Dagboek van Els

Update

De nieuwe unit is op de achterliggende kenneltjes na, helemaal gereed. Maar omdat we daar een donatie voor hebben ontvangen kunnen we aankoop en plaatsing zo snel als maar mogelijk gaan regelen. En weet u, ik ben er rete-trots op! De aanloop naar de open dag was heftig, heel erg heftig. Er moest ontzettend veel gebeuren en dan gebeurde er ook nog een aantal 'zaken' tussendoor, zoals de opname van weer een aantal honden en nog wat wat bijkomstigheden die ik werkelijk kan missen als kiespijn. Ik zeg het eerlijk, het is ons heel zwaar gevallen. Zelfs vrijdagnacht doorgewerkt tot 4.00 uur in de ochtend en om 6.00 uur liep de wekker alweer af. Jan en ik zijn er dan ook van overtuigd geraakt dat we zoiets nooit meer op deze manier kunnen volbrengen. Maar voor nu zit het erop! Uiteraard nog wat nasleep en de dieren in de watjes leggen want voor hen zijn open dagen ook zware dagen. Dan heb ik het nog niet over de daaraan voorafgaande periode waarin ze het ook grotendeels zonder onze extra aandacht moeten stellen.

 

Op zaterdagochtend, net voor het startschot zag alles er spic en span uit. We waren die dag met voldoende vrijwilligers die allemaal hun eigen belangrijke steentje bij hebben gedragen aan het succes voor die dag. We hadden alleen zo verschrikkelijk veel pech met het weer, een buitje kan nog maar de opklaringen waren echt minimaal van duur, dat in tegenstelling tot de buien. En weet u, alles ziet er direct anders uit als de zon schijnt. De honden verbleven op plaatsen waar ze normaliter niet zijn. Scot en Diva bivakkeerde bij de blokhut achter het huis. Omdat ze daar niet gewend zijn gingen ze ook niet schuilen en 2 natgeregende collies geven al snel een sneue indruk. De kleine hondjes verbleven op het binnenplaatsje. Die konden uiteraard wel naar binnen maar volgens een aantal van hen is ieder aaitje goud waard dus blijven ze drijfnat en wel voor het poortje zitten kwispelen.

 

De Kattine-dames hadden het druk, de band was wederom fantastisch maar het aantal bezoekers viel wel heel erg tegen. De wél aanwezige bezoekers keken hun ogen uit en reageerden dolenthousiast. Wij leven er middenin, wonen tussen de dieren en staan misschien niet dagelijks stil bij het bijzondere ervan en dan is het wel erg leuk om de oprechte verwondering te zien en te horen. Ik geloof dat de verkoop gezien het aantal bezoekers ook niet helemaal tegen is gevallen maar we moeten de hele boel nog wel even op een rijtje zetten. Voor gisteravond en vanochtend hadden de dieren voorrang want het was zaak om een ieder weer op zijn/haar vertrouwde plekje te kunnen laten slapen. Daarbij wil ik graag een heel klein beetje ons huis 'terug'. Lees: ontdoen van spullen op plaatsen waar ze niet horen te zijn! Ik ben gisteravond op de bank in slaap gevallen en omdat ik zo'n slechte slaper ben besloot Jan me daar maar te laten liggen. Zodoende werd ik vanochtend heel vroeg wakker met (uiteraard) Claudetje in mijn armen, Mafkees achter mijn rug met zijn koppie in mijn nek en poes Marmer op mijn rechterdij. Dat is pas tof wakker worden! Zojuist zijn er nog verkochte spullen opgehaald en afgerekend. Ik ga zometeen proberen om hier nog een aantal foto's te plaatsen onder een subpagina en nog wat te adopteren dieren onder de aandacht brengen. Zodra de foto's er opstaan laat ik het u weten...  

 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Rina | Antwoord 09.09.2019 20.19

Petje af dat jullie het ieder jaar toch weer voor elkaar krijgen.

Mandy van Straten | Antwoord 08.09.2019 14.25

Ik was er wel en ik vond het in één woord geweldig! Nooit geweten dat zoiets bestaat!

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

17.02 | 22:17

Wat geweldig van die man!

...
17.02 | 17:18

Wat een verháál van die N.Z. meneer. Ik hoop dat hij het de familie heel erg moeilijk gaat maken. Wel heel fijn dat hij hem, uiteindelijk gevonden heeft.

...
17.02 | 16:41

Ik heb net wat besteld (NAv de veiling) mezelf (ja uhhh alleen mannengeurtje🤪) zijn wat weinig items voor mannen te koop; anders koop ik nog wat

...
16.02 | 07:16

Voor Sjaantje stamp ik de pillen tot poeder en knijp dat dan door de zachte
(69 ct Lidl) leverworst. Daar balletjes van draaien. En daar vliegt ze altijd in.

...
Je vindt deze pagina leuk