Dagboek van Els

Na Gerard heeft nu ook Philip serieuze oogproblemen. Nu intensief behandelen, druppelen en vrijdagmiddag nuchter op controle. Nuchter voor het geval dat er noodzaak is tot het taggen van de oogleden. 

Ik neem deze week grotendeels het werk van mijn buitenshuisbaas over, hij brengt een bezoek aan alle Limburgse bals die voorafgaan aan de daadwerkelijke carnavalsdagen. De man werkt gemiddeld 10 uur per dag en is redelijk snel, gedegen en gedreven in hetgeen wat hij doet dus ik zal zeker niet sneller gaan.. Dat betekent dat er niet heel erg veel tijd resteert voor andere dingen. Met dat vooruitzicht probeerde ik vanacht nog een wat uitgebreide update te plaatsen, ik ben ermee in slaap gevallen! Ik had al wel de bijzondere adopties van Feestje en Casper gepubliceerd alleen de link er naartoe moest ik nog even vermelden. U vindt ze onderaan deze pagina.

 

Gisteren werd ik gebeld vanuit het buitenland. Een man uit Nieuw Zeeland was onderweg naar Nederland, vanwege het weer moest hij uitwijken naar Londen en van daaruit vervolgde hij de zoektocht naar de hond van zijn oma die in maart 2018 is overleden. Een Ridgeback die altijd bij haar op de boederij heeft gewoond, de hond was haar alles. Na haar overlijden zou de hond herplaatst zijn en nu zijn bezoek in Nederland dichterbij kwam wilde hij de hond bezoeken. Van die mededeling was de familie erg nerveus geworden en dat had hem aan het denken gezet. Hij heeft een onmogelijke zoektocht volbracht want de hond van zijn oma ligt nu bij onze Davy op de bank! Maar wel via een voor de hond gruwelijke omweg en met een inmiddels volledig gecoupeerde staart vanwege de verwondingen die hij eerder en elders opliep. 'Hoe konden ze?' was het enige wat de goede man op den duur nog uit kon brengen. Zodra hij in Nederland is neemt hij opnieuw contact op en dan gaan we bespreken hoe de bal verder door kan rollen...

 

De mensen die gisteren naar hondje Pebbles zijn wezen kijken hebben al een volmondig ja laten horen. De zwaar aangedane Pebbles moet echter eerst volledig herstellen van haar mega-zware sterilisatie. En dan moeten we nog een huisbezoek inplannen in de buurt van Almere. Bailey heeft de eerste nacht bij Marjan in Giethoorn buitengewoon goed doorstaan, het andere daar aanwezige hondje vindt hem ook leuk en nodigt al uit tot spelen dus dat is een goede match! En u weet het, mocht u mij een heel klein beetje moeten missen deze week dan ben ik hard aan het werk, misschien wel aan het stoeien met een metersgrote digiwall op het kantoor van mijn buitenshuisbaas...

De link naar Feestje: http://www.123website.nl/elsadams/132126446

De link naar Casper: http://www.123website.nl/elsadams/219529126

 

Het was een bizar hectische dag daarover morgen meer. Maar Mariëlle heeft het ook vandaag weer heel goed gedaan. Vanmiddag wilde ze zelfs op haar oude vertrouwde plekje eten in plaats van gebruik te maken van de voorkeursbehandeling. 

 

Hondje Pebbles kreeg bezoek en de definitieve beslissing valt morgen. Hondje Bailey werd geadopteerd en verhuisde naar Giethoorn. Zijn opvang, socialisatie, wassen, trimmen en castratie was weer een heel sterk staaltje van allemaal samen. Hij mocht in pleeg bij Ursula en mijn lieve vrienden Judith deed het huisbezoek in Giethoorn. 

Er zit echt een schakelaar op die hond! Want deze gemoedsrust kan binnen een fractie van een seconde omslaan in uitermate baldadig, onstuimig gedrag!

Nieuwe commentaren

17.02 | 22:17

Wat geweldig van die man!

...
17.02 | 17:18

Wat een verháál van die N.Z. meneer. Ik hoop dat hij het de familie heel erg moeilijk gaat maken. Wel heel fijn dat hij hem, uiteindelijk gevonden heeft.

...
17.02 | 16:41

Ik heb net wat besteld (NAv de veiling) mezelf (ja uhhh alleen mannengeurtje🤪) zijn wat weinig items voor mannen te koop; anders koop ik nog wat

...
16.02 | 07:16

Voor Sjaantje stamp ik de pillen tot poeder en knijp dat dan door de zachte
(69 ct Lidl) leverworst. Daar balletjes van draaien. En daar vliegt ze altijd in.

...