Dagboek van Els

Update

Dit is misschien niet het beste moment om het dagboek bij te werken. Anderzijds is een dagboek natuurlijk wel bedoeld om lief en leed te delen dus ook onze momentele ‘horror-fase’. Gisteren zwol de voet opeens erg op, ik werd koortsig en de operatiewonden waren erg pijnlijk. Vroeg in de avond werd het erg verontrustend en brachten we een bezoekje aan de huisartsenpost. De diagnose was beginnende wondroos. Een bezoekje aan de apotheek was verwarrend. De computer was na een storing weer juist aan het opstarten, daar stond in dat ik allergisch was voor de voorgeschreven antibiotica. Volgens mij ben ik nergens allergisch voor maar in overleg toch besloten om andere antibiotica te gebruiken. Wel moest ik me dan vandaag bij de specialist melden om de wonden door hem te laten bekijken en om te beoordelen of de antibiotica toereikend was.

 

Dus vanochtend in alle vroegte heeft Jan de honden uitgelaten, we besloten met voeren te wachten tot we weer terug waren omdat ze opeens heel erg heftig reageren als ik in mijn rolstoel het pand verlaat. Komen we in het ziekenhuis in Bergen op Zoom, sta ik niet op de lijst. Blijkt dat we deze keer in Roosendaal hadden moeten zijn. Of we naar Roosendaal konden. Dat kon uiteraard maar niet meer op de afgesproken tijd. Dan zou er in B.o.Z. wel een andere orthopeed naar kijken. De wachttijd kon alleen wat langer duren. De man had zich niet ernstig verdiept in hetgeen met mijn enkel was geschied en we moesten de wonden goed in de gaten houden. De antibiotica werd veranderd want nu stond over de eerder vermeende allergie niets meer in de computer en vervolgens wilde hij me toch in het gips doen. Dat wordt dan een beetje moeilijk om de nog steeds pijnlijke wond in de gaten te houden. Dus toch maar geen gips. Volgende week donderdag weer een afspraak op dezelfde onmogelijke tijd maar dan wel bij de behandelende specialist. Zodra de wond meer opspeelt moeten we echter wel onmiddellijk bellen. We moeten stress vermijden want stress is erg slecht voor wondroos….

 

Naar huis. Jan moet uiteraard nog voeren maar eerst Els spuiten tegen de trombose. Vervolgens vindt hij Kika in haar eigen urine en ontlasting… Kika had eerder zulke grote vorderingen gemaakt in haar herstel maar was nu volledig in elkaar gestort. Ik heb de kliniek gebeld en Jan is er met haar heen gereden. Ze heeft weer een injectie gehad en nu ook medicatie op een eventuele terugval mee op te kunnen vangen. Nu bestaat de mogelijkheid dat het probleem toch in haar koppie huist, een scan kan uitsluitsel geven maar als dit het geval is, dan is het levensbedreigende euvel niet behandelbaar. We zijn ons kapot geschrokken en Jan ligt nu even op zijn bed om ‘de klap wat op te vangen’. Astor kotst, Sara lekt plas, de kleintjes plassen en poepen daar waar het hun behaagt want ze zijn niet gewend te moeten wachten. Het is een hele kunst om te voorkomen dat het in ons huis niet net zo’n bende wordt als in ons hoofd! Ik heb zojuist Claudetje geborsteld, dat werkt heel therapeutisch! En ik beloof u het nogmaals, we proberen de moed erin te houden!

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Lyda Stormbroek | Antwoord 11.01.2018 20.04

Jeetje Els wat een tegenslag heel veel sterkte.
Lieve groet Lyda

Judith | Antwoord 11.01.2018 17.29

Nou, de moed er in houden? Als dat lukt heb ik een nog dieper respect voor jullie dan ik al had.
Wat een ellende zeg. Er staan 5 kaarsen voor jullie te branden!

Greetje | Antwoord 11.01.2018 15.59

Wat een ellende. Moet toch een keer ophouden?

Saskia Wubkes | Antwoord 11.01.2018 15.29

wat is dat een enorm gepruts met die ziekenhuizen, specialisten, apothekers en al wat ermee te maken heeft. Heel veel sterkte Els
Oooh arme lieve KiKa toch

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

Gisteren | 17:20

Ik heb ook nog een poeske voor je in de aanbieding.Eindelijk 'Beppie binnen gekregen.Het was zo vreselijk koud.De honden zitten likkebaardend onder aan de
trap!

...
14.12 | 17:24

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!

Wat een nare mevrouw dat ze zich niet wil verplaatsen in de hond en geen begrip heeft.

De kerstballen zijn prachtig

...
14.12 | 07:20

Maar weer hopen dat het goed komt met die arme hond. Wat willen die mensen toch? Een kant en klaar 'voorgebakken" hond? Neem maar een robothond mevrouw!

...
13.12 | 10:26

Is het niet een optie om een grote houten bak of panelen neer te zetten zodat ze de afscheiding niet associeert met tralies?
Het is toch wel heel diep triest.

...
Je vindt deze pagina leuk