lange wandeling en een huisbezoek vertrok de herderdame om na 4 dagen terug te keren. Het klikte achteraf toch niet met de mevrouw des huizes. We zijn ons een hoedje geschrokken want dat ging ons voorstellingsvermogen te boven. Een ons bekend gedragscentrum werd gecontacteerd, ze waren bereid haar intern te observeren en al snel kregen we de mededeling dat we voor haar met een gerust hart een adoptant konden gaan zoeken. De ervaring daar heeft geleerd dat Zoë een hele aanhankelijke, goed luisterende herderdame is die wel de nodige stabiliteit behoeft. Haar verleden kende veel onzekerheden en dat heeft wel zijn tol geëist betreffende haar zelfvertrouwen. In een kennel heeft ze een hoog ‘laat mij maar met rust’ gehalte maar uiteraard gaan we voor niets minder dan een fijn thuis waar ze deel uit mag maken van het leven binnenshuis. Vanwege loopsheid in de opvang wordt zij op een verantwoordt tijdstip gesteriliseerd waarna (zo hopen wij) haar vrije, blije leventje eindelijk mag beginnen. We zijn dus naarstig op zoek naar adoptanten met inlevingsvermogen, Hollandse herderkennis en een stabiele thuisbasis. Voor wat betreft soortgenoten heeft Zoë zo haar voorkeuren en men heeft ons verteld dat ze in het verleden heeft samengewoond met katten, dat is echter door ons niet getest. Een aspirant adoptant moet wel de bereidheid hebben om samen met haar enige tijd door te brengen onder de aandacht\begeleiding van diegene waar ze nu verblijft. Niet omdat we geen vertrouwen hebben in deze herderdame maar wel omdat we haar absoluut een volgende desillusie willen besparen. Wie weloverwogen voor deze hondstrouwe herdervriendin durft te kiezen kan even bellen met stichting Dier en Project 06 12483461. Bij een mogelijke match brengen wij u in contact met haar begeleider voor eventuele eerste kennismaking.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

25.11 | 17:33

Wat mooi dat ze nog zo'n fijne en liefdevolle tijd heeft gehad.
Heel veel sterkte hoor.

...
19.11 | 17:19

Maar hopen dat het diertje in ieder geval snel in veiligheid is en dat iedereen nog eens flink gaat bieden op de veilingspulletjes.

...
17.11 | 11:08

Ze duwen me gewoon de bank uit met zn 2-tjes vooral als ze eenmaal liggen te slapen 🙈🤣....

...
17.11 | 11:02

Baron heeft het super naar zn zin hier samen met maatje Pip. Nu inmiddels 3 weken verder en het gaat nog steeds super goed. Alsof het nooit anders is geweest ❤

...
Je vindt deze pagina leuk