Dagboek van Els

Update

Gekkenhuis! Vannacht bleef Grietje maar piepen en janken. Dus ik naar buiten met haar, waait er een blaadje langs en dan vergeet Grietje waarom we daar samen buiten staan in de pikdonkere nacht. Dus weer naar bed. Halfuurtje later hetzelfde ritueel. Gino bleef deze keer al op de bank liggen en nam niet langer deel aan onze nachtelijke uitstapjes. Maar klaarblijkelijk ziet onze tuin er 's nachts heel anders uit dan overdag want zonder Gino was ze een beetje angstig en dan kun je dus als kleine pup zijnde niet op je gemakje gaan zitten poepen. Dus vanochtend vroeg de grote ''verrassing''. Alles, inclusief Grietje zelf, zat onder de dunne poep. Eerst Grietje gedeeltelijk onder de douche, dekens in de was en vloeren schrobben. Dat is dan weer een geweldig leuk ''spelletje'' in haar beleving, in de mijne iets minder. Eindelijk tijd voor koffie en gedurende mijn afwezigheid die slechts een paar minuten in beslag nam, heeft ze de plant in de rieten mand heel decoratief op zijn kop gezet voor de toegangsdeur. Knappe Griet! Dus toen kwam de stofzuiger te voorschijn. Daar heeft ze een bloedhekel aan maar dat is dan een eigen schuld, dikke bult situatie!

 

Op het moment dat ondergetekende haar kont naar beneden doet om op de bank te gaan zitten besef ik dat we in alle tumult Charles nog niet naar buiten hebben gedaan. Op datzelfde moment dondert Charles om terwijl hij op het kleed in de gang zijn behoefte doet! Charles gedeeltelijk onder de douche, kleed schrobben en Grietje heeft wederom de tijd van haar leven! Een goed begin van de dag is het halve werk, zeggen ze!

 

Vrijwilligster Ine reed naar Arkel. DierenLot krijgt met regelmaat grote hoeveelheden voer en op speciaal verzoek mochten wij daar wat van ophalen. Grote hoeveelheid kattenvoer voor de zwerfkatten die op gedoogplaatsen worden gevoerd en ook hondenvoer voor de honden hier! Dankjewel Ine voor de rit en voor het gesjouw!

 

Iemand op facebook vroeg wat de operatie van Grietje gaat kosten dus even informeren. Als alles mee zit zo''n 650 euro en dat is dan inclusief de nazorg. Inmiddels komen er al giften binnen en dat voelt als een hele geruststelling.

 

Vaak kan het me gewoonweg ontroeren dat er zoveel goede dingen gebeuren en dat er waardering is voor ons vele werk en torenhoge kosten die we toch steeds opnieuw weer op moeten hoesten. Anderzijds kan ik me ook verbazen over het gemak waarmee mensen te kennen geven dat we het maar uit moeten zoeken. De dag van vandaag was een beetje krap ingedeeld. En dan loopt hier natuurlijk ook nog zo'n potentiële sloopkogel rond in de vorm van een zeer innemend pupje waarop voortdurend gelet dient te worden.

 

We hebben gisteravond laat nog opvang beloofd aan een ronddolende kat. Verklit, langharig, mager en met kale plekken. Dus daar moet tussendoor ook nog een plaatsje voor geregeld worden. Omdat de kale plekken natuurlijk een besmettelijke oorzaak kunnen hebben moet de kat in afzondering. Een kleine verbouwing is noodzakelijk, evenals een rondje zolder voor passende tijdelijke behuizing in de vorm van een bench en Jolanda is druk doende om het dier veilig te stellen. Zodra het dier is gearriveerd bekijken we of dierenartscontrole nog vanavond moet plaatsvinden of kan wachten tot morgen. Poes Wonga verblijft op voor haar vreemde plaatsen, dus die (geen katje om zonder handschoenen aan te pakken) moet gevangen worden zodat we haar kunnen observeren. Alsjeblieft niemand verwonden Wonga want we kunnen nu even geen mankracht missen....

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Judith | Antwoord 11.07.2018 06.28

Je kan je lol op met zo'n Grietje. Aan de ene kant word je horendol van haar maar aan de andere kant is het ook zo vertederend. En ze kan nu echt pup zijn!

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

21.09 | 19:18

Dat is ook fraai: egocentrische mensen. Geen goed voorteken. Maar goed dat Koka daar niet blijft.

...
21.09 | 18:55

Ja natuurlijk weet ik dat. Friemel is nog steeds heel erg bang. Gaat wel ietsjes beter maar heeft nog een lange weg te gaan. Hij mag blijven waar hij is.

...
21.09 | 15:09

hoi Els,
ik hoorde van Nique dat Friemel/Teun naar een ander opvangadres is, weet jij hoe het gaat met hem?

...
19.09 | 16:10

Ik moet er ook om huilen! Gelukkig is ze nu bij jullie.

...
Je vindt deze pagina leuk