Dagboek van Els

Nog steeds met man en macht aan het verven, onophoudelijk bijhouden en opknappen is een noodzakelijk 'kwaad' binnen ene dierenopvang. En achter de schermen druk bezig met het vinden van een (desnoods) betaalde opvang voor een hond met 'code rood' binnen één van de niet zo diervriendelijke asielen. Zojuist is er weer een fikse hoeveelheid (speciaal)voer en lekkernijen bezorgd: dank jullie wel lieve Anne-Marie en Desiree!

Om te mogen ervaren dat bange Jantje helemaal niet zo bang blijkt te blijven en dat de eerder als blind bestempelde kat absoluut wel kan zien...
Twee voormalige zorgenkindjes. Stoer werd door mij met behulp van een vangkooi (jaren geleden) veilig gesteld. Nina dreigde afgelopen zomer gedood te worden omdat ze ook haar tweede blinde oog verloor door glaucoom.

Afgelopen maandag naar de fysio geweest. Daarna volop aan de slag om Petra te promoten als aspirant deelneemster van Expeditie Robinson.  Ook rustig aan begonnen met het uitruimen van de kamer al ben ik daarin beperkt. Olaf is namelijk vanaf dinsdag tot grote hulp bij wat schilderwerkzaamheden. Het plafond is een mega-klus en ik kan uiteraard nog niet op een trapje staan. Ik heb uitgerekend dat het misschien wel 20 jaar geleden is dat het plafond, gelakte schrootjes, is geverfd. Nou, dan weet u het wel!

 

Maandagavond kreeg ik, en nog een aantal anderen met mij, de schrik van ons leven. Een ophaaldienst van gebruikte kleding adverteerde met ons logo en beweerde dat een ieder die kleding bij hen inleverde ons daarmee steunde. Was dat maar waar! Dat betrof onheus gebruik/misbruik van een non profit organisatie die Dier en Project/Kattenwoud is en dat kost dan nog een heel avondje behoorlijk op je poot spelen om alles recht te breien. En dat is ronduit balen!

 

Op dinsdagochtend toog ik naar het ziekenhuis met Joyce. Het is behoorlijk frustrerend om finaal kwijt gelopen te worden door een 88 jarige maar dat was wel het geval! In de middag een paar artikelen geschreven voor mijn buitenshuisbaas en kennisgemaakt met een aspirant vrijwilligster. Vandaag al in alle vroegte aan het schilderen geslagen, alle ‘laag bij de grond’ karweitjes gedaan, zittend op een krukje lukt me dat nog wel. Maar het is inmiddels wel duidelijk: ons wacht nog een hele grote schilderklus. Natuurlijk gaat de rest ook gewoon door. Letterlijk en figuurlijk loopt de rest ook gewoon door want Dirkje had zich vanochtend vermomd als verfroerstokje… Hij liep rond met een gebruikt roerstokje in zijn vacht, hij vond het zelf heel erg mooi! Ik iets minder en het is ook ten kosten gegaan van een aardig stukje vacht want ik heb het er uitgeknipt.

 

Boris vindt al dat geschilder vreselijk. Hij houdt totaal niet van interieurs die op zijn kop staan en ‘vreemde’ mensen in zijn leefomgeving. Er komen veel aanvragen binnen voor opvang maar omdat Teddy nog niet permanent bij de rest kan neemt hij op zijn eentje een hele unit in beslag. Dat is een beetje veel ruimte voor zo’n klein hondje en ook een beetje jammer want daardoor ontbreekt het ons nu aan mogelijkheden om een andere hond in nood een vangnet te bieden maar het is helaas niet anders.

 

Jan reed vanmiddag even naar Tholen om bij Dierenspeciaalzaak ’t Vosje ingezamelde kleding op te halen. Dat werd vroeger altijd ingeleverd bij Marie-Louise maar die heeft besloten om niet langer als  inzamelpunt te willen fungeren. De dieren kunnen deze bron van inkomsten niet missen dus rijden we daar zelf maar heen. Ik ga wel proberen om er een redelijk rustige avond van te maken want mijn ‘poot begint op te spelen’. Alhoewel ik nog wel geacht word om een stukje inboedel heen en weer te slepen. We zien wel. Het is zo als met alles, we doen wat we kunnen en soms zelfs nog een beetje meer!

EXPEDITIE ROBINSON: HIER VALT HÉÉL VEEL TE WINNEN VOOR DE DIEREN IN NOOD! ALSJEBLIEFT EVEN STEMMEN ÉN DELEN! Petra Balt wil dolgraag laten zien waar ze allemaal toe in staat is. Ze is een dolenthousiaste aspirant deelneemster aan deze ultieme uitdaging en de beloning voor de winst gaat in zijn totaal en rechtstreeks naar de dieren in nood! Maar dan moet ze met behulp van deze stemronde zich wel in de kijker weten te plaatsen. Gratis en voor niets, het kost u slechts een momentje van uw tijd en gaat niet ten koste van uw privacy, kunt u haar (en de dieren) daarbij helpen! Even stemmen en heel graag delen! Als u stemt middels uw emailadres moet u de stem wel even bevestigen. Want wat zou het FANTASTISCH zijn wanneer de stem van de dieren binnen dit programma gehoord zou worden door middel van de inbreng van 'onze' Petra Balt!

Nieuwe commentaren

Gisteren | 18:49

Wat voor soort hond betreft dit en wat is zijn / haar probleem ??

...
21.03 | 15:20

"Even de koppen bij elkaar"

...
17.03 | 20:12

Je behoort tot een select gezelschap, want ik geloof dat dit de favourite auto is van de Engelse koningin! Houd ook van honden maar veel minder van wilde dieren

...
17.03 | 16:58

Hij heet niet alleen Stoer, hij is ook stoer en het staat ook stoer!
Geniet er maar even van.
Lekker hè? Zo hoger zitten dan de rest van het verkeer!

...