Dagboek van Els

Update

Gisterochtend steeds geprobeerd de oogarts te bereiken. Ik was bijna wanhopig toen ik uiteindelijk contact kreeg met een assistente. Oogarts was er die dag niet. Nog een dagje door zien te komen met onhoudbare jeuk voor Gerard. Ik had gevraagd of een dierenarts in nabij gelegen kliniek even de resterende hechtingen sterilisaties Meiske en Moppie wilde verwijderen maar toen Sofie toch aanwezig bleek te zijn werden de plannen gewijzigd zodat ik ook de benodigde recepten en medicatie mee kon nemen. Het zijn allebei schatten van hondjes dus die afspraak was een 'eitje'. 

 

Veel telefoontjes, veel mail en een aantal eerder geschreven artikeltjes nazien en doorsturen. Vroeg in de middag Joyce opgehaald, veel te lang geleden dat zij op haar oude stekkie te gast was. Ik haalde haar op in het gezelschap van hond Feestje. Toen ik na tussenstop bij de bakker terug bij de auto kwam zat Feestje op haar schoot voorin de auto. Schrok me een ongeluk maar Joyce vond het prachtig. Een 89 jarige met een Berner op schoot, héél bijzonder. 

 

Samen met Joyce aan de koffie met gebak. Ze was niet te spreken over de enorme hoeveelheid plastic zakken die onder de tent liggen en die nu het aangezicht van de stichting bepalen. Ik ook niet Joyce, waarop ze maar direct de gemeente wilde verwittigen om de 'zooi' op te komen halen. Omdat Gerard echt vergaat van de jeuk hield ik hem aan de riem in de kamer. Het is ronduit gruwelijk om hem zijn ogen te zien schuren aan alles wat hij maar voorhanden/voorpoten heeft. Of ik daar niets aan moest doen? God weet hoezeer ik probeer om deze ellende voor hem op te lossen. Jan is gestopt met roken en daar bekomt hoop ik zijn gewicht wel op maar zijn humeur op dit moment nog niet zo. Laat in de middag Joyce naar huis gebracht in het gezelschap van Claudetje want zij is en blijft natuurlijk mijn allerliefste, meest geweldige hondenvriendin. 

 

Ik moest nog een uurtje werken, de honden voeren en uitlaten. Tussendoor gekookt. Wat gegeten en weer aan de slag. Veel medicatie uitdelen, veel extra zorg en dan totaal gesloopt op de bank neerploffen terwijl de timers van de nepkaarsen aangeven dat het bedtijd is... 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Judith | Antwoord 08.10.2019 17.15

Ach, die arme Gerard. Je moet er toch niet aan denken dat het zo geïrriteerd is en je kan er niks aan doen? Is er al nieuws voor en van hem?

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

18.02 | 16:44

Niet alle bals hoor Els. Ik sla er ook wel eens eentje over. Maar je bent goed bezig, de calamiteiten prima opgelost, ga zo door!

...
17.02 | 22:17

Wat geweldig van die man!

...
17.02 | 17:18

Wat een verháál van die N.Z. meneer. Ik hoop dat hij het de familie heel erg moeilijk gaat maken. Wel heel fijn dat hij hem, uiteindelijk gevonden heeft.

...
17.02 | 16:41

Ik heb net wat besteld (NAv de veiling) mezelf (ja uhhh alleen mannengeurtje🤪) zijn wat weinig items voor mannen te koop; anders koop ik nog wat

...
Je vindt deze pagina leuk