Dagboek van Els

En dan ben ik echt helemaal van slag...

Beste Els,

Afgelopen week is helaas het hondje van mijn zus overleden. Ze was heel erg bedroefd het was echt haar kind en had net speciaal voer voor meer als 100 euro aangeschaft. Ik gaf haar het advies om dit bij jullie af te geven zodat er toch nog enkele beestjes hiervan konden genieten. Helaas kreeg ze na een telefoontje het antwoord dat jullie er geen interesse voor hadden. Teleurgesteld heeft ze mij gebeld over dit antwoord. Omdat ik haar dit advies had gegeven trok ik mij dit wel aan en begreep ik het niet. Dit alles resumerend hebben wij over onze jaarlijkse donatie nagedacht en zijn wij van mening dat wij gaan kiezen voor een ander dierenproject welke elke gift omarmt.

Met vriendelijke groet en het beste met jullie stichting.

Groetjes

 

Beste ****,

In de eerste plaats gaan mijn gedachten uit naar jouw zus en  het verlies van haar hondje. Ik weet hoe pijnlijk het aardse afscheid van een geliefd dier voelt, welke een leegte het heengaan achterlaat. Sterkte voor haar en voor een ieder die hier bij betrokken is. Jouw mailtje treft ons als een dolksteek. Ik ben zelf onwetend van het telefoontje, maar navraag bij Jan heeft mij geleerd dat hij jouw zus heeft gesproken. Waarschijnlijk spelen de emoties een grote rol want ook Jan schrok zich een hoedje van dit bericht. Het betrof dus, zoals jezelf al schreef, speciaalvoer waar onze honden geen medische noodzaak toe hebben. Uiteraard weten we hoe kostbaar dat voer is en daarom is het beter om daar dieren/mensen blij mee te maken die genoodzaakt zijn dit voer te gebruiken. Daar komt nog bij dat het ons niet is toegestaan om aangebroken zakken aan te nemen. Jullie besluit spijt ons niet alleen, ik zit hier werkelijk te trillen als een rietje. Ons rest niet anders dan jullie besluit te respecteren en te bedanken voor de geboden steun in de afgelopen jaren. Maar buiten dat respecteren we jou als mens, als dierenvriend, zeer en dat beeld, dat gevoel, willen we onverminderd voortzetten. Ik vind het echt vreselijk dat onze (dieren)wegen zich hier op deze manier scheiden. Bij deze neem ik nog wel de vrijheid om te vragen enige voorzichtigheid in acht te nemen aan wie in onze plaats de steun toegekend zal worden. Ik vraag beleefd niet te gaan voor de immense kantoorpanden en bij te dragen aan het grote kapitaal van de overkoepelende stichtingen die de donaties en giften niet rechtstreeks besteden aan de dieren maar aan grote reclamecampagnes, betaalde medewerkers en meer van dat soort zaken waar de dieren geen baat bij hebben. Mag ik je adviseren de jaarrekeningen eens aan te klikken en je te verzekeren dat er geen kapitaal schuil gaat achter de mooie verhalen. Op de jaarverslagen van de grote overkoepelende organisaties vind je heel klein (meestal rechts bovenaan) het bericht dat je alle gepubliceerde getallen maal 1000 moet nemen, dat maakt nogal verschil in het lezen van een jaarrekening. Nogmaals dank voor de geboden steun, de geweldige leuke en spontane acties als we je in de supermarkt tegen het lijf liepen, we kregen dan de armen vol gedrukt aan extra voer voor de diertjes. Nu gaan we ons buigen over de leegte die jullie bij ons achterlaten, als donateur maar ook als betrokken dierenvriend.

Lieve groetjes vanuit hier, Jan en Els

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Patricia | Antwoord 19.11.2019 00.21

Netjes beantwoord Els. Meer kun je niet doen. Hopelijk bedenken deze mensen zich nog. Jammer dat het zo heeft moeten gaan...

Rozemarijn | Antwoord 18.11.2019 00.52

Oh Els, dat vind ik erg voor jullie. Eerlijk duurt dus niet het langst en de dieren zijn de dupe.

Jacqueline Risselada | Antwoord 17.11.2019 23.46

Wat jammer! Wel een beetje kort door de bocht om dan gelijk op te zeggen. Als je het niet kan gebruiken dan is toch zo?

Hans Neuteboom | Antwoord 17.11.2019 20.46

Wow
Wat een goede en persoonlijke reactie en ja wel een drastische stap van de trouwe donateur; jammer

Els | Antwoord 17.11.2019 15.02

Hoe erg Jan en ik het ook vinden. We willen veel opofferen voor de dieren maar niet onze eerlijkheid. Aanpakken en er niets mee kunnen voelt niet goed.

Judith | Antwoord 17.11.2019 12.17

Ik heb ook nog een pot Pexion van mijn lieve Nienke staan. Bijna 100 euro. Wel al aangeboden aan Els maar die heeft er niemand voor.Ik vraag het de da nog wel.

Judith | Antwoord 17.11.2019 12.14

Hier is toch erg sprake van een communicatiefoutje Om dan gelijk vriendschap en donatie stop te zetten is wel erg kort door de bocht.

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

06.07 | 20:54

Wat een rare mensen heb je toch zeg. Ik hoop dat die mevrouw geen dier meer krijgt, maar dat zal ijdele hoop zijn.

...
05.07 | 17:16

Het lijkt of ze gelukkig niet zo'n mal plat kopje heeft waar die hondjes zo'n pijn door kunnen lijden. Inderdaad, slimme meid haha.

...
03.07 | 17:46

Ja, het wordt steeds gekker. Mensen worden toch goed geïnformeerd voordat
er een dier geplaatst wordt. Ik hoop dat deze krankjoreme figuur goed aangepakt
wordt.

...
02.07 | 22:36

Wat een toestand: een hond weg geven? Hij hoort dan terug bij jullie te komen?
Sterkte met de pup!

...
Je vindt deze pagina leuk