Dagboek van Els

Update

Soms is er zoveel gebeurd dat het me aan tijd ontbrak om het hier neer te pennen en dan weet ik later eigenlijk niet meer waar te beginnen. Wim verbleef hier vanwege zieke Sofietje. Wim is een schatje maar hier valt hij een beetje tussen wal en schip. Te klein voor de allergrootste en veel te groot voor de allerkleinste. Wim is natuurlijk een Bulldog, en die duwen gewoon door en u zult begrijpen dat bijvoorbeeld Belma met haar 1,1 kilo en Mariëlle van amper 2 kilo hier niet helemaal tegen bestand zijn, laat staan dat ze het weten te waarderen. Nu zijn we hier niet zo heel flauw maar we moeten wellicht levensbepalende beschadigingen vanwege variatie in kracht en gewicht natuurlijk zien te voorkomen. Geen nood, er waren van het begin af aan al mensen in hem geintresseerd en er stond in principe een afspraak voor vrijdagavond die dus vanwege Sofietje werd uitgesteld. Om een lang verhaal kort te maken: Wim ging gisteren op proef naar zijn mogelijke adoptanten. Bij de adoptie van Wim zijn een paar dingen belangrijk. Wim moet voorlopig even onder behandeling blijven van dierenarts Sofie want die kent zijn in- en outs! En zijn cherry eye zal pas gedurende zijn castratie worden verwijdert vanwege het geen onnodige risico nemen met de narcose bij zo'n (veel te) plat smoeltje.

 

In verband met het nierfalen van Sofietje trok ik de stoute schoenen aan om een mensen-internist te contacteren. Die vertelde dat het nierfalen ook veroorzaakt kon zijn door problemen met de plasbuizen die bij haar als pupje kunstmatig zijn aangelegd. Een doppler echo zou daarover uitsluiting kunnen geven. Dat vertelde ik Nique, die toog met Sofietje richting het verwijscentrum en later op de dag kreeg ik een telefoontje dat Sofie daar is ingeslapen.

 

Na een slapeloze nacht kreeg ik vanochtend een telefoontje. Het klikt niet tussen de daar aanwezige hondjes en Wim. Eentje snauwde naar hem en de ander leek bang van hem te zijn. Dat probleem hebben we hier in het kwadraat, zoals ik al schreef, onze allerkleinste zijn te klein voor hem dus we moeten in oplossingen denken. Het ligt absoluut niet aan Wim, dat is een schat en eigenlijk een voorbeeldpupje. Voorlopig maar even een mega-bench in de kamer (erbij) en wisseling van loslopen en knuffelen. De plannen voor vandaag verder in de koelkast geschoven in de hoop dat ze er ooit nog eens uitkomen.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Saskia Wubkes | Antwoord 20.05.2019 10.09

Rust zacht lieve Sofietje en veel sterkte voor de betrokkenen.
Wat een ontzettend verdrietig bericht.

Rentia | Antwoord 19.05.2019 17.15

Fijn dat Sofietje nog een mooie tijd gehad heeft maar triest dat het niet langer heeft mogen duren. Heel veel sterkte.

Judith | Antwoord 19.05.2019 17.07

Och Nique, wat een vreselijk triest bericht van Sofietje. Ik hoop dat de mooie tijd die ze bij jou heeft mogen hebben een troost voor je kan zijn.

toos | Antwoord 19.05.2019 15.59

Jammer dat Sofie het ondanks alle goed zorgen niet heeft gered. Sterkte toegewenst met dit verlies.

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

Vandaag | 17:14

Ik smelt een beetje mee......

...
21.01 | 11:31

Ik zit naar dat plaatje over dieren proeverij te kijken naar de merken. Sommigen had ik ook. Ik ga dit delen. Mensen horen dit meer te weten.

...
18.01 | 07:12

Er is er één járig hoera hoera.... Jan, hartelijk gefeliciteerd en nog heel veel goede jaren gewenst.

...
15.01 | 21:21

Dat zal inderdaad niet makkelijk zijn. Je hebt samen zo veel mee gemaakt en een eenheid geworden. Heel mooi, maar het gemis zal intens pijnlijk zijn. Sterkte!

...
Je vindt deze pagina leuk