Dagboek van Els

Update

Het mogen ophalen van Marcha liet lang op zich wachten. De baarmoeder lag aan flarden, knobbels op de eierstokken, mamatumoren verwijderd, een tumor op de bil weggehaald en foto's gemaakt van haar elleboog rechtsvoor. En dat laatste was pas echt schrikken. Meerder OCD-tjes die op een dusdanige wijze zijn ingekapseld dat het scharnieren van het ellebooggewricht nagenoeg onmogelijk is. En daar is in dit stadium niets meer aan te doen, tenminste niet met de verwachting dat ze erop vooruit zou gaan. Slik! Het is een wonder dat bij al deze mankementen de meest vrolijke hond ter wereld hoort.

 

Nique en ik hadden bulldog Wim meegenomen. De handelaar waar wij hem van gekregen hebben had gezegd dat hij het somber inzag voor de veel te kleine bull. Door steeds maar plattere 'smoelen' te willen fokken verandert ook het kaakgewricht, dat heeft tot gevolg dat er bij die dieren een knik zit in aanhechting luchtpijp en alleen dat geeft al benauwdheid. Hij heeft natuurlijk een zogenaamd cherry-eye maar dat is niet zijn grootste euvel en daar heeft hij ook (nog) geen last van. Dus dat kan later en bovendien is de kans groot dat het tweede oog er ook nog één gaat ontwikkelen. Wim was benauwd op de longen, ze dacht slijm te horen. Wellicht kennelhoest geënt op een moment dat hij daar niet helemaal vrij van was. Dus antibiotica. De schat heeft ontzettend slechte heupen maar met naar eigen inzicht kunnen bewegen kan het zijn dat de spieren zich dusdanig ontwikkelen dat die richting heupen alles op de juiste plaats houden waardoor zelfs honden met slechte heupen ook in een later stadium pijnloos kunnen functioneren. Hij heeft dwerggroei, maar ook dat wisten we al. Voor nu eerst 10 dagen antibiotica en daarna terug op controle. Toen wij bij Sofie waren belde Jan. Witte poes Liesbeth had een attack gehad en kon opeens niet meer staan of lopen. Medicatie voor haar meegenomen. Bij thuiskomst haar dat direct gegeven.

 

Marcha heeft gisteravond al geplast en gepoept, dat was gunstig. Ze ligt met een soort van bodystocking aan voor de kachel in de Kattine en dat vind ze heerlijk! Vannacht had ze wel op diverse plaatsen gal overgegeven. Vandaag heeft ze toch alweer gegeten en het lijkt haar naar omstandigheden redelijk goed te gaan.

 

Morgen worden Rosalie en Alissa gesteriliseerd. Met poes Liesbeth gaat het ietsjes beter. Ik heb haar wereldje wat kleiner gemaakt, ze zit nu in een bench in de Kattine dan is het voor haar net allemaal wat beter te behappen. Even kijken hoe het morgen met haar gaat want ze kan eventueel nog even mee naar dierenarts Sofie als ik de twee dametjes wegbreng.

 

 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Diana | Antwoord 10.04.2019 07.44

Ach gossie, die Wimpie! Hij heeft zoiets leuks over zich! Hopen dat de antibiotica aanslaat. Ik wacht op de volgende update!

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

06.12 | 17:13

Wat akelig. Is hij net begonnen aan een leuk leventje en dan dit.
Zie het maar weer te verwerken. Sterkte jullie beiden.

...
06.12 | 12:16

Oh, Els en Jan,
wat een verdriet weer.
Veel sterkte voor jullie.

...
05.12 | 20:05

Ik wens jullie veel sterkte!

...
05.12 | 20:04

Wat een verdrietig drama! Het doet mij denken aan een herder van mijn zus. Vier jaar en ook veel bloedverlies via de anus. Zo vanuit het niets. Niets hielp.

...
Je vindt deze pagina leuk