Pleegsituaties

Het plegen van honden

Belangrijk bericht: Dit betreft dus niet het adopteren van dieren maar het zogenoemde plegen oftewel de tijdelijk zorg op u nemen. Onder het plegen van honden wordt verstaan: Het tijdelijk opnemen binnen gespecialiseerd hondengedragscentrum en/of huis en hart van dieren die socialisatie/resocialisatie behoeven voordat kans op adoptie binnen maatschappelijk verkeer op veranwoorde wijze kan plaatsvinden. Ook het revalideren, postoperatieve opvang behoort tot de mogelijkheden binnen de wetten van het RVO. Dat is echter aan strenge regels, nieuwe eisen gebonden. 

 

Honden en katten die tijdelijk gehouden worden ten behoeve van opvang omdat daarvan afstand is gedaan, of omdat de eigenaar op het moment van opvang onbekend is, kunnen in afwijking van artikel 3.7, eerste lid, en artikel 3.14, derde tot en met vijfde lid, tijdelijk buiten de inrichting gehuisvest worden ten behoeve van socialisatie, resocialisatie, behandeling van gedragsproblemen of intensieve zorgverlening in geval van ziekte, mits de locatie en verblijfsduur uit de administratie van de inrichting blijken. Onze tijdelijke plegers worden dus met al hun persoonlijke gegevens opgenomen binnen onze administratie. 

 

In alle andere gevallen, dus buiten bovengenoemde oogpunten, dienen ook die beheerders, eigenaren van tijdelijke opvangadressen in het bezit te zijn van een bewijs van vakbekwaamheid. 

 

Uiteraard monitoren wij onze pleegadressen zorgvuldig maar een controle vanuit de overheid is dus niet uitgesloten!

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

03.07 | 15:26

Wat is Olaf een mooie hond en wat gun ik hem een liefdevol gezin.
Hoe zijn de adoptieregels en hoe komen wij in contact met jullie ?

...
03.07 | 06:34

Op de laatste foto lijkt het toch wel of de liefde wederzijds begint te worden?

...
30.06 | 23:04

Dan wordt het bankhangen 😍

...
28.06 | 10:30

Heel veel sterkte. Fijn dat Flo nog zo heeft mogen genieten bij jou.

...
Je vindt deze pagina leuk