Sjors

Sjors

Een update van 30 juni 2021: Sjors verblijft inmiddels geruime tijd bij ons in de opvang en dat gaat alle dagen een beetje beter, gemakkelijker. Wel hecht Sjors heel erg aan één persoon, waarschijnlijk dat beetje 'herderbloed' wat door zijn aderen stroomt. Qua karakter is onze Sjors een absoluut prototype Keeshond. Leuk, vrolijk en altijd nadrukkelijk aanwezig. Els schat hem in als het perfecte maatje van een alleenstaande want het behaagt Sjors zeer als er veel van het dagelijkse leven om hem draait!  

Sjors

Sjors is geboren op 11-08-2017. Een langharige Keeshond, klein formaat en met mijn lekenkennis noem ik het een kleine Hollandse Kees. Sjors is afkomstig uit de intensieve fokkerij waardoor zijn sociale en maatschappelijke vaardigheden bij aankomst in de opvang nogal wat te wensen overlieten. Door de dekdienst was meneer geneigd om alles te markeren, met andere woorden, om overal tegenaan te plassen. Op 23 maart is hij gecastreerd en nu neemt dat markeren al aardig af. Sjors is tegenover mensen wat terughoudend, niet echt bang maar eerder verlegen. Hij heeft echter binnen een mum van tijd wél vertrouwen in je indien je daar wat liefde en tijd in kunt investeren. Els was hier binnen een paar uurtjes zijn nieuwe favoriete mens.

 

Het is allemaal nogal wat voor de kleine Kezenman, wat een indrukken buiten de omgeving die hij zo gewend was. Sjors is waarschijnlijk geboren en getogen binnen de intensieve fokkerij en daarom volkomen gespeend van kennis van de echte wereld. Het vraagt heel wat van een mens om zo'n hondje daar op de enige juiste wijze in te begeleiden, namelijk met heel veel liefde en geduld! Ook in fases die mentaal te behappen zijn voor een wereldvreemd hondje. We werken aan de zindelijkheid maar het wandelen aan de riem gaat hem al heel aardig af. De echte gouden aspirant Sjors-adoptant is waarschijnlijk een vrouw, hij heeft veel minder met mannen. Sjors behoeft geduld, inlevingsvermogen en iemand van wie hij veel en vol overgave mag houden. Bij hondjes zoals Sjors is het toch een must om uitgebreid kennis te maken gedurende een langere periode. Een druk gezin met kinderen is niet geschikt voor Sjors!

 

Bij serieuze interesse kunt u een mail sturen naar elsadams@xs4all.nl waarin u uw woon- werk- en gezinssituatie vermeld.

 

Sjors is heel goed met alle andere honden en hier kijkt hij nog niet op of om naar de katten.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

28.06 | 10:30

Heel veel sterkte. Fijn dat Flo nog zo heeft mogen genieten bij jou.

...
28.06 | 07:54

Je had haar nog zoveel jaar gegund.Je hebt nog wat goed kunnen maken wat anderen haar hadden aangedaan.Dat maakt niet dat je minder verdriet hebt.
Veel sterkte

...
21.06 | 14:32

Ik zei nog zo laat me niet alleen.

...
21.06 | 07:25

Ik herinner mij dat rotverhaal nog.Maar wat heeft Amon uiteindelijk geboft.Als het verdriet wat afgezwakt is, herinner je de mooie dingen! Hier doen we het voor

...
Je vindt deze pagina leuk