Dagboek van Els

Update

Gisteren nog wat geknutseld, of beter gezegd, wat knutsels afgewerkt en opgeruimd. Heel veel opgeruimd! De contouren van onze Kattine werden weer enigzins zichtbaar en we bleken nog steeds een eettafel te bezitten na het opruimen van een dikke drie lagen knutselmaterialen. De logeerkamer puilt uit met de allerleukste spulletjes en vanochtend kwamen twee trouwe fans van de dieren ook nog eens een auto vol afleveren. Nathaly en Wendy hebben vandaag ook nog eens ieder op eigen lokatie hun best gedaan en ook dat ziet er op de mij toegezonden foto's héél erg leuk uit.

 

Gisteravond ging het poes Dana niet goed, ze sukkelt al een poosje met haar bekkie. Even een appje gestuurd naar Sofie om te vragen of die vanochtend spreekuur had, want in verband met Sinterklaas kon dat natuurlijk wel eens anders zijn. Maar Sofie was er, er werd dus een bezoek ingepland. Jan moest gaan want ik was in afwachting van Astrid en Mia. Coco ging ook direct even mee want die plukt zich weer een tikkeltje kaal. Maar vanochtend ben ik me eerst drie slagen in de rondte geschrokken, ik kon gewoonweg helemaal niet lopen! Dus op de rand van het bed, pijnstillers genomen, beetje proberen de voet te bewegen en langzaam aan ging het ietsjes beter. Direct de beslissing genomen dat ik na de Kerstmarkt even helemaal niets inplan, geen evenemente, geen afspraken, helemaal niets! Ik ga eerst mijn enkel nader laten onderzoeken en doen wat de dokters zeggen. Want dit is echt niet normaal...

 

Poes Dana werd opgenomen bij dierenarts Sofie. Ze zou de kaak openmaken, schoonmaken en alleen op die manier kon ze een juiste diagnose stellen. Blijkt die arme schat een tumor te hebben waardoor haar kaak op breken stond. Niet operabel en zeer pijnlijk. We konden niet anders besluiten dan haar niet meer wakker te laten worden. Oei, ook die doet pijn! Dana was nog jong, Dana was zo ontzettend lief en dit heeft ze zo ontzettend niet verdiend. En dan gebeurt waar ik het altijd, steeds opnieuw weer moeilijk mee heb... We moeten door! Bejaarde Gabbertje is verhuisd naar het Marga-huis. Lekker dicht bij de verwarming en als hij het daar niet leuk vindt mag hij maandag weer terug naar de Kattine.

 

En eigenlijk hadden we vandaag ook een feestdag want Claudetje is vandaag twee jaar bij ons. Claudetje, Claudootje. Wat een feestje om dit hondje in ons midden te mogen hebben. Verdriet en vreugde, het ligt hier heel vaak, heel dicht bij elkaar. Ik kocht van de week een Sinterklaastaart. De dame acher de kassa vroeg mij of ik ook pakjesavond ging vieren waarop ik antwoordde dat ik in Jan al het mooiste cadeautje had gekregen wat een mens zich maar kan wensen. Dat vond ze zo schattig dat ze dat aan haar eigen man ook met een taartje gingen vertellen. Toen Jan me later vroeg of ik het ook daadwerkelijk meende heb ik hem gezegd dat ik, ondanks dat het leven hier bergen werk en oneindig veel verdriet met zich meebrengt ik nergens anders liever zou zijn. Dat ik me rijk kan voelen doordat we zoveel dieren kunnen helpen. Dat ik het fantastisch vind wanneer ik vanuit de grond van mijn hart kan zeggen: breng dat dier maar naar hier, dan mag hij wel bij ons wonen...

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Judith | Antwoord 08.12.2018 08.18

Maar dat was nog niet echt een antwoord op de vraag van Jan of hij werkelijk
het mooiste cadeautje was.....

Bab | Antwoord 07.12.2018 18.52

Wijze beslissing, nu nog uitvoeren.

Els 07.12.2018 19.40

Het zal moeten Bab, ook in het belang van de dieren moet mijn linkerenkel nog een poosje mee...

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

20.05 | 10:09

Rust zacht lieve Sofietje en veel sterkte voor de betrokkenen.
Wat een ontzettend verdrietig bericht.

...
19.05 | 17:15

Fijn dat Sofietje nog een mooie tijd gehad heeft maar triest dat het niet langer heeft mogen duren. Heel veel sterkte.

...
19.05 | 17:07

Och Nique, wat een vreselijk triest bericht van Sofietje. Ik hoop dat de mooie tijd die ze bij jou heeft mogen hebben een troost voor je kan zijn.

...
19.05 | 15:59

Jammer dat Sofie het ondanks alle goed zorgen niet heeft gered. Sterkte toegewenst met dit verlies.

...
Je vindt deze pagina leuk