Dagboek van Els

Update

Volgens de provider wordt er achter de schermen hard gewerkt aan een oplossing voor de problemen van de website. Aan het feit dat ik buiten het dagboek geen foto's kan plaatsen, hetgeen wel nodig is om o.a. de hondjes onder de aandacht te kunnen brengen. De eerste berichten zijn dat het waarschijnlijk morgen zal moeten lukken maar ergens houd ik nog rekening met vertraging.

 

Wat een dag hebben wij achter de rug. In de ochtend werd het kleine hondje gebracht, het is een schatje maar dus met wat oogproblemen. Bovendien heeft hij nogal wat behoefte aan het tentoonstellen van zijn charmes aan de hondendames dus we zullen zijn klokkenspel zo snel als maar mogelijk aan de spreekwoordelijke wilgen hangen, c.q. in de afvalbak van dierenarts Sofie laten verdwijnen. Ron kwam langs om nog wat af te geven. We hadden voer voor de zwerfkatten dus Nique haalde dat even op. Ik heb tussendoor alles in gereedheid gebracht om zodra ze de ingezamelde kleding opgehaald hadden, daar alvast nog wat geleverde veilingspullen weg te zetten, de reismandjes weer op te bergen en meer van dit al. Want nu is het wederom overal een verzamelplaats van goederen en een onoverzichtelijke puinzooi. Door de ingezamelde kleding is ook het houthok geblokkeerd dus we kunnen de houtkachel niet gebruiken....

 

Vroeg in de middag kwam trimster Aneska. Ze deed eerst onze kleine witte Remy. Hij had bij aankomst een vacht vol vlooien en vlooienpoepjes. Hij stonk als drie miljoen rottende palingen bij elkaar maar de wasbeurten mochten niet baten in zijn verklitte vacht. Nu is hij weer helemaal fris en fruitig. Chihuahua Faust behoefde wat onderhoud en dat onderhoud behoefde een muilkorf(je). Vraag niet hoe, maar ook weer gelukt. Daarna kregen we nog een verkorte cursus Mafkees borstelen en de middag was alweer om.

 

Tussendoor kwam dierenarts Sofie. Zij heeft een aantal katten langwerkende antibiotica gespoten omdat ze (vooral de bewoners van het Marga-huis) verkouden zijn. Ze heeft nog even een blik geworpen op het nieuwe hondje, de bijgeleverde medicatie uitgelegd.

 

Het uitlaten gaat natuurlijk in heel veel fases en dan probeer je voor jezelf zoveel als maar mogelijk tegelijk te doen. Dus toen ik de andere kleintjes aan het voeren was liep het nieuwe hondje op de binnenplaats. Tijd om naar binnen te halen, hondje weg en dan sterf je echt duizend doden in vijf minuten. Arme diertje weet nog niet waar hij woont, waar hij naar binnen zou moeten.. Gelukkig wist Jan hem al snel te traceren en hadden we hem zo te pakken. Hartkloppingen! Jan had Grom en Franse bull Jackie langs het poortje aan de voorkant naar binnen gehaald en het poortje niet goed dicht gedaan. Echt gelukkig goed afgelopen.

 

Verder hebben we hier honden die om beurten aan de diarree zijn. Nu is het Petra's beurt. Dat houdt in dat ik dekbedden was, in de droger stop, schoon dekbed neerleg en de vloer dweil. Daarna een dekbedje was, in de droger stop, schoon dekbedje neerleg en de vloer dweil... En dat nog een aantal keren. Ook Belma heeft er last van. Die woont in het gigantisch leuke rieten huisje. Gigantisch leuk, gigantisch moeilijk schoon te maken. U moet dus niet gek opkijken als u hier in de badkuip een rieten huisje tegenkomt.

 

Verder was het vandaag zo'n drukte van jewelste dat ik vast iets ben vergete te melden maar dan blijft er nog genoeg te lezen over. Alleen de kledingafnemer heeft ons wederom laten zitten. En ik had er zo op gerekend dat ik alles al klaar had staan, ook alles om op te ruimen zodra de kleding was opgehaald. Daar kon ik dus vanavond wederom mee aan de haal omdat het o.a. de weg van Macha blokkeerde in de Kattine. Ik kan er niet eens meer boos om worden, wel heel erg teleurgesteld....

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

06.07 | 20:54

Wat een rare mensen heb je toch zeg. Ik hoop dat die mevrouw geen dier meer krijgt, maar dat zal ijdele hoop zijn.

...
05.07 | 17:16

Het lijkt of ze gelukkig niet zo'n mal plat kopje heeft waar die hondjes zo'n pijn door kunnen lijden. Inderdaad, slimme meid haha.

...
03.07 | 17:46

Ja, het wordt steeds gekker. Mensen worden toch goed geïnformeerd voordat
er een dier geplaatst wordt. Ik hoop dat deze krankjoreme figuur goed aangepakt
wordt.

...
02.07 | 22:36

Wat een toestand: een hond weg geven? Hij hoort dan terug bij jullie te komen?
Sterkte met de pup!

...
Je vindt deze pagina leuk