Dagboek van Els

Inderdaad, we kunnen misschien wel alles zelf maar we hebben er de tijd domweg niet voor. Bovendien zijn er dingen die ik wel kan maar absoluut niet handig in ben. Dat heeft tot gevolg dat het wel lukt maar dat ik soms een halve dag zit te zweten op iets wat een ander in een kwartiertje zou fiksen. Op dit moment schiet dan het oefenen/wandelen met Gerard erbij in en dan baal ik als een stekker! De twee zwaar gehavende hondendametjes vergen enorm veel geduld, dat lukt me wel maar dan wachten er weer bergen met verplichtingen, krijg ik haast en dat werkt juist tegenover gesteld.

 

Dus even bij deze resumerend:

 

We zoeken iemand die zich over het opplakken en inleveren van de zegels van de Renske wil buigen (en likken). We voeren hier enorm veel Renske, de zegels moet opgeplakt worden aangeleverd op speciale daarvoor te downloaden spaarkaarten. Na inlevering/opsturen ontvangen we gratis Renske. Vroeger deed Nathalie dat maar die heeft ook hier de brui aangegeven. Nog even een extra voetnoot: dat lijkt misschien een onnozele bezigheid maar de gratis dozen Renske zijn voor ons eigenlijk onmisbaar!

 

We zoeken helpende en schilderende handen, poetsende doeken en vegende bezems...

 

Momenteel heeft de stichting te maken met iemand/een bedrijf die zijn financiele plichten tegenover de stichting niet nakomt. We geven het allemaal nog een paar dagen de tijd en dan gaan we over tot actie, harde actie zouden Koot en de Bie vroeger hebben geroepen want als de dieren lijden onder wanbetalers laten wij het er echt niet bij zitten. Ook daarvoor zoeken wij iemand die die taak op zich zou willen en kunnen nemen!

 

Ook zoeken we wandelaars, of mensen die daartoe een poging willen ondernemen met de honden die dat nog moeten leren. Ook mensen die graag borstelen zijn welkom! We hebben een aantal heerlijke 'tuttelhondjes' maar helaas geen tijd om te tuttelen.

 

Wat ook welkom zou zijn is wat opslagruimte. We hebben zoveel ruimte en toch komen we nog tekort...

 

Daarnaast zijn we op zoek naar de wat grotere hoofdprijzen voor de loterij op de open dag, maar ook bingo-prijzen voor een bingo ergens in de buurt van Dierendag! Iemand die daar leveranciers/winkels en dergelijke voor wil benaderen is van harte welkom!

 

Ach weet u, eigenlijk heeft iedereen wel een talent/gave en het moet al gek gaan willen we daar hier niets mee kunnen. Dus als u nu even een mailtje stuurt naar elsadams@xs4all.nl waarin u uw vaardigheden vermeld dan weten wij ze ongetwijfeld ergens in te delen.

Dit is Friemel, hij is nog geen jaar oud en erg bang. Aanstaande dinsdag wordt hij gecastreerd. Friemel verblijft in pleeg bij Nique, we hopen dat de andere daar aanwezige honden hem tot steun kunnen zijn waardoor hij al zijn angsten achter zich kan laten. Friemel is op den duur te adopteren maar zal absoluut een stabiele, open soortgenoot nodig hebben en houden om zijn levenspad wat te vergemakkelijken.

Op de foto ziet u één van de honden die we donderdag op mochten halen. Zij verblijft even in tijdelijke opvang en dat doet haar erg goed. Mijn wespensteek zorgt voor overlast! Slapeloze nacht, echt heel veel pijn en een opgezet gezicht. Vanochtend gebeld naar de huisartsenpost. Omdat het gisteren is gebeurd is het vandaag geen spoed meer en kan het wachten tot maandag. Maar als het zo blijft ga ik het morgen weer proberen.

 

Patrick heeft vanochtend een hondenluik in de nieuwe unit geplaatst. Al mijn verdere 'wilde' plannen voor vandaag vielen in duigen door de barstende hoofdpijn. Wel wat werk voor mijn buitenshuisbaas verricht. Gewandeld, een poging gedaan tot, met Lisa en Bultje. Met veel geduld geoefend om worst uit mijn hand aan te nemen zodat de medicatie nu iets handiger toe is te dienen. Hun huisje gdweild, hun huisje gedweild en hun huisje gedweild. Nee, dat is geen schrijffout maar heel frequent nodig. Vanochtend ook nog Claudetje goed geborsteld, nageltjes geknipt en haar daarna in de watjes gelegd. Mariëlle geborsteld.

 

Engelse Bulldog Wim vertrok vandaag naar zijn voor altijd thuis-huis. Echt heel tof voor Wim en voor zijn adoptanten maar wat zal pleeg Corina hem missen! De eerder zo uitgemergelde Bordeauxdog kwam even langs met zijn 'pleeg met optie op adoptie.' Nou, ik denk dat ze hem nu al voor geen goud meer wil missen. En wat ons betreft hoeft dat ook niet, hij had het niet beter kunnen treffen! Een hele lieve mevrouw heeft een doos vol prachtige, zelfgemaakte, unieke tassen afgegeven voor de verkoop ten bate van de dieren. Echt heel gaaf! Ik ga mezelf nu weer snel onderdompelen in de trekzalf en hopen dat het enig effect scoort.

En je ziet ze dan zo terug, dan weet je weer waar je het allemaal voor doet!

Nieuwe commentaren

18.08 | 11:04

Lieve els, ik heb net je verhaal gelezen. Wat een leven heb jij geleefd! Respect hoe je daar mee omgaat. Ik hoop dat alles nu eens op rolletjes gaat.Veel geluk.

...
18.08 | 10:19

En het argument van de assistente was????? Noem de naam van die kliniek els. Want dit is geen reclame voor die kliniek!

...
18.08 | 08:32

Beste ,
Graag wil ik het fransebulletje adopteren
Is dit nog mogelijk?
Mvg
Ronald Hijkoop

...
18.08 | 08:14

Die lacht weer.

...