Zoë

Zoë

Oké, ieders goede bedoelingen ten spijt: de adoptie van Zoë is totaal mislukt! Niemand was over één nacht ijs gegaan, zeker pleeg Davy niet en we waren allemaal overtuigd van een grote slagingskans. Zoë is een inmiddels (bijna) 9 jarige Hollandse herderin, super gezond van lijf en leden en ze luistert als de beste. Maar het blijft natuurlijk wel een Hollandse herderin en Hollandse herders zijn drukke sijsjes en bezige bijtjes die zichzelf ook in een (wat Els altijd noemt) overdrive kunnen plaatsen en dan wellicht intimiderend overkomen. Dat is geen agressie, eerder onzekerheid! Voorkomen is beter dan genezen en zo is het ook bij de overdrive van honden. Dat is voor ons gemakkelijker gezegd dan voor een ander gedaan en dan gaat het dus fout! We nemen geen risico, zeker niet in het belang van de honden en Davy heeft Zoë direct terug opgehaald! Dan komt Zoë terug en is direct weer haar eigen relaxte zelve. Gelukkig maar!

 

Nu hoor ik een ieder denken, Zoë zit dan toch prima bij Davy en dat is ook zo! Maar evenals wij heeft ook Davy ervoor gekozen om honden terug op de pootjes te helpen, ze te laten adopteren en zodoende weer een plaatsje vrij te hebben voor een ziel die nergens anders terecht kan. En omdat we er allemaal van overtuigd zijn dat Zoë geen onherplaatsbare hond is, we weten zeker dat ze bij die ene ultieme adoptant werkelijk een wereldhond met een wereldleven zal zijn... Blijven we openstaan voor haar adoptie. Ze is uiteraard inmiddels gesteriliseerd. Absoluut goudeerlijk maar de adoptant moet wel beschikken over herderverstand en de daarbij behorende vaardigheden.

 

Zoë is wisselend met soortgenoten en kan niet met katten alhoewel ze er vroeger mee heeft samengeleefd.

Serieuze aspirant adoptanten mogen contact opnemen voor een kennismaking maar de daadwerkelijk adoptieprocedure zal op dit moment nog geen doorgang kunnen vinden vanwege onze tijdelijke adoptiestop in verband met de Corona-maatregelen die vele mensen doet besluiten om in een impuls een dier aan te schaffen. 

Bij weldoordachte, weloverwogen interesse kunt u een mail sturen naar elsadams@xs4all.nl waarin u uw woon- werk- en gezinssituatie vermeld. Bij een mogelijke match brengen wij u in contact met haar pleeg. Bij interesse zult u geduld aan de dag moeten kunnen leggen. Diverse kennismakingen en onder diverse omstandigheden zijn noodzakelijk aleer we daarin een beslissing kunnen nemen. De mogelijke ultieme Zoë adoptant kan hiervoor uiteraard wel begrip opbrengen.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

05.03 | 08:31

Geen beter leven dan een goed leven dames!

...
02.03 | 15:49

Wat een knap stel zo samen. Ze hebben het goed getroffen zo te zien.

...
01.03 | 08:55

Schitterend. Maar de foto zelf vind ik ook een prijs waard.

...
27.02 | 08:30

Dat ben ik dan ook 600% met hem eens.
Wat een snoepie van een hond!

...
Je vindt deze pagina leuk