Dagboek van Els

Recht vanuit mijn hart...

Ik sta absoluut in dubio. Gisteravond laat de aanvraag voor het opnemen van 5 honden vanuit de broodfok. Tegen beter weten in vanochtend nogmaals geprobeerd of hij ermee in kan stemmen wanneer ik iemand anders zoek die ze van hem overneemt maar ze hebben allen nare ervaringen in het verleden met stichtingen die de honden ongeneutraliseerd doorverkochten en de klachten over de fokker circuleren dan op het internet. Want al die honden hebben schade opgelopen, soms lichamelijk, soms mentaal of op alle fronten. Onze aspirant adoptanten weten uit welke situaties de honden afkomstig zijn maar krijgen geen naam, noch adresgegevens. Zijn letterlijke woorden waren: 'ik geef mijn handel weg en ik word er later dan ook nog op aangevallen. Dat is op twee manieren niet goed voor mijn handel.' En hoe je het ook bekijkt en hoe je er ook tegenover staat, daar heeft hij gelijk in. Maar resumerend is het dus een toekomst bij/middels Dier en Project of anders geen toekomst meer voor de dieren. Een plaatsje voor alle vijf is te regelen, vier kunnen er hier en eentje in pension tegen sterk gereduceerd tarief. Maar sterk gereduceerd kost ook nog geld en daar gaan we dus weer...

 

Onze kledingafnemer wilde voor de laatste 1200 kilo niet betalen, hij vond het rotzooi. Ik zag de bui al eerder hangen want hij kwam betalingsafspraken niet na. Uiteindelijk heeft de stichting, hebben de dieren nog ruim 1900 euro van hem tegoed. Jan heeft een engelengeduld met deze man maar ook dat heeft hij vorige week beschaamd. Nu hebben we een andere afnemer omdat de wanbetaler niet meer wilde afnemen en nu is hij zogenaamd boos omdat we een ander hebben. Ik heb besloten dat ik het aan ga pakken, de rechtsbijstand is op de hoogte maar dat is wel iets van de lange adem. Hier ligt een stapeltje rekeningen waar je U tegen zegt. Dierenartsen Sofie, Yvet, Rob Roskam, De Ark en De schelde hebben allemaal onderzoeken en operaties uitgevoerd bij onze dieren. En ze doen allemaal wat ze kunnen (zeker Sofie) maar het blijven hoge kostenposten. De opbrengst van de veiling is nog niet bekend maar dat gaat de torenhoge kosten niet dekken. We hadden een op alle fronten tegenvallende open dag, slecht weer, minder bezoekers en inherent daaraan veel minder opbrengst. Vorig jaar 400 bezoekers en een opbrengst van 4000 euro. Dit jaar 1280 euro.

 

Moeten we nu de hondjes opnemen en er maar het beste van hopen of moeten we nee zeggen met alle gevolgen van dien. Vele weten wat er dan met ze gaat gebeuren maar ooit houdt het voor ons wel op. Is dat ooit nu voor ons, en daarmee ook voor die honden gekomen? Ik weet het niet, ik weet het echt niet...

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

toos | Antwoord 10.09.2019 12.15

Zojuist een donatie gedaan, de dieren hebben het nodig en bij jullie gaat het geld ook echt naar de dieren toe.

Nique | Antwoord 10.09.2019 10.48

Ook bij jullie is vol gewoon vol. Er zijn gewoon te weinig plekken en mensen om al die stumperds kwijt te kunnen. Zwaar klote.

Judith | Antwoord 10.09.2019 07.13

Verdorie Els, wat een zorgen weer. Sinds gisteren ben ik 'gepensioneerd' dus iets beter in de slappe was gekomen Binnenkort kun je mij als donateur noteren.

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

13.08 | 13:37

Wat is dat nou weer voor een idioot verhaal?Ook heel raar dat niemand hem aan wilde pakken, ook de ambulance en asiels niet.
Gelukkig weer goed afgelopen

...
13.08 | 11:06

Wat???? Te gek voor woorden; fijn Els dat je deze kerel opvangt

...
12.08 | 07:45

Tjonge, dat is wel een èrg mooie hond hè Els???????

...
10.08 | 07:45

Ik zou een móord doen voor zo'n interieur haha!
Maar het is echt mooi zeg!

...
Je vindt deze pagina leuk