Dagboek van Els

Update

Vandaag werd onze Marcha gesteriliseerd. Behoorlijk ingreep omdat ook voor zover als maar mogelijk de mamatumoren worden weggehaald en een tumor op haar bil zal worden verwijderd. Kleine Mariëlle ging ook even mee, ze heeft een darminfectie en kreeg daarvoor uitbreiding van medicatie. Als Marcha opgehaald mag worden nemen we Engelse bulldog Wim even mee naar dierenarts Sofie. We hopen dan meer te weten te komen over de oorzaak van zijn benauwdheid.

 

De aanwezigheid van twee Franse bulldogjes 'facebook-kundig' gemaakt. Zo ook hun werknamen alhier, Marijke Helwegen en James Parkinson. Ik heb het niet eens zelf verzonnen maar ik vond het wel passend. Geen moment rekening gehouden met het simpele feit dat men het als grievend kon ervaren. Toen gingen er toch een aantal mensen los! Ik kreeg zelfs een mailtje waarin men mij de ziekte toewenste. Vanochtend contact opgenomen met Marijke Helwegen, ze kon er niet echt van wakker liggen. Maar goed, in het vervolg heten ze in het openbaar dus Marijke en James. Het zijn bovendien 'werknamen' want er is al serieuze belangstelling voor mits het qua gezondheid verantwoord is om ze te herplaatsen. Bovendien kreeg ik ook een berichtje, een keurig net bericht, van een kennis die de naamkeuze ook moeilijk vond omdat ze een dierbare aan de ziekte verloren had zien gaan. En ho even, het is nooit de bedoeling geweest om wie dan ook te kwetsen!

 

Toch staat de manier waarop mij verschrikkelijk tegen, het stuit mij tegen de borst om hun namen te wijzigen/verwijderen. Stichting Dier en Project is een kleine stichting die bergen werk verzet en die 'stapels' dieren op het nippertje voor de dood weet te behoeden. Daar heb ik mijn leven aan opgeofferd en dan zal ik blijven doen. Ik zorg voor andermans dieren, dieren die men aan- en net zo gemakkelijk weer afschafte. Die dieren zijn welkom in mijn hart, in mijn huis waar ik de hypotheek voor betaal. Ik werk buitenshuis om die hypotheek en de kost te verdienen, de kost voor velen! De opvang wordt daarbij gesteund door een handjevol donateurs die ik als grote groep (dieren)vrienden beschouw. Ik noem een hondje zoals ik dat wil noemen en als ik daar onbedoeld iemand mee kwets dan mogen ze dat altijd op een fatsoenlijke manier aan mij kenbaar maken en dan zal ik met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid onmiddelijk begrip op kunnen brengen voor de bezwaren. Maar om te zwichten voor mensen die zelf geen greintje fatsoen en respect op kunnen brengen vind ik persoonlijk een moeilijke opgave. Marijke Helwegen heeft overigens ook nog laten weten dat ze het een schat van een hondje vindt. En nu genoeg daarover.

 

In ben in afwachting van het ophalen van Marcia, ik kan bijna niet wachten! Aanstaande woensdag zijn dove Alissa en Rosalietje aan de beurt. Met al die medische ingrepen hebben we tenminste echte redenen om wakker van te liggen...

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Astrid | Antwoord 08.04.2019 19.30

Nou Els, als je een hond "krijgt" met een enorme dikke kont..... mag je hem/haar best naar mij vernoemen hoor! Groetjes Astrid

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

06.12 | 17:13

Wat akelig. Is hij net begonnen aan een leuk leventje en dan dit.
Zie het maar weer te verwerken. Sterkte jullie beiden.

...
06.12 | 12:16

Oh, Els en Jan,
wat een verdriet weer.
Veel sterkte voor jullie.

...
05.12 | 20:05

Ik wens jullie veel sterkte!

...
05.12 | 20:04

Wat een verdrietig drama! Het doet mij denken aan een herder van mijn zus. Vier jaar en ook veel bloedverlies via de anus. Zo vanuit het niets. Niets hielp.

...
Je vindt deze pagina leuk