Dagboek van Els

Update

Er is buiten de Dobermann zijn schuld om gisteren iets voorgevallen in het pension waar onze Dober verbleef. Nu was het verblijf aldaar voor hem überhaupt al stressvol en dat werd er niet beter op. Niets zo ontvankelijk voor slechte vibes als een hond in de puberteit. Hij had gistermiddag al top bezoek gehad van mensen die al een 'tweedehands' Dobermeisje met flinke rugzak in het bezit hebben. De Dobers kwamen meteen heel goed samen overeen en de mensen lieten weten ervoor te willen gaan. Op ons verzoek en zeer tege onze gewoonte in hebben we er een 'haastkarwei' van gemaakt en is de hond gisteravond nog opgehaald in het asiel, annex pension. Hij doet het daar tot op heden buitengewoon goed en wij zijn alleen maar dankbaar voor deze snelle beslissing en handelen.

 

Maaike was zo lief om 'even' op en neer naar Amsterdam te rijden om met eigen ogen te zien hoe het met onze Boerboel Cynthia gaat bij haar adoptanten. Prima dus! Dankjewel Maaike! Blij met jouw bevindingen, dankbaar dat je dit ook weer wilde doen.

 

De dag van vandaag was een afspraken dag. Het was even van hot naar her en tussendoor toch nog even met Gerard en zijn braches geoefend. De jongens (Philip en Gerard) hadden vanochtend zich wederom een weg verschaft tot de uitloop van de andere honden, daar liep nu echter ook Mousse bij. Mousse is te breekbaar om zich binnen zoveel hondenkracht te begeven maar die slimmerik had zich verstopt achter de containers. Mousse past daartussen, de jongens niet! Natuurlijk zijn onze jongens geen moordenaars maar qua kracht is het al oneerlijk. Strikt genomen zou Mousse in het spel zelfs nog risico lopen vanwege het immense verschil in gewicht. En natuurlijk nemen wij geen onnodige risico's.

 

We gaan ons ontfermen over 2 oudere hondjes, 12 en 16 jaar. Daarover later meer, voor nu zijn ze veilig en het heeft ons aan het denken gezet. We willen meer kunnen betekenen voor de oudjes, ook al zouden die afkomstig zijn vanuit de particuliere sector. Maar dat behelst onze statuten niet en daar kunnen we financieel ook niet mee uit de voeten. Stof tot nadenken!

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

27.09 | 10:10

Snoepies toch? Ze kleuren ook zo mooi bij het interieur haha!

...
26.09 | 15:20

Volgens mij staat erbij dat je kunt bellen...

...
26.09 | 15:18

Het wordt tijd dat de zogenaamde onwetende kopers aan de schandpaal gaan. Ze houden deze handel in stand.

...
26.09 | 14:43

Goeiedag Baron.
Ik heb je bericht gelezen. En me vriendin en ik willen je graag een mooie thuis geven.
Wij willen spelen,wandelen
We zijn helemaal weg van je.

...
Je vindt deze pagina leuk