Dagboek van Els

Update

Het valt me op dat menigeen het mailtje, berichtje en/of telefoontje begint met de woorden: 'Ik vind het vervelend om jou daarmee lastig te vallen...', om het vervolgens toch maar te doen. Dan zou je denken dat men eerst tracht om 'het probleem' zelf op te lossen maar vaak worden halve afspraken opeens voor vast aangenomen en verschijnen er mensen/dieren op de meest onverwachte momenten. Dat is en blijft bijzonder! En weet u, als we een dier kunnen helpen dan doen we dat toch wel. We weten ook dat vijf minuten verexcuseren veel gemakkelijker valt dan zelf een oplossing zoeken en dat men er bij vertrek een goed gevoel aan over houdt. Zij hebben de handen vrij, het dier is veilig: missie geslaagd... En wij vinden altijd wel een manier om het binnen ons systeem in te passen al gaat dat dan wel een beetje ten kosten van onze dierlijke medebewoners. Er zitten voor ons niet meer uren in een etmaal dan voor ieder ander. Wellicht wel meer 'wakkere' uren maar dat is niet uitsluitend positief!

 

Gisteren een drukke dag. Gelukkig ook een aantal vrijwilligers die zich met de dierenunits bezig hielden. Samen met Katrien sjouwde ik nog een aantal zware stukken uit én naar de tent ter voorbereiding op de BBQ. We willen er iets leuks/gezellig van maken en dat vraagt niet alleen enige creativiteit maar ook veel sjouwwerk. Komt goed! Daarna deed ik de boodschappen, heel veel boodschappen en dat natuurlijk in de gebruikelijke 'vrijdag-boodschappenspits'. Mijn bestellingen waren niet overal even goed verwerkt en dat resulteerde in het bezoeken van meerdere filialen van dezelfde supermarkt om de gewenste aantallen van het één en ander te bekomen. Ook gelukt! En als je dan totaal gesloopt op de bank ploft realiseer je je dat het 'avondprogramma' hondjes en katjes tevreden stellen nog van start moet gaan... Ook weer gelukt en rond de klok van 3.00 uur lonkte uiteindelijk mijn bed.

 

Vandaag gaan we voort met de voorbereidingen, Jan is al met de bladblazer aan de gang. Zeer tot ongenoegen van menig bewoner en voor wat mij betreft, in de hoop dat hij niet alles onder en over de deuren van de units blaast.

 

Pincher William is aan het logeren. Dat klinkt een beetje vreemd want hoe kun je nu 'thuis' logeren. Hij verblijft in opvang bij een vrijwilligster. Die is er een weekendje tussenuit, heeft  oppas voor haar grote jongens maar de kleintjes moesten opeens naar een pension omdat haar oppas het op het laatste nippertje af liet weten. Het verblijf in een kenneltje zou bij William nare herinneringen op kunnen roepen dus als Dier en Project hondje willen we dat zien te voorkomen. William verbleef hier eerder langdurig is wel eens vaker tijdelijk te gast dus het deert hem niet echt. Beetje jammer dat het ons aan tijd ontbreekt om het hem nog wat meer naar de zin te maken maar samen met Mouse amuseert hij zich wel redelijk.

 

Ik had wat vis gekocht voor oude Boris. Dan verandert een matig etende oudere hond opeens in een soort van uitgehongerde wolf die de vis inclusief vingers binnen een mum van tijd wenst te verslinden. Tof om een hondje zo te kunnen verwennen. Maar goed, dan valt het ontbijt op de daarop volgende ochtend natuurlijk wel wat tegen....

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

Gisteren | 07:27

Heeft die het even getroffen? Je zou toch voor alle dieren zo'n plekje wensen.

...
24.02 | 19:21

Arme Flipje. En dan ook nog de hele dag nuchter blijven. Hoe is het afgelopen bij de oogarts?

...
18.02 | 16:44

Niet alle bals hoor Els. Ik sla er ook wel eens eentje over. Maar je bent goed bezig, de calamiteiten prima opgelost, ga zo door!

...
17.02 | 22:17

Wat geweldig van die man!

...
Je vindt deze pagina leuk