Dagboek van Els

Oh lieve Niek, ik begin licht enthousiast te worden. Je gedraagt je werkelijk geweldig tegenover onze soms toch wat 'kattige' Buffy en ook de katten worden door jou met rust gelaten. Na een leven in de 'dekdienst', het bedienen van talloze labrador dames en het voortbrengen van ontelbaar veel kruisingen is maanden na de castratie tot jou aan het doordringen dat het leven ook leuk kan zijn zonder de focus op de hormonen. Je scharrelt heerlijk over het terrein in het gezelschap van Buffy en dat maakt jou en ons leven toch een heel stuk leuker.

 

Verder kan ik u verklappen dat er keihard gewerkt is aan de unit waarin Niek 'woonachtig' is. Bab kwam gisteren ook nog even langs om de automatische incasso's in te plannen. En vandaag is het Pasen. Eerste Paasdag heb ik poetsend doorgebracht. En ook dat was geen overbodige luxe. De tapijten met de stoomreiniger gedaan. Jan heeft buiten nog wat werkzaamheden verricht en zo meteen hoop ik mezelf schoon te kunnen schrobben.

 

De dieren genieten van dit weer, de deuren staan open waardoor hier gevaar dreigt door rondvliegende kleine hondjes die elkaar achterna zitten.

Het is nog niet klaar maar het begint wel erg leuk en stoer te worden. Het thema: Café de Bulldog.
Dit zijn van die foto's waardoor je opeens weer weet waar je het allemaal voor doet. Ze werd in juli 2017 in beslaggenomen, dat gebeurde in de avonduren waardoor ze nergens terecht kon. Zodoende kwam ze samen met haar 6 pupjes een nachtje logeren. Toen Elsje zelf vanuit diverse asielen onherplaatsbaar leek kwam ze terug naar ons en was ze direct weer haar eigen lieve zelve. Na maanden van rust en observatie werd ze geadopteerd door Kim en familie, sindsdien is ze een volwaardig en zeer geliefd familielid.

Gisteren had ik een poetsdag maar de dieren werkten niet zo lekker mee... Eerst ging er een emmer om . Later viel de stekker van de stofzuiger ten prooi aan hondentandjes, Godzijdank zat die niet in het stopcontact. Niet veel later begin de belterreur. Drie keer warm water gepakt zonder één streek te poetsen. Ik had de poetsdag ingepland zonder me te realiseren dat we maar één vrijwilligster zouden hebben op die dag. Mar Corina heeft de klus zowat in haar eentje weten te klaren. Echt heel erg fjn want me zoveel (niet altijd zindelijke) honden in huis moet ik me ertoe verplichten om de boel zo nu en dan grondig te reinigen.

 

De knikkebolletjes zijn besproken en als er niets tussenkomt vertrekken ze vandaag naar hun voor altijd thuis-huis. Wel op voorwaarden dat er aan het knikkebollen niet gedokterd gaat worden en dat de herhalingsenting bij Sofie zal plaatsvinden.

 

Vandaag zijn er weer een aantal vrijwilligers in de weer met 'Dierenpaleis voor een prikkie' en ik zal proberen mijn bescheiden steentje daar aan bij te dragen.

Gisteren had Boris last van een buikgriepje. Zoals u weet is zijn achterhand niet erg stabiel dus Boris ging drie keer in bad, even zoveel keer mijn kledingsetjes van die dag en zo ook het vloerkleed. Want op de plavuizen, dat poept nu eenmaal niet lekker! In overleg met Sofie op de medicatie en gelukkig is het sinds vanochtend weer beter met hem gesteld.

 

Vandaag kwam dierenarts Sofie. De twee Franse knikkebolletjes werden nagezien, al hun mankementjes werden nog eens nagelopen en dat zijn er nogal wat... Oogbeschadigingen tot navelbreukje wat met 'huisvlijt' is getracht te bestrijden. Maar goed, de prulletjes hebben nu de enting gehad en een heus paspoort bekomen. De hechtingen van Marcha en van Rosalie werden verwijders. Belma heeft een soort van lichten pollenallergie. Poes Liesbeth doet het redelijk maar net dat laatste zetje laat op zich wachten dus nu andere medicatie.

 

Jan mocht bij de Jumper in Bergen op Zoom weer spullen ophalen. Blij mee. Ron en een vriend brachten spullen om het Niek-huis mee op te leuken. Dana en Simone brachten vandaag o.a. bange Sproet naar Duitsland, die mag zijn gedroomde hondenleventje gaan leven bij Marc en Lothar. Ik deed nog even een berg boodschappen...

 

De veiling loopt op zijn eindje maar u kunt nog bieden tot morgenavond:

Even aanklikken en lid worden om mee te kunnen bieden!
https://www.facebook.com/groups/494659250698078/?tn-str=*F

 

Nieuwe commentaren

Gisteren | 18:58

Gezellig, saampjes op pad!

...
15.04 | 11:34

Onschuldig tot het tegendeel bewezen is! "Ik keek alleen maar naar dat lekkere eten...….toch?"

...
14.04 | 16:47

slimpie!!

...
10.04 | 07:44

Ach gossie, die Wimpie! Hij heeft zoiets leuks over zich! Hopen dat de antibiotica aanslaat. Ik wacht op de volgende update!

...