Dagboek van Els

Update

Gisteren een bijzonder productieve dag. Kruiwagens vol met spullen gesorteerd, opgeruimd en/of geruimd. Ook nog wat kleine meubelstukken geverfd en voorbereidingen voor verven getroffen. Tussen de middag werd herderin Eva opgehaald. Ze kan nog niet geadopteerd worden, haar sterilisatie moet wachten. Ze heeft nog stuwing en zolang die bestaat is sterilisatie een groter risico in verband met nabloedingen. Ze logeert wel bij haar aspirant adoptanten. Eva gaat achter de katten aan en dat beperkt haar vrijheid hier. Ook sloopte ze het gaas in de hondenbosjes omdat ze bij mensen wilde zijn. Eva is een hondstrouwe herder, dol op haar mensen en niet alleen lief maar echt zo’n hond die voor je door het vuur zou gaan. Ik wilde haar het huiselijke leven niet onthouden en ik wilde de mensen ook haar gezelschap niet onthouden, vandaar dat ik voor deze tussenoplossing heb gekozen. Voor wat betreft Eva heb ik me expres iets afzijdig gehouden. Mijn hart gaat toch altijd ietsjes sneller kloppen voor een Duitse herder en Eva was daarbij ook nog eens een heel bijzonder exemplaar. Zo lief, zo dankbaar! Ik was gewoonweg een beetje benauwd voor een te hechte band met haar, ik zou haar al snel niet meer hebben kunnen/willen missen. En op dit moment zijn er al zoveel die hier om uiteenlopende redenen wel moeten blijven dat één erbij wel wat veel zou worden. Niet in het bijzonder voor ons maar voor wat betreft opvang van zielen die nergens anders meer terug kunnen.

 

Doordat Eva tegen de middag werd opgehaald, er veel te bespreken was omtrent haar logeerpartijtje, liep de rest een beetje uit. De kleintjes gingen wat later naar buiten en Mafkees had uit frustratie de rits kapot gevreten van het kussen waar Petra zo dolgelukkig mee was. Het kussen is gemaakt door geweldige Crea-Bea Astrid, verkocht op de veiling en door Hans aan ons geschonken. Ik ga Astrid lief aankijken en haar vragen om er een andere rits in te zetten.

 

Vrijwilligster Corina ging op huisbezoek met Wim. De aspirant adoptanten hadden al kennis met hem gemaakt bij Corina thuis en nu dus met Wim daarheen. Er is nog een ander hondje aanwezig, een 7 jarige Frans Bulldogje en de aanwezigheid van een andere hond zal Wim goed doen. Helaas bleek de affectie niet wederzijds en het aldaar aanwezige hondje moest niets van Wim hebben. Dus ondanks dat de aspirant adoptanten helemaal dol zijn op Wim gaat de adoptie niet door. Het moet er immers voor iedereen wel leuker op worden. Wim logeert bij Corina, zijn adoptie kan pas geëffectueerd worden na castratie. Omdat Corina deze maand een ‘vakantiehond’ krijgt te logeren, leuk speelmaatje voor Wim hebben we besloten om de castratie uit te stellen tot na 1 augustus.  

 

Hondje Mouse is terug. Tot groot verdriet van vrijwilligster Jeanet ging Mousse zich te buiten aan de man des huizes. En zelfs op een dusdanige manier dat de situatie onhoudbaar is geworden. Dus Mouse is terug in the house. Qua bijtgedrag levert hij hier geen enkel probleem op. Hij laat ons gelukkig allemaal heel. Van de andere kleine hondjes lijkt hij zelfs een beetje bang. Natuurlijk is hij nu ook nog een beetje sneu maar ook dat komt weer wel goed. Vanwege de bijtincidenten en de aard daarvan willen we Mouse eigenlijk niet meer herplaatsen. We gaan kijken hoe we hier het beste in al zijn behoeftes kunnen voorzien. Waarschijnlijk proberen we hem in een later stadium veel vrijheid te bieden loslopend op de terreinen want met andere honden en katten heeft Mouse absoluut geen problemen. Voor vandaag heb ik ongeveer hetzelfde programma als gisteren. Opruimen en klussen. En boodschappen doen want ik kwam er pas gisteravond achter dat ik dat eigenlijk domweg vergeten was. Gelukkig altijd wel een bakje vegetarische shoarma op voorraad dus niets geleden….  

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Astrid | Antwoord 07.07.2019 15.37

Voor Petra doe ik dat wel hoor......groetjes.

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

16.10 | 08:00

Wat bezielt ons toch ook om honden zo te fokken dat ze er ziek van worden?
Huidplooien, platten neuzen, vechthonden. Verderfelijke soort hoor, de mens!

...
16.10 | 07:58

Weer een rotbeslissing nemen. Hoewel ik daar gelijk al aan heb gedacht toen het gedonder met zijn ogen begon. Maar het is wel een akelige ingreep.

...
14.10 | 07:53

Hij ziet er nu gelukkig wel erg tevreden uit. En wat kleurt hij mooi bij het meubilair haha.
Toch nog wat goed nieuws in deze beroerde dagen

...
10.10 | 18:31

Sterkte!!!!!

...
Je vindt deze pagina leuk