Dagboek van Els

Update

In de eerste plaats wil ik Judith bedanken voor de doos met spulletjes die gisteren arriveerde. Wat een werk heeft die verricht zeg, een oneindig gefriemel maar met verbluffend resultaat! Het uitpakken alleen al was een feestje. Met de hondjes die gisteren zijn gekomen gaat het naar omstandigheden redelijk. Ze hebben vandaag al samen in het bosje gespeeld en ik vind ze, gezien hun leeftijd, nog erg fit.

 

Vanochtend moest Jan alweer naar het ziekenhuis, hij heeft minimale COPD waarvoor geen medicatie nodig is. Helemaal top maar waar komt dat gewichtsverlies dan vandaan? Dat was in ieder geval niet de longarts zijn 'pakkie an' dus volgende week terug naar huisarts en nu nuchter bloed laten prikken. Dus honden uitlaten en de dieren voeren. Dat is nog wel gezellig werk maar ik liep een beetje van hot naar her.Mousse moet op een onbewaakt moment met mij mee naar binnen geschoten zijn, heeft zich waarschijnlijk even in de bijkeuken schuil gehouden om vervolgens vliegensvlug naar krachtpatser Buffy te rennen en haar zonder enige aanleiding midden in haar aangezicht te bijten. En nog stevig ook! In een reflex had ik hem bij zijn kladden en terug buiten maar diep respect voor Buffy die echt helemaal niets terug deed. Zo knap van haar!

 

De Aussie die we vorige week ophaalde verblijft in pleeg. Gelukkig bij de dochter van een dierenarts. Ze bleek vannacht te lijden onder een heftige baarmoederontsteking en werd met spoed geopereerd omdat de hele zaak zowat op klappen stond. Spannend! Inmiddels is ze weer in haar pleeg-thuis, heeft ze al wat gegeten en gedronken. Maar we houden de vingers nog even gekruist. Blauwe Franse bulldog Ziggy verblijft in pleeg bij Zeeuwse Jolanda. In een onbewaakt moment heeft die de huis-duif Polly te grazen genomen. De duif is met piepende banden naar de dierenarts gebracht, is nu weer thuis maar lijkt een dwarsleasie te hebben opgelopen. Het duifje wordt goed in de gaten gehouden en wij houden de kaarsjes brandend.

 

Ik heb in de ochtend gewandeld met hondje Maja. Tussen de middag in het bos gespeeld met Booke en Cato. In de middag heb ik een uurtje samen met Gerard in de kamer gezeten en zo knap van Claudetje, die accepteerde hem zomaar. Er zijn natuurlijk wel grenzen, hij mag niet op de bank van haar. Misschien maar goed ook want dan is de bank direct vol. Overvol want hij groeit tegen de klippen omhoog. Daarna heb ik hem zijn spalken aangedaan en een rondje terrein gedaan. Later heeft hij met spalken aan nog een uurtje in huis rondgelopen. Knappe hond hoor. Philip was al die tijd samen met Buffy in het hondenbos aan het spelen. Philip leerde wijze lessen en Buffy heeft nu haar diploma oppasmoeder/opvoedster. De nieuwe hondjes zorgen voor enig tumult wat Scot e Diva heeft doen besluiten om wat meubilair tussen hun tanden en kiesjes te vermalen. Beetje jammer maar niets meer aan te doen...

 

Ik had vandaag dus zomaar een geweldige dag, waren ze maar allemaal zo! Een heerlijke hondendag. Vanavond was er nog een 'doe eens wat aan jezelf' uurtje, dus de haren gewassen en in bad gelegen. Dat moet dan weliswaar wel even overal tussendoor maar het is wel mooi gelukt.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Bab | Antwoord 23.08.2019 10.47

Mouseje, zo maak je geen vrienden...…...

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

21.09 | 19:18

Dat is ook fraai: egocentrische mensen. Geen goed voorteken. Maar goed dat Koka daar niet blijft.

...
21.09 | 18:55

Ja natuurlijk weet ik dat. Friemel is nog steeds heel erg bang. Gaat wel ietsjes beter maar heeft nog een lange weg te gaan. Hij mag blijven waar hij is.

...
21.09 | 15:09

hoi Els,
ik hoorde van Nique dat Friemel/Teun naar een ander opvangadres is, weet jij hoe het gaat met hem?

...
19.09 | 16:10

Ik moet er ook om huilen! Gelukkig is ze nu bij jullie.

...
Je vindt deze pagina leuk