Fox Bobby

Boerenfox Bobby

Bobby

Bobby is een Boerenfoxjes van 15 jaar. Hij behoorde toe aan een liefhebbende eigenaar die op 52 jarige leeftijd overleed. Er was ook nog een jonger hondje aanwezig, daar werd binnen de familiekring wel een thuis voor gevonden. Maar Bobby kon nergens terecht. Daarom kwam Bobby op vrijdag 26 juni bij ons in de opvang terecht. 

 

Dat viel hem in eerste instantie zwaar. Hij was druk met plassen/markeren. Volgens de nabestaanden van het baasje is hij wisselend met soortgenoten. Ook zou hij de benen durven nemen als hij daartoe de kans kreeg. Ik moet eerlijk zeggen dat het markeerplassen alleen in het prille begin voor is gekomen. De soortgenoten die hij hier tegen is gekomen waren niet van hem onder de indruk. Hij deed of niet lelijk of het had meer weg van hormoon gedreven dwangmatig gedrag. Maar hij leefde eerder probleemloos samen met andere hond(en). En laten we eerlijk zijn, een ieder wier hart groot genoeg is om voor een 15 jarig hondje te kiezen is veelal al in het bezit van een hondje. Een nicht van de voormalige eigenaar vertelde ook dat Bobby de benen durft te nemen wanneer hij daartoe de kans krijgt. Ook iets wat hier niet op is gevallen maar wat ook niet zomaar tot de mogelijkheden behoort. De 3 dingen die herplaatsen moeilijker maakt zijn dus markeren, wisselend met soortgenoten en neiging tot weglopen zijn vaak hormoongerelateerde. Dat wil dus zeggen dat ze verdwijnen, of in ieder geval aanzienlijk gereduceerd worden na castratie. Als Bobby het fysiek aan kan wordt hij op dinsdag 1 juli gecastreerd. 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

06.07 | 20:54

Wat een rare mensen heb je toch zeg. Ik hoop dat die mevrouw geen dier meer krijgt, maar dat zal ijdele hoop zijn.

...
05.07 | 17:16

Het lijkt of ze gelukkig niet zo'n mal plat kopje heeft waar die hondjes zo'n pijn door kunnen lijden. Inderdaad, slimme meid haha.

...
03.07 | 17:46

Ja, het wordt steeds gekker. Mensen worden toch goed geïnformeerd voordat
er een dier geplaatst wordt. Ik hoop dat deze krankjoreme figuur goed aangepakt
wordt.

...
02.07 | 22:36

Wat een toestand: een hond weg geven? Hij hoort dan terug bij jullie te komen?
Sterkte met de pup!

...
Je vindt deze pagina leuk