Dagboek van Els

Update

Ik maak er maar een grapje over maar soms is het echt verwarrend. Een hond is hier met spoed vanuit het asiel waar hij verbleef naartoe gekomen omdat zijn leven gevaar liep. We hebben ondanks mijn 'manke poot' en alle daarbij behorende ongemakken voor allen, moeite gedaan om een opvangplaatsje te creëren. In zijn toekomst investeren we moeite en geld en gelukkig stelt ook hij ons weer niet teleur. Ik weet dat veel asielen vinden dat ze niet de mogelijkheden hebben om op de juiste wijze aandachtspunten te begeleiden en daar ben ik vaker door teleurgesteld dan dat ik er boos over word. In berichtgeving hou ik het bewust netjes en spreek ik dan over 'onherplaatsbaarheid' in hun optiek en expres niet over het alternatief waar wij ze op het nippertje voor weten te behoeden. Vervolgens plaatst een insider dan een reactie waarin ze schrijft dat ze weliswaar blij is dat hij hier terecht kon maar dat ze hem niet onherplaatsbaar vonden. En daar word ik me dan toch een partij boos over! Want is hun beleid dan zodanig dat de dood dreigt voor een, ook in hun ogen, plaatsbaar dier? Want dat klinkt pas snoeihard en juist die berichtgeving probeer ik altijd te vermijden. Omdat ik op dit moment zeker niet altijd 100% 'bij de les' ben omdat er betreffende mijn toekomst ook nog vele onzekerheden spelen en bovendien iederen wel eens iets verkeerd kan begrijpen vraag ik dan bij de toen hier aanwezige het hele 'verhaal' toch maar even na. Nou, we hebben het prima begrepen! En honden waarvoor elders geen toekomst meer is mogen (indien onze omstandigheden dat toelaten) naar hier komen. Niet alleen wij hebben recht op de waarheid omdat we persoonlijk huis en haard, geld en goed ter beschikking stellen van deze dieren maar ook onze donateurs moeten én mogen weten dat de dieren die hier terecht komen elders geen kans meer op een toekomst zouden krijgen. Waarbij ik me wel haast te schrijven dat een groot aantal asielen waar wij mee samenwerken onze geheel vrijwillige inzet én subtiele wijze van berichtgeving wél weten te waarderen!

 

Gistermiddag bezoek van dierenagenten om een afspraak te maken voor een vrij omvangrijke hulpactie waar we al half en half van afwisten. Morgen kunnen we in samenwerking met een uiterst betrouwbare tijdelijke opvang hulp bieden aan 13 katten bij een inmiddels radeloze dame. Het betreft dieren die achter zijn gebleven na een gedwongen huisverlating van een familielid van haar. Ze kan niet voor de dieren zorgen, al ontving ze daartoe wel een voerdonatie, maar zonder verdere actie is de dame, en in het bijzonder de katten, daar niet mee geholpen. Dus in de eerste plaats gaan we weer zorgen voor een veilig onderkomen en voor de broodnodige neutralisaties.

 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Judith | Antwoord 09.06.2018 07.55

Zo lang die eenhoorn dat zegt is er niks aan de hand. Uiteindelijk moet je een zekere mate van geestelijke ongezondheid hebben om dit werk vol te houden.

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

Vandaag | 12:54

Hoi John, dat is lief! Dankjewel! Ik denk dat het nog niet veel mensen is opgevallen. Maar we staan er nu al veel positiever op!

...
Vandaag | 11:34

Inmiddels aan jullie oproep gevolg gegeven! Ben verbaasd dat niet meer mensen een positieve review hebben geplaatst nadat al zoveel dieren zijn gered!

...
23.09 | 13:27

Gino hoort bij Dier en Project, is al zoveel jaar één met de stichting, Hopelijk krijgt hij die tijd die jullie ook zo hard nodig hebben met hem❤️

...
22.09 | 15:00

Ik hoop zo dat hij nog een mooie reservetijd krijgt. Vanaf het eerste moment dat ik hem zag, heb ik een zwak voor hem.

...
Je vindt deze pagina leuk