Dagboek van Els

Het weekend is aan ons voorbij gegaan, zelfs geen moment tijd gevonden voor de wekelijkse cryptogram. Omdat er om 12.30 bezoek kwam voor één van de honden was het in de ochtend al haasten. Haasten met Gerard voor de voeten schiet niet op maar goed, net klaar toen de bel ging. 

 

Lieve vrienden kwamen wat ophalen en daarna snel met Casper aan de wandel. Bezoek van bruin labje Nora. Bij pleeg Corina thuis lijkt ze al een redelijk vrije dame maar dat is elders wel anders. Na het wandelen nog even wat huiskamer-oefeningen met Casper. Rommel opruimen en eten... 

 

Vanochtend weer opschieten want de witte Maine Coon poes moest weggebracht worden voor sterilisatie. Natuurlijk verstopte ze zich onder een bed op het moment dat ze reismandje in haar viziet kreeg. Dus unit verbouwen, poezendame vangen en naar Stabroek. Helder weer tot aan de afslag Antwerpen, daar reed ik zo een muur van mist in. Met vertraging de poes afgeleverd en die nemen we pas morgen weer mee omdat dan zwarte kater Bibi wordt gecastreerd en Casper een controle-foto behoeft. Op de terugweg deed ik boodschappen. Bij thuiskomst trof ik Martijn en die nam direct een paspoort mee van een herplaatst hondje, hij geeft dat even af. 

 

In de middag kwam John langs, zijn Zorro overleed vorige week en het resterende voer bracht hij hier. De reden is triest alhoewel de dankbaarheid overheerst, maar het was fijn om John weer eens te zien en te spreken. De lieverd staat voorlopig open voor een opvanghond en van daaruit kijken we verder. Er belde een dierenarts die er moeite mee heeft om mijn mening te respecteren inzake een geplande amputatie van een achterpoot bij een door ons herplaatst hondje. Niet veel later belde er een specialist uit dezelfde kliniek die er weer moeite mee had dat de andere dierenarts mijn mening niet wenste te respecteren. Ik vrees op den duur voor het leven van het diertje i.v.b. revalidatie, elasticiteit en kracht na amputatie. Zij vrezen voor haar leven als ze de poot niet amputeren. De tijd zal het leren en met die tijd bedoel ik een periode van pakweg een jaar. En nooit zal ik meer verheugt zijn van mijn ongelijk dan wanneer zij over een jaar nog vrolijk rondhuppelt. Maar we gaan het zien. 

 

Natuurlijk ook weer even met Casper op stap geweest. Daarna voor een paar dagen gekookt in het gezelschap van Philip en Gerard. Jan heeft nog kleding opgehaald in Etten Leur en zo zal ik nog wel 1000 dingen vergeten zijn. Vanavond rond 23.00 uur kreeg Mariëlle weer een epileptische aanval en dat is vreselijk. 

 

Tussendoor nog wat geknutseld voor de veiling. 

Vanochtend aan het werk, daarbij 'geholpen' door Gerard. Tussendoor een taartje gegeten met jarig Jantje die vanmiddag zijn moeder bezocht. En ik heb me beziggehouden met de revalidatie van hond Casper. Stukje wandelen en dan aan de riem mee naar binnen om de rol als huishond onder de knie te krijgen.

 

Davy en herder Bo gingen op visite bij aspirant adoptanten en dat lijkt allemaal goed. Morgen verder afspreken. Er belde wanhopige mensen, hun teckel van 10 jaar oud gaat zich steeds vreemder gedragen. Even uitgelegd wat ze moeten laten doen om medische redenen uit te sluiten. Aardige mensen en begaan met het hondje. 

 

Ondanks veel werk voor mijn buitenshuisbaas, stapels was, de afwezigheid van Jan, heb ik heel veel met de honden kunnen doen. Philip en Gerard hebben in het bos gespeeld en daar moet je dan echt bij blijven want anders gaat het gaas eraan. Vroeg in de avond hebben ze 'geholpen' met het opvihwen van de was, 3 wadmanden vol. Dat kost tijd maar er moet toch geleerd worden dat niet alles van hun is. Net voor ons avondeten nog even met Joyce gebeld, gaat gelukkig wel weer wat beter!

 

Als we een beetje tijd hebben spreek ik morgen met Corina en Nora af. Eens kijken hoe dat eens zo bange labbedametje het ergens anders doet, wat voor vrienden we voor haar zoeken. Morgen weten we dus weer meer...

 

Tussendoor nog wat knutsels afgemaakt voor de veiling. Onder andere van een oud wijnkistje een leuk kastje gemaakt. 

Vanochtend wat artikelen geschreven, drie keer nagekeken omdat ik er steeds vanaf moest door de ondeugd van Gerard. Er kwam van alles voorbij wat eigenlijk niet van de vast plaats af zou moeten komen, het tafeltje tussen de lage rookstoelen mist een hoekje en de kist waarin ik het speelgoed had opgeborgen bleek leuker, 'knaagbaarder' dan alles wat erin lag. Dus dan weet u het allemaal wel, ook bij hem heeft de puberteit zijn intrede gedaan. En iets in mij roept: maak de borst maar nat met 65 kilo schoon aan de haak in de puberteit en dat maal twee.

 

Vrijwilligers Anja en Corina deden de units op het terrein, ik verschoonde de bedjes binnen. In de middag met Gerard op controle bij zijn oogarts, we kunnen hem bijna geen groter plezier doen... Daarna nog wat huishoudelijke taken en alweer tijd om te voeren en eten te koken. Nog even geknutseld voor de veiling en nu is het 3.00 uur in de nacht. Even u op de hoogte brengen en nog een paar uurtjes slapen.

 

Morgen gaat Davy met herder Bo op huisbezoek. Ben benieuwd... het is zo'n lieve schat!

Met Gerard naar oogkliniek Eyes te Breda. Het gaat wat beter met zijn ogen. Zijn slechtste oog wordt behandeld met stamceltherapie in de vorm van oogdruppels en dat lijkt aan te slaan. Doorgaan, vooral doorgaan....
Nee, nee hoor Els. Badkamer overhoop, in de gang geplast en het bed afgehaald... Wij waren het niet!

Nieuwe commentaren

18.01 | 07:12

Er is er één járig hoera hoera.... Jan, hartelijk gefeliciteerd en nog heel veel goede jaren gewenst.

...
15.01 | 21:21

Dat zal inderdaad niet makkelijk zijn. Je hebt samen zo veel mee gemaakt en een eenheid geworden. Heel mooi, maar het gemis zal intens pijnlijk zijn. Sterkte!

...
15.01 | 19:56

John, heel veel dank voor de mooie jaren die je Zorro nog gegeven hebt. Je bent er een uit duizenden! Heel veel sterkte met dit enorme verlies.

...
15.01 | 18:42

Als de dag van toen... Negen jaar, alsof het gisteren was! Sterkte John, van begin af aan gevolgd. Sluit me bij Els aan, je bent een kanjer

...