Dagboek van Els

Update

Sorry, het was even té druk om van me te laten horen en de dag van vandaag is eigenlijk voor onze vierpotige vrienden want die zijn er een beetje bij ingeschoten de laatste dagen. Logeerhond William die 'thuis' logeerde is weer naar zijn pleegadres, dolgelukkig dat zijn Nathaly hem weer ophaalde. Gevoelsmatig vond hij het toch een stapje terug in de tijd en in zijn ontwikkeling. Maar het was niet anders en 'twee keer met je ogen knipperen' en de dagen zijn alweer voorbij.

 

Afgelopen zaterdag deed ik in de ochtend de badkamer en de keuken. Gevoelsmatig moet dat dan allemaal spic en span zijn terwijl je dat juist beter achteraf zou kunnen doen. Wat dat betreft zit ik een beetje raar in elkaar want ik zou het liefst nog mijn bed verschonen omdat we buiten in de tent een BBQ organiseren. Ik wil dan eigenlijk het liefste alles schoon hebben. Ik leer me erbij neer te leggen dat dat een ondoenlijke opgave is. Vooral omdat Jan en ik er afgelopen zaterdag en zondag maar met zijn tweetjes voor stonden. In de middag hebben we de tent aangekleed, overal stoelen en tafels vandaag getoverd. Windlichten en andere verlichting mochten ook niet ontbreken en toen resteerde de Kattine nog.

 

Op zondagochtend bereidde ik mijn aandeel van het eten voor. Ik nam vooral de veganistische afdeling onder mijn hoede. Vroeg in de middag arriveerde Yo met kratten vol eten, gedeeltelijk al gereed maar nog veel in de 'afwerkfase'. Hans Neuteboom had het brood gebakken, een hobby van hem en verwennerij voor ons want ik heb nooit eerder zulk lekker brood gegeten! En een ieder beaamde dat! Hans ging voorafgaand aan de BBQ eerst nog even aan de wandel met hond Joe. Zo werd Joe één van de weinige bewoners voor wie het gisteren ook een feestje werd. We hebben keihard gewerkt! En we bedanken Yo voor de onwijs heerlijke en creatieve culinaire bijdrage aan deze BBQ, Hans voor het werkelijk onovertroffen brood in alle mogelijke maten en soorten. En natuurlijk een ieder die aanwezig was en deze BBQ tot een succes wist te maken. Het zou een unicum zijn in verband met de normaliter wat duurdere inkoop maar wellicht hebben we aan deze BBQ ook nog wel een paar centen voor de dieren overgehouden! Dat zou helemaal TOP zijn! Maar in deze speelt de gezelligheid, het onder elkaar zijn en de saamhorigheid een hoofdrol en dat was zeker geslaagd! Al heb ik er zelf niet al teveel van meegekregen!

 

Als de laatste gasten zijn vertrokken wacht dan nog een ontplofte keuken en een enorme hoeveelheid voedsel die over is. Nu ben ik soep aan het koken van de overgebleven groenten die ik van de spiesjes afhaalde. De diepvries puilt uit en Jan en ik zijn bekaf! Uit ervaring weten we echter dat dit weer overgaat. Morgen even samen met een aantal vrijwilligers het interieur vanuit de tent weer naar de bestemde plaatsen en aan het eind van de week zal alles weer wel hetzelfde zijn als voor de voorbereidingen van de BBQ. Komt goed!

 

 

 

 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

17.02 | 22:17

Wat geweldig van die man!

...
17.02 | 17:18

Wat een verháál van die N.Z. meneer. Ik hoop dat hij het de familie heel erg moeilijk gaat maken. Wel heel fijn dat hij hem, uiteindelijk gevonden heeft.

...
17.02 | 16:41

Ik heb net wat besteld (NAv de veiling) mezelf (ja uhhh alleen mannengeurtjeūü§™) zijn wat weinig items voor mannen te koop; anders koop ik nog wat

...
16.02 | 07:16

Voor Sjaantje stamp ik de pillen tot poeder en knijp dat dan door de zachte
(69 ct Lidl) leverworst. Daar balletjes van draaien. En daar vliegt ze altijd in.

...
Je vindt deze pagina leuk