Chill

Chill

Chill is een Mastino Napoletano reu, volgens het paspoort geboren 25-09-2019 maar we hebben reden om aan te nemen dat hij wel iets jonger is dan in zijn paspoort staat geschreven. Chill is een prototype impulsieve aankoop. En daar is geen ene hond bij gebaat maar al zeker een Mastino niet. De groei is explosief, dient goed te worden begeleid met inachtneming wat zo'n ferme hond daar voor ondersteuning bij nodig heeft. Bovendien is het ondanks de krachtige uitstraling een rasgroep met een aantal zwakheden en in de handel komt u dan uiteraard niet vaak de meest solide gefokte exemplaren tegen.

Onze Chill heeft veel gemist en dan ook zelfs al in de basisbehoeftes. Zoals een dak boven zijn hoofd, beschutting tegen zon en tegen koude. En in de meest extreme koude periode van dit jaar kwam hij door bemiddeling van een dierenagent vanuit een tuin bij ons in de opvang terecht. Zijn enorme traanbuis-prolaps, oftewel cherry-eyes bleven te lang onbehandeld en namen grote afmetingen aan. Daardoor sloten de ogenleden niet goed en dat was bij die extreme koude niet zonder nare gevolgen. Daarnaast had hij een grote bult op een ellenboog die we op advies van onze dierenarts ongemoeid lieten en die lijkt ook weg te trekken. Kan het gevolg zijn van het moeten ontberen van een zachte lig- en verblijfplaats. Wat onze Chill zelf nog het meeste heeft gemist is waarschijnlijk aandacht, liefde en voldoende goed voedsel.

Inmiddels is Chill geopereerd aan beide ogen waarvan er waarschijnlijk eentje niet het gewenste resultaat heeft waardoor hij met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid nogmaals onder het mes moet. En dat is zó ontzettend sneu. Hij heeft een dubbele kap rondom de kop en het ziet er allemaal niet erg aangenaam uit. Inmiddels is Chill teruggeweest naar de specialist, staat nu op ferme antibiotica en we moeten een maandje afwachten voordat we er iets zinnigs over kunnen melden. Maar natuurlijk gaan we er helemaal voor! Chill is inmiddels gecastreerd.

We gaan er vanuit dat Chill op een hele mooie voorjaarsdag/zomerdag toe is aan de beste adoptant die hij zich maar wensen kan en omdat het voor Chill alleen maar goed zou zijn om die nu al een beetje te leren kennen mag die van ons zich nu al melden... Dus even voor de duidelijkheid, Chill is nu nog niet aan adoptie toe maar aandacht, een positieve manier van wat opvoeding is wel welkom!

Bij serieuze interesse kunt u een mail sturen naar elsadams@xs4all.nl waarin u uw woon- werk- en gezinssituatie vermeld.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

10.04 | 08:46

Allemaal erg genoeg natuurlijk maar wat ontzettend mooi dat je de rekening nog hebt en dat van Gils lid van de klachtencommissie is.Beetje wraakgevoel mag best

...
05.04 | 17:44

Knapt Gerard al een beetje op? In ieder geval wordt hij wel gekoesterd.

...
04.04 | 20:30

Veel sterkte! Hopelijk komt er snel een positieve verandering. 😘

...
04.04 | 13:23

Zakje met ijsblokjes voor Gerard? Tuurlijk denk ik aan jullie.
De allermooiste D&P kaars brandt al de hele ochtend.

...
Je vindt deze pagina leuk