Dagboek van Els

Want dan breekt het lijntje niet. Want als het lijntje wel zou breken hebben we een groot probleem. De border collie dame staat namelijk nog steeds in de vluchtmodus!
Loopt al los in ons hondenbosje. Hij geniet met volle teugen van kroeltjes en aaitjes. Het is 'gewoon' een blij ei! En dat is mooi om te zien!

Vanochtend gewerkt en daarna had ik een hondendag. Dat is mijn geval heel erg positief! Het kleine witte hondje werd gisteren gecastreerd en mocht tot ons grote geluk uit logeren om in alle rust van die ingreep te bekomen. De ouders van Susan ontfermen zich tijdelijk over hem en zodoende kan hij in het gezelschap van hond Yoep van al het moois genieten wat ze hem te bieden hebben. Ik bracht hem even weg en zodoende 'oude bekende' Yoep nog even gezien. Yoep is een Dier en Project hondje wat alweer enkele jaren geleden werd herplaatst!

 

Er werd een enorme hoeveelheid speciaalvoer afgeleverd, geschonken door Anne Marie en Desiree. Zo blij mee en zó ontzettend leuk om met een rijk gevoel het lekkerste van het lekkerste uit te kunnen delen.

 

Verder hebben we een hele poos met de (bange) border collies buiten gezeten. Ik heb met de (ook gisteren gecastreerde) bruine lab gewandeld en ook nog een poosje in de Kattine gezeten. Het leven is een puinhoop, het hele huis staat op zijn kop maar het voelt goed! Het was een heerlijke dag die helemaal compleet werd toen bleek dat Turkse herderin Donna een gouden mand heeft gevondne na het overlijden van haar adoptant.

 

We hadden een wonderlijke dag vandaag. Vanochtend met de twee honden naar Sofie, bruine labrador en het kleine witte hondje werden gecastreerd. Verder zo druk met andere zaken dat ik niet eens tijd heb gehad om met de twee bange borders te 'wandelen'. Want als je zoveel stress hebt door de bergen werk die op je liggen te wachten moet je niet met twee gruwelijk bange honden aan de slag willen gaan. Daar voel je je dan weer schuldig over want strikt genomen zou de wereld hier een beetje om hen moeten draaien. Maar goed, het was niet anders en morgen weer een dag, ik hoop een betere! De gecastreerde honden konden pas laat worden opgehaald, pas na het voeren. Dat is altijd een beetje spannend want voor je dan weer zeker weet dat ze alles redelijk hebben doorstaan is zowat weer nacht. Avondeten voor ons rechtoplopers erbij ingeschoten maar (zeker) ik, kan het hebben. Jan had nog een restje van gisteren.

Hondsmoe is waarschijnlijk niet de goede uitdrukking want het zijn niet de honden waar je hier moe van wordt. De nieuwkomers vragen wel veel tijd en aandacht maar het is prachtig om te zien dat ze gestaag aan vertrouwen winnen. Gisterochtend haalde ik mijn medicijnen op in een bomvolle apotheek, dat was dus wachten geblazen. Daarna wat 'vreemde' boodschappen zoals bijvoorbeeld een doosje speciale schroeven en dergelijke. Dat was dus even van hot naar her rijden. Gistermiddag even een werkoverleg met Nique en haar even updaten over de door haar gemiste bijeenkomst van afgelopen zondag. Vrijwilligsters Miranda en Kicki deden de dierenkamertjes en Nique en ik hebben nog even met de borders gewandeld. Voor zover je dat wandelen kunt noemen dan. Maar we moeten toch ergens proberen om een band op te bouwen. Door alle 'dingen' tussendoor heb ik slecht geslapen. Een melding over een hond door een gedragstherapeut. De klant had geen geld om de therapie voort te zetten en dan stop je natuurlijk met helpen met alle mogelijke kwalijke gevolgen voor de hond in kwestie. Er is gelukkig belangstelling voor hond Donna. We 'verbouwen' hier de boel een beetje om in nog meer opvang te kunnen voorzien maar ook dat is niet oneindig.

 

Morgen worden de bruine labrador en het kleine witte hondje gecastreerd. Vandaag is er ook een nieuwe kat binnengekomen die ook een bezoekje aan de dierenarts behoeft en ga zo nog maar even door. We zijn verschrikkelijk dankbaar voor een aantal verjaardagsacties op facebook. Ria en Saskia, heel harteleijk dank en er lopen er nog een aantal. Zeer welkome bijdrage in de te verwachten kosten van de nieuwelingen...

Nieuwe commentaren

18.02 | 22:51

Aaaah!! Die snoetjes toch.

...
18.02 | 22:50

WAUW!!!!!

...
17.02 | 12:26

Wat erg toch weer. Zijn het reutjes of teefjes? Zoals je weet is de vetpot hier een heel stuk slanker geworden, maar ik maak een castratie over.

...
17.02 | 11:35

oooh wat ziet die vacht er ontzettend naar uit!! Arme hondjes!
Gelukkig kunnen ze nu ervaren wat liefde is.

...