Dagboek van Els

Slaap wel lieve Rocky...

Het is alweer een groot aantal jaren geleden dat hondje Rocky (Beagle) ter euthanasie werd aangeboden bij dierenarts Sofie van Dijck. Vrouwtje naar verzorgingstehuis, zoonlief beweerde dat het hondje niet wilde eten en ook overgaf. Hij had er geen tijd voor en geen zin in. En juist op dat moment waren vrijwilligster Miranda en ik (Els) ter plaatse. Natuurlijk mocht het hondje met ons mee, at hier met smaak en gaf niet over. Nog geen 24 uur later besloot vrijwilligster Miranda om Rocky op te nemen in hart en huis.

Het was een match made in heaven! Lieve Rocky, wat werd je in de watjes gelegd, wat heb je genoten en werkelijk alles uit het leven gehaald wat erin zat. Daar kreeg je ook liefdevol de kans toe! Een pijnstillertje, een plasje wat je liet lopen en zo nu en dan een drolletje tijdens een vast dutje, allemaal geen probleem. Nog niet zolang geleden vierde jij jouw 17e verjaardag! Maar vandaag was de koek echt helemaal op en kon niet anders dan worden beslist om jou verder lijden te besparen. Wat een verdriet, wat een leegte…

En toch overheerst bij ons de dankbaarheid! Want wat een mooie jaren, wat een meer dan liefdevolle reservetijd mocht jij nog beleven! Lieve Miranda (haar moeder en haar dochter) dank, dank, dankjewel. Het is helaas zo, harten die men openstelt voor zieltjes die zo dankbaar én lief zijn, worden gekwetst door het heengaan van die ware vrienden met een vachtje. Ik hoop vanuit de grond van mijn hart dat door de tranen een glimlach ‘breekt’ want ook dat heeft hij verdiend! We branden een kaarsje voor de behouden hemelvaart van een heel bijzonder hondenzieltje. Slaap wel lieve, bijzondere Rocky. Heel veel liefs en sterkte, bijzonder lieve Miranda!

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Jacqueline Risselada | Antwoord 14.01.2020 23.16

Wat een ontroerend verhaal! Wat fijn dat hij nog een mooie tijd in liefde heeft mogen hebben. Sterkte!

Judith | Antwoord 14.01.2020 17.16

Wat een gemis. Ik kan me de foto en verhaal nog herinneren. Vond het toen al zo'n aandoenlijk hondje. Heel erg veel sterkte met het verdriet van dit verlies.

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

21.01 | 11:31

Ik zit naar dat plaatje over dieren proeverij te kijken naar de merken. Sommigen had ik ook. Ik ga dit delen. Mensen horen dit meer te weten.

...
18.01 | 07:12

Er is er één járig hoera hoera.... Jan, hartelijk gefeliciteerd en nog heel veel goede jaren gewenst.

...
15.01 | 21:21

Dat zal inderdaad niet makkelijk zijn. Je hebt samen zo veel mee gemaakt en een eenheid geworden. Heel mooi, maar het gemis zal intens pijnlijk zijn. Sterkte!

...
15.01 | 19:56

John, heel veel dank voor de mooie jaren die je Zorro nog gegeven hebt. Je bent er een uit duizenden! Heel veel sterkte met dit enorme verlies.

...
Je vindt deze pagina leuk